Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, elokuuta 25, 2011

... kuulen värit sateenkaaren...

Kuka tietää, mistä laulusta otsikossa oleva säe on peräisin? :) Oli pakko keksiä siihen taas joku laulu, kun olen näistä sateenkaarineuleista saanut aina mielleyhtymiä sateenkaaresta kertoviin lauluihin.

Tällä kertaa valmistui tällainen:

Sateenkaarijakku
Tehty ajalla: 11.-24.8.2011
Malli: Myhrer&Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit -kirjan pohjalta omin muokkauksin, nappi oman pään tuotantoa
Lanka: Novita 7 veljestä Raita Sateenkaari (822) ja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 708 g
Virkkuukoukku: 5 mm, napissa 3,5 mm
Koko: Marin koko :)
Muuta: Ihana! :) 


Ei varmaan tarvitse kertoa enempää. Näette itsekin, että tämä on niin mun jakku kuin olla ja voi. :) Värit on taivaalliset - sateenkaari on aika taivaallinen juttu ;) - ja isoäidinneliöfanilta saattoi odottaa, että jonain päivänä se alkaa pukeutua niihin neliöihin. "Jonain päivänä" on tänään. :)

Idean otin periaatteessa kirjasta "Virkkaus - vanha konstit, uudet mallit", mutta siinä oli kiinnitys jakun kyljessä kolmella napilla. Etukappale oli siis "toispuoleinen", toisella puolella yksi pystyrivi neliöitä ja toisella puolella kolme riviä, ja näistä yhdet rivit menivät vielä päällekkäin, jotta kiinnitys tuli sinne kylkeen. Mutta tällä neliömäärällä sellainen jakku ei olisi mahtunut päälleni, kun taas leveyden lisääminen olisi johtanut siihen, että siitä olisi tullut liian suuri - yksi neliöhän on 13x13 cm, eli rivin lisääminen olisi tuonut leveyttä aina sen verran lisää. Päädyin tekemään perinteisemmän mallin, eli jakku avautuu keskeltä, kuten jakut yleensäkin. Se on minusta käytännöllisempi ratkaisu kuin toispuoleinen malli. Tässä on nyt takana kolme pystyriviä neliöitä ja edessä neljä, mutta onhan meillä naisilla tuossa edessä enemmän tavaraakin kuin takana (ainakin jakuissa; housuissa ja hameessa sitten päinvastoin ;) ). Hihojen idea on kokonaan siitä kirjasta. Mutta sitten omaa on taas tuo nirkkoreunus hihoissa ja jakun reunuksissa, kirjassa oli vain kiinteitä silmukoita reunassa. Siis tosi paljon omanlaisekseni tuunattu jakku. :)

Kiinnityssysteemiä mietin kovasti, ja vietin pitkän tovin nappikaupassa asiaa pohtien. Kävin läpi napit, soljet, nyörit, nepparit, jne. Lopulta päädyin virkkaamaan tuollaisen valtavan ison napin, joka ei oikeastaan olekaan nappi, vaan sen takana on hakaneula, eli se on rintasolki. Sen avulla jakun voi kiinnittää kuinka haluaa - tai jättää vaikka auki. Klikkaa kuvia suuremmaksi, niin näet, millaisia kiinnitysvaihtoehtoja minä tähän jakkuun keksin. :)

Kuvista huomannette myös, että meitsillä on uudet aurinkolasit. :) Tilasin ne samasta paikasta kuin uudet silmälasinikin, ja nämä aurinkolasit voimakkuuksilla maksoivat vain 27 e! Jos olisin ottanut noihin kehyksiin ihan tavalliset lasit, hinta olisi ollut kehyksille ja linsseille yhteensä 19 e... en käsitä, miten hinnat voivat olla noin edulliset - kahdet lasit maksoivat minulle yhteensä vaivaiset 130 e. :) Tykkään kyllä aurinkolaseistanikin, vaikka tilasin nuo ihan sovittamatta täysin nettikuvien ja -tietojen perusteella. Varsinaisten lasini kehykset kävivät ensin kotona sovitteilla ennen varsinaista tilausta, ja sovittaminen oli täysin ilmaista ilman ostositoumusta. Tyytyväinen asiakas olen edelleen! :)


Jotain muutakin olen ostellut... Kuvan alareunassa näkyy nappeja, jotka ostin Nappi-Kikasta, ajatuksena laittaa niistä yksi tuohon jakkuun. En kyllä löytänyt mieleistä nappia, mutta kun olin pyörinyt yli puoli tuntia niitä nappeja tutkien ja liikkeen sulkemisaika oli käsillä, niin en kehdannut olla ostamattakaan, ja halusin muutenkin ostaa edes jotain, minkä voisin laittaa jakkuun, jos en keksi parempaa vaihtoehtoa. Noitahan nyt voi sitten käyttää vaikka mihin muuhunkin. Mutta tosiaan, lopulta päädyin virkkaamaan napin itse.

Lidlissä oli tänään lankoja. Ostin kolmea väriä, yhteensä siis 1200 g. Ei puhuta siitä sen enempää. ;) Ostin siksi, että näissä oli ihanat värit, mun värit. Lanka on melkein samanlaista kuin Novitan Miami, ihanan pehmeää. Miamin ohjeista varmasti löytyy näille sopivaa mallia, ideakin on jo mielessäni. :) Sanoinko jo, että mun värit? :)

Ai niin, ja se otsikossa oleva laulun säe. Se on tietysti vanha ihana laulu Johnny Blue, linkin takaa voit kuunnella laulun entisen opiskelutoverini laulamana. :) Tosin minä olen "levyttänyt" tuon Johnny Bluen jo ennen kuin em. artisti oli edes syntynyt - olin ehkä 3-4-vuotias, kun lauloin sen kotona c-kasetille keittiöradion nauhoittamana. ;) Kun olen joskus aikuisena tuota äänitystäni kuunnellut, niin hämmästelen, miten muistan sanat täysin oikein, sävel menee ihan puhtaasti ja teen vielä modulaatiotkin (= sävellajin vaihdos) samassa kohtaa mitä olen varmastikin kuullut Katri Helenan radiossa laulavan. Vaan enpä tuota laulua muistanut olevan olemassakaan melkein pariinkymmeneen vuoteen, kunnes joskus parikymppisenä olin laulamassa karaokea, ja siellä olikin Johnny Blue listalla, ja menin ihan kokeeksi laulamaan, ja muistin sen jostain selkäytimestä - niine modulaatioineen päivineen. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa, vai miten se nyt meni. :) Mutta ihana tulkinta on tuolla linkin takanakin, terveisiä vaan laulajalle! :)

Sateenkaaren värejä viikonloppuusi!

30 kommenttia:

 1. Ihana sateenkaari! :) Kirjan malli ei kuulosta ollenkaan niin kivalta kuin tämä sinun oma sovellus.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Tota sateenkaarilankaa on kyllä ihan pakko ostaa!

  VastaaPoista
 3. Nätisti käy sinulle ja hihat ovat mielestäni erityisen kauniit.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinulla on nyt kaunis jakku !
  Ja jotenkin sellainen sinun oloinen :)

  Mukavaa alkavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 5. Hihoista tykkään minäkin, tuovat ihanan kaarevuuden illuusion neliöiden keskelle. Ja pirteä on koko konaisuus.

  VastaaPoista
 6. Tuo takki lämmittää jo ihan väriensä puolesta käyttäjää ja ympäristöä kylminä talvipäivinä :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten hieno siitä tuli! Ihanan pirteä,sopii Sinulle täydellisesti!

  VastaaPoista
 8. Tosi nätti!

  Biisiksi olisin veikannut Pocanhontasin Tuulen värit-kappaletta. :P Mut ei sitte vissiin ollukkaan. :D

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtavat värit tuossa langassa ja kaunis jakku. Isoäidinneliöt näyttävät todella raikkailta ja pirteiltä tässä jakussa.

  VastaaPoista
 10. Upea jakku ja huomaa, että itsekin todella viihdyt siinä.

  VastaaPoista
 11. Oi miten upea siitä tulikaan :o.
  Ja sinä se vaan jatkat edullisten ostosten tekoa.
  Tommi on myös namu ;)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana jakku! Nuo hihat ovat tosi kivat. Tykkään myös tuosta langasta, kuten myös poikani, jotka haluavat ehdottomasti sukat juuri tuosta langasta tehtynä :)

  VastaaPoista
 13. Onpas iloinen jakku. Kuvatkin on tosi hauskat!

  VastaaPoista
 14. Hieno jakku sateenkaaren väreissä.

  VastaaPoista
 15. Kaunia jakku ja sinähän suorastaan leijut noissa kuvissa!

  VastaaPoista
 16. Nyt pitää kyllä tunnustaa että olen kade!! Olen kauan suunnitellut, että kokoan samanvahvuiset langanloput ja virkkaan isoäidinneliöistä jotakin - varsinkin, kun näin Novitassa sen ihanan mekon - mutta saa nähdä, joko olen isoäiti-iässä kun siihen asti pääsen... Ihana jakku!!

  VastaaPoista
 17. Kaunis ja värikäs jakku!Herätit minussakin kiinnostuksen Lidlin lankoja kohtaan, piti mennä polkemaan Tuiraan. Pehmoisine paketteineen takaisin...

  VastaaPoista
 18. Onpa kivan näköinen jakku. Itsekin voisin ajatella tuon tyylistä päälleni.
  Eilen katselin itsekin Lidlin lankoja ja riitelin itseni kanssa ostanko. Oli vielä ihanan keltaistakin. No, sitten tuli järjen voitto, kun tuolla kaapissa on useampi kori täynnä lankoja. Ja tottakai se uusin lanka olisi päässyt ensin puikoille/koukulle.

  VastaaPoista
 19. Tosi kiva jakku ja nuo hihat ovat kyl ihanat!!!

  Isoäidin neliö on kyllä nätti ja sopii tosi moneen tarkoitukseen!

  Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 20. Ihana jakku ja ihanan värinen :)

  VastaaPoista
 21. Onkin Sateenkaari ihan omimmassaan käytössä, tosi kaunis ja raikas - ja hyvin onnistunut tuo mallinmuokkaus!

  Nätit on nuo sinun prillitkin, ja voi vitsi, ei oo hassummat ostokset muutenkaan. Tuo buddha, voi ihastus...

  VastaaPoista
 22. Tyrmäävän upea jakku. Ja paljon hienoja lankoja.

  VastaaPoista
 23. Ihana, ihana, ihana Jakku!
  Kai se on jossain välissä raaskittava sateenkaarta ostaa (on vain mielestäni todella kallista), kun se on noin i h a n a a! :)

  VastaaPoista
 24. Kaunis jakku! Ja niin sinun tyyliäsi! Noo, tietenkin, kun se on sinun. ;)

  VastaaPoista
 25. Upea jakku ja sopii sinulle todella hyvin. Niin aurinkolasitkin ovat aivan ihanat.

  VastaaPoista
 26. Sievä jakku.Näytät jo ilmeelläsi viihtyväsi siinä.Kyllä isoäidinneliöistä on moneksi.Sateenkaarilanka on minulla vielä kokematta.

  VastaaPoista
 27. Tästä takista tuli hieno! Tosi kiva, kun voi eri tavoilla kiinnittää edestä :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)