Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, joulukuuta 31, 2010

Joulukuun raporttia

Vuoden viimeinen kuukausi alkaa olla niin sanotusti pulkassa. Pulkassa on kyllä tässä kuussa paljon kuljettukin - kuskattu poikia tarhaan ja takaisin sekä kuljetettu ruokaostoksia kaupasta kotiin. :) Siinä yksi syy tykätä talvesta, sillä kesällä ne ruokakassit joutuu omin käsin kantamaan, mutta talvella voi käyttää pulkkaa apuna. ;) Käsitöitä en sentään ole pulkassa onnistunut vielä koskaan tekemään! :D

Mutta pulkkailusta itse asiaan eli joulukuun käsitöihin:


Joulukuussa valmistuivat:

 • 4.12. Sininen ryijy "Illantorkku" (neuloen), langankulutus 293 g
 • 5.12. Barbien turkisjakku (neuloen), langankulutus 10 g
 • 5.12. Barbien iltapuku (neuloen, virkaten, käsin- ja koneommellen), langankulutus 7 g
 • 6.12. Oranssi-vihreä ryijy "Aamunvirkku" (neuloen), langankulutus 293 g
 • 6.12. Kelta-oranssi-vihreä ryijy "Päivänsirkku" (neuloen), langankulutus 597 g
 • 11.12. Vauvaonnittelukortti (ristipistellen)
 • 14.12. Couleur d'Etoile: Amour d'hiver (ristipistellen)
 • 27.12. Esikoisen 1-vuotiskuva (ristipistellen)
 • 29.12. Palmikkotunika (neuloen), langankulutus 627 g
Joulukuun langankulutusmäärä on sikäli mielenkiintoinen, että valmistuneiden töiden langankulutus on peräti 1827 grammaa, mikä on toiseksi eniten koko vuonna. Teknisesti ottaen neuloin kuitenkin tässä kuussa vain reilut 600 grammaa, koska ryijyjen neulomisosuudet ehdin tehdä heinä-marraskuun aikana ja joulukuulle jäi vain viimeistely. Mutta koska lasken langankulutukset sille kuulle, missä kuussa työ on valmistunut, niin sen ansiosta päästiin noinkin huimiin lukemiin - ja vastaavasti muina syyskuukausina on jääty pienempiin lukemiin todelliseen neulomismäärään nähden, koska niitä palasia valmistui syksyn aikana tasaiseen tahtiin joka kuukausi. Vaan eipä se niin tarkkaa ole. :) Lankaahan en ole ostanut tai saanut tässä kuussa lainkaan, joten tuo reilut 1800 grammaa on pelkkää miinusta lankavarastooni. :)

Ristipistorintamalla ylitin itseni, sillä tarkoitukseni oli saada vain yksi ristipistotyö tässä kuussa valmiiksi, mutta valmistuikin kolme, joista kaksi oikein pitkän ajan projekteja. Mukavaa aloittaa uusi vuosi, kun ei jää vanhalta vuodelta kuin yksi ainoa keskeneräinen työ kummittelemaan! :)

Tässä kuussa en osallistunut tempauksiin tai muihin vastaaviin, eli olen tehnyt käsitöitä ihan vain itselleni tai sitä mitä on huvittanut.

Koko vuoden raporttia on luvassa vielä iltasella, sen olen näpytellyt tulemaan tänne ajastimen kanssa. Saan sitten illan keskittyä rauhassa vaikka pistelemiseen. :) Minulla ei ole ollut tapana mitenkään erityisemmin viettää vuoden vaihdetta, oikeastaan ainoa jokavuotinen perinne on se, että menen uudenvuodeniltana tavallista aiemmin nukkumaan. :) Muina iltoina saatan hyvinkin valvoa yli puolen yön, mutta uudenvuodenyönä olen pitänyt kiinni siitä, että vuoden vaihtuessa on oltava täydessä unessa. Viime vuonna tarvitsin avuksi korvatulpat ja vähän unilääkettä, saa nähdä tuleeko uni tänä vuonna ilman niitä. ;) Tuo perinne minulla on ollut jo monta vuotta, ja muita perinteitä ei sitten olekaan, jos ei nyt sitten sellaisiksi lasketa näitä blogipäivityksiä, joissa käydään mennyttä vuotta läpi (se on tulossa siis illalla) ja suunnitellaan tulevaa (se päivitys tulee tänne huomenaamulla). Niin no, olihan aikoinaan hyvin tärkeä perinne katsoa ja kuunnella Wienin uudenvuodenkonsertti uudenvuodenpäivänä, vaan television puutteessa se perinne on jäänyt jo monena vuonna, harmi! Kolme vuotta sitten muistan köpötelleeni viimeisillään raskaana ollessani Teboilille katsomaan sitä uudenvuodenkonserttia... ;) No, pitää laittaa Radetzky-marssi ja Tonava kaunoinen soimaan vaikka levyltä! :D

Mukavaa perjantaita ja vuoden viimeistä päivää! :)

9 kommenttia:

 1. Mukavaa vuoden vaihdetta myös Sinulle, vaikka sitten kauniiden unien parissa!
  Omaan perinteeseeni kuuluu tuo uuden vuoden konsertti ja eiköhän se näy Areenaltakin, joten näet varmasti sinäkin...

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut todella ahkera. Sinullakin taitaa olla levottomat kädet.
  Toivotan Oikein Onnellista alkavaa Vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 3. käsityövirtuaaliystävä31. joulukuuta 2010 klo 13.33

  kiva uusi pohja! paljon rauhallisempi ja miellyttävämpi "saapua" kuin se vähän "psykedeelinen" hauska vanha....
  hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä on joulukuussakin valmistuneita, minun suosikkini on tuo esikoisen 1-vuotiskuva. Hyvää Uutta Vuotta sinulle Mari!

  VastaaPoista
 5. Ahkerana olet ollut, ihania noi ristipistotyöt.
  Minulla on päinvastainen periaate. Vaikka muulloin voin käydä aikaisin nukkumaan, uudenvuoden aaton valvon ystäviä kestiten.
  Onnellista Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 6. Hyvää vuoden viimeisen päivän iltaa ja Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 7. Mukavan näköisiä töitä taas! Nuo barbien vaatteet näyttävät tosi kivoilta. Jospa tämäkin isotäti pääsee taas tekemään tuollaisia, kun suvussa on jo kolme pientä prinsessaa kasvamassa ja neljättä odotetaan helmikuuksi. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)