Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, marraskuuta 02, 2011

Ekat siilet

Jostain syystä en ole aiemmin syttynyt yhtään siililapasille, vaikka niitä on näkynyt suunnilleen joka blogissa. Minuunhan ei nuo eläinhahmot oikein muutenkaan vetoa, niin kait se on sitten johtunut siitä. Mutta tänä syksynä näin työkaverilla tosi kivan ja "aidon" väriset siililapaset puikoilla, niin siinä sitten heräsi ajatus tehdä noita itsekin, varsinkin kun satuin saamaan Lumoavan Langan muuttomyynnistä (siis silloin joskus alkusyksystä/elokuussa) tuota karvalankaa halavalla. ;)

Ensimmäinen pari on nyt ryöminyt pesäkolostaan ulos:

Siililapaset 1
Tehty ajalla: 30.10.-2.11.2011
Malli: Peruslapaset siilisovelluksena
Lanka: Novita 7 veljestä ruskea (653), vaaleanruskea (060), musta (099), Red Heart Las Vegas ruskea (101)
Langankulutus: 64 g
Puikot 3,5 mm
Koko: 130 cm lapselle
Muuta: Kummitytölle

Nämä kyllä valmistuvat tosi nopeasti, yhden päivän bussimatkoilla töihin ja takaisin valmituu yksi lapanen - tai vastaavasti yhden tiimipalaverin aikana saa lapasen tekaistua. Karvaiset kohdat olen neulonut tasona, muuten pyörönä, ja näissähän on kiilapeukalo, eli minulle se "ainoa oikea peukalo". ;)

Ensimmäinen siilipari päätyy kummitytölle todennäköisesti synttärilahjaksi, koska synttärit ovat aikasta pian. Tarkoitus on neuloa tähän kaveriksi vähän siilisettiä muutenkin. Useampiakin siililapasia olen vielä aikeissa neuloa sekä vähän pienempää että vähän isompaa kokoa, siksi nimesin nämä ensimmäisiksi siililapasikseni. Luultavasti myös toinen pienemmistä kummitytöistäni voi odotella saavansa siilipariskunnan itselleen jossain vaiheessa, ja Vaakan keräykseen haluaisin myös siilisetin neuloa. Kun tuli sitä karvalankaa silloin ostettua jokunen kerä... ;) Kaikista siileistä tulee sitten näitä "oikean värisiä" siilejä, joten seuraavat postaukset tulevat toistamaan itseään.

Hauskaa loppuviikkoa! :)6 kommenttia:

 1. Somia ovat! Luultavasti lapset meilläkin tuollaisista tykkäisivät, vaan en minäkään (vielä) ole lämmennyt niitä neulomaan.

  VastaaPoista
 2. Kivat siilit. Keskinkin tästä että jos tekis ittekin Vaakan joululahjapaketiin.:)

  VastaaPoista
 3. Kivat ovat! Tein noin vuosi sitten pari joululahjaksi, mutta niitä karvoja leijaili ympäri taloa enkä oikein muutenkaan pitänyt karvalangalla neulomisesta.

  VastaaPoista
 4. Nuo silililapaset ovat kyllä söpöjä! Minä olen niitä muutamat tehnyt ja tykkään edelleeenkin. Pitäisiköhän... ;D

  VastaaPoista
 5. Onhan ne hellyyttävät. Olen ihastellu myös eläimen näkösiä neulottuja kaulahuiveja.
  Nyt on sanat selällään.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)