Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, syyskuuta 16, 2011

Ruusuja

Pitkän tauon jälkeen tulee jo kolmas postaus saman vuorokauden sisällä. Ja tämä tulee yhä vanhalla koneella kirjoitettuna, vaikka vannoin, että se eilen illalla/yöllä kirjoitettu oli vihoviimeinen. Ja tänään puolilta päivin tullut pipopostaus olikin ajastettu kauan sitten. Mutta juu, tässä nyt kestää vielä jonkin aikaa, että saadaan uusi kone turvallisesti otettua käyttöön, niin pitänee koittaa kärvistellä tämän vanhan kanssa vielä jonkin aikaa. Isäntä meinasi, että hommataan mulle kolmaskin kone, kun pöydälle vielä mahtuisi. ;) Ahdasta tuppaa kyllä olemaan, kun on vanha rakkine ja uusi hieno virkkuukoukun ja lankakerän kuvalla tuunattu kone vierekkäin (ks. koneen kuva paria postausta aiemmin). Onhan meillä vielä kuopuksella myös upouusi Hello Kitty -tietokone, voihan sen nostaa tähän kolmanneksi... En olisi kahden poikalapsen äitinä uskonut näkeväni sitä päivää, että omassa kodissa on jotain vaaleanpunaista Hello Kittyä, luulin että saan töissä sitä nähdä riittämiin. Mutta näin meillä. :)

Vaaleanpunaista sain myös Minjaanalta - paljon kiitoksia:


Joudun nyt kertomaan itsestäni seuraavat asiat:

Lempiruoka: Minulla ei ole erityistä lempiruokaa, mutta sikäli olen "kranttu", että en syö lainkaan perunaa, riisiä, maissia, kotimaisia viljoja, gluteenittomia viljoja, sokeria, makeutusaineita enkä mielellään lisäaineita. Aiemmin jouduin välttämään laktoosiakin, mutta kun jätin em. ruoka-aineet ruokavaliostani pois, niin vatsa on voinut paremmin ja laktoosinsietokykykin parantunut. Vähähiilihydraattiseksikin voisi ruokavaliotani kutsua, mutta tosiaan sillä lisällä, etten halua käyttää teollisia lisäaineita, eli käytännössä syön mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. Joten lempiruokani on kaikki omassa keittiössä laitettu, ja harvemmin edes "laitan" sitä ruokaa, lähinnä kypsennän sen mikä kypsentämistä vaatii ja maustan ihan perusmausteilla. Maulla ei ole niinkään väliä, mutta terveyttäni en ala millä tahansa teollisella p*skalla tai hiilihydraateilla enää pilaamaan. Mieheni tekee hyvää salaattia, jota otan aina evääksi töihin, ja salaatissa on aina samat ainekset: jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, salaattijuustoa ja oliiviöljyä. Sen kaveriksi sitten otan kanaa, lihaa tai kalaa. Joten olisiko siinä sitten lempiruokani, kun sitä päivittäin syön. :) Uuden työni myötä en ole ehtinyt arkisin kotona lainkaan kokkaamaan, joten meillä on sellainen systeemi, että laitan viikonloppuna sen verran isot satsit ruokaa, että viikonlopun ruuista riittää sitten seuraavan viikon arki-illoiksi ja minulle töihin evääksi. Toimii hyvin, ja välillä sitä ruokaa jää silti vielä pakastettavaksikin.

Lempimakeinen: Edelliseen viitaten en pahemmin karkkia tai muuta sokeripitoista tai makeutettua syö, mutta päivittäin kyllä napostelen sekä aamu- että iltapalaksi marjoja, jotka minusta ovat sama asia kuin karkki tai itse asiassa ne ovat parempiakin. :) Ilman sokeria tietysti! Meidän marjamme pakastetaan aina kokonaisina ilman sokeria, ja parhaimmillaan ne ovat joko suoraan pensaasta tai sitten ihan jäisinä pakasteesta. Tänä iltana söin juuri pakasteesta otettuja karviaisia jäisinä, ne ovat suurta herkkuani. :) Joskus erityistilanteissa tulee karkkia syötyä, vaikka niistä tuleekin äklö ja kipeä olo (sen jälkeen ei sitten vähään aikaan tee edes mieli syödä). Karkkihyllyltä maistuu parhaiten marsipaani ja kookossuklaa. Lidlissä on aina välillä hyviä marsipaanikarkkeja kausituotteina, niitä tulee silloin osteltua ja maisteltua.

Lempiluettava: Toisaalta jännitys, toisaalta taas historiaan sijoittuvat kirjat. Tess Gerritsen, Sandra Brown, Mary Higgins Clark, Dan Brown... siinä jännityskirjallisuuden suosikkejani. Jane Austenia olen kuunnellut paljon äänikirjoina, vielä on muutama kuuntelematta/lukematta. Ja tietysti ikisuosikkini on L.M. Montgomery, ollut jo parikymmentä vuotta. Olen tykännyt myös kotimaisista klassikoista kuten Täällä Pohjantähden alla, Seitsemän veljestä jne. Eniten kiehtoo lukea 1800-luvulle/1900-luvun alkuun sijoittuvia romaaneja tai jopa silloin kirjoitettuja.

Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: "Oheistekemisenä" samaan aikaan kun teen jotain muutakin. Yleensä se jotain muuta on bussissa tai palavereissa istumista (ainakin nykyään, kun muualla ei ehdi...) tai sitten tietokoneella surffaamista (tilanne voi muuttua nyt kun sain koneen, joka avaa nettisivun niin nopeasti ettei siinä ehdi ihan kokonaista sukanvartta kutoa lataamista odotellessa... ;) ), kuntopyöräilyä, lukemista, äänikirjan kuuntelua jne. Eli teen käsitöitä kaikkialla ja kaikki on yhtä mukavaa. Jos näistä pitää valita se mieluisin, niin ihaninta käsityön tekeminen on silloin, kun kuuntelen äänikirjaa ja pistelen samalla ristipistoja.

Lempielokuva: Katson tosi vähän elokuvia, ihan muutaman vuodessa, ja nekin yleensä sellaisia, että katson miehen tai muun perheen seuraksi (eli tulen siihen viereen tekemään käsitöitä). Jos katson ihan omavalintaisesti jotain, niin yleensä musikaaleja tai sitten jotain ihan klassikkoja. Esim. Täällä Pohjantähden alla -elokuvat (sekä vanhemmat että uudemmat versiot) katsoin kirjat luettuani, samoin Taru Sormusten Herrasta -elokuvat katsoin sen jälkeen, kun olin kuunnellut kirjan äänikirjana. Tai siis olin kyllä nähnyt ne jo aikanaan elokuvateatterissa, mutta katsoin nyt hiljattain teräväpiirtona uudelleen. Koko perheellä ollaan katsottu Star Wars -elokuvat. Mutta jos se yksi suosikkielokuva pitää mainita, niin se on yhä edelleen musikaali West Side Story. En ole löytänyt sen veroista vieläkään. :) Siinä kolahtaa sekä tarina että musiikki, tai oikeastaan ensin musiikki, sitten tarina. Näyttämöllä olen nähnyt sen kahdesti, elokuvaversion aika monta kertaa useammin. :) Hyvänä kakkosena tulee kyllä musikaali Oopperan kummitus, jonka olen kyllä katsonut vain kertaalleen, mutta siinä iski musiikki minuun täysillä, ja luultavimmin tulen senkin katsomaan uudelleen vielä monta kertaa (eka kerrasta on kyllä jo yli kolme vuotta, että kohtahan tuon voisi jo katsoa uudestaan...). Noita musikaaleja minulla on dvd:nä hyllyssä, ihan just siksi että niitä on ihana katsoa aina vaan. Vanhoista kotimaisista tykkään muuten myös, ja kuinkas ollakaan, juuri musiikin vuoksi lempparini siltä osastolta on Katariina ja Munkkiniemen kreivi. :)

Muuten, meidän kuopus taitaa olla samanlainen, että hän tykkää elokuvissa eniten musiikista. Hän nimittäin hyräilee jatkuvasti joko Darth Vaderin tai Indiana Jonesin sävelmää... ;) Tai sitten Angry Birds -sävelmää (oikeastaan nuo kaikki on hänelle peleistä tuttuja).

En jatka tätä tunnustusta enää eteenpäin. Ja oikeasti, seuraava postaus saa luvan tulla sitten toisella koneella, koska en aio tälle koneelle enää siirtää yhtä ainoaa kuvaa kamerastani, koska se siirtokin kestää ainakin tunnin... Että oli aikakin vaihtaa konetta! :)

2 kommenttia:

  1. Päivät ovat Diakoniatyöntekijöidenpäivät ja ne ovat Kaupungin teatterilla. Tulemme ma 26. ja lähdemme keskiviikona 28.9. Ohjelma on aika tiukka. Mutta olisi tosi kiva nähdä kun se kaksi vuotta sitten suuniteltu tapaaminen meni puihin.
    Laitan sinulle sähköpostia. Ensi viikon ma-ke olen koulussa ja sitten viikonloppuna vietetään isännän 50 v juhlia, eli tapahtumaa on ihan liikaakin.

    Vielä onnea pipolle kisaan, sen pitää pärjätä.

    VastaaPoista
  2. Miekin oon noitten Lidlin marsipaanien fani.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)