Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 14, 2011

Polvekeraitasukkien ohje!

Minulle on tullut välillä kysymyksiä kommenttilaatikkoon, miten polvekeraitasukka tehdään. Etenkin silmukkamäärän muokkaamisesta jalan koon ja/tai langan vahvuuden mukaan on kysytty. Koska tällaista ohjetta en ole ainakaan itse suoraan netistä löytänyt, vaan olen omat sukkani ihan kokeilemalla tehnyt silmukkamääriä muokaten, päätin nyt julkistaa kokeiluni tulokset.

Polvekeraitasukkien ohje löytyy nyt siis täältä! (klikkaa linkkiä)

Korostan erityisesti sitä, että polvekeraitamalli on perinteinen, sukupolvelta toiselle perimätietona kulkeutunut malli, ei siis missään nimessä omani. Itsekin olen löytänyt aikoinaan ohjeen netistä (linkki löytyy tuolta ohjeesta), ja siitä sitten soveltanut eri vahvuisille langoille ja esim. lasten sukkiin. Myös erilaisia variaatioita löytyy samasta mallista niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin sivustoilta (ohjeesta löytyy myös niihin pari linkkiä). Oma ohjeeni on varsin yksinkertainen, koostuu kahdesta toistuvasta kerroksesta (eli kantapäät ja muut sukan perusasiat saa jokainen tehdä oman mielensä mukaan), ja ohje on sarjoitettu eri kokoihin ja lankoihin aina alkaen 32 silmukan sukasta 80 silmukan sukkaan. Tästä joukosta pitäisi jo jokaisen löytää omalle langalleen ja koivelleen sopiva polvekeraitasukkaohje! :)

Neulomisen iloa! :)

3 kommenttia:

  1. Kiitokset, täytyypä kokeilla, kun on noin valmiiksi pähkäilty ohje.

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen joskus tehnyt näitä polvekeraaitaisia ja aion tehdä vastakin. Kiitos sinun, ei tarvitse itsse enää pähkäillä ja laskea simukkamääriä. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)