Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 21, 2010

Loppuelämäni ensimmäinen päivä :)

Paljon kiitoksia jälleen kommenteistanne! :) Ilo on ollut lukea viestejä vierailuistanne, vaikka itselläni on kommentointi jäänyt viime aikoina aika vähälle. Juuri ja juuri ehdin lukea seuraamani blogit - ja viikonloppuna jäi reissun vuoksi kokonaan lukemattakin - eikä aina sitten jaksa ihan joka perussukkaa tai pipoa kehua, vaikka hienojahan kaikki työt ovat. Toivottavasti tässä taas jää pian aikaa jättää puumerkkejäkin, kun kuitenkin aktiivisesti blogeissa vierailen. :)

Enkelitauluista vielä sen verran, että meillähän ei ole täällä kerrostalossa tuulikaappia, eli "ulko-ovi" on se, joka vie rappukäytävään, ja josta meille tullaan asuntoon sisälle. Enkelit ovat samalla seinustalla kuin ovikin, eli jäävät kyllä sisääntullessa auttamattomasti selän taakse, eivätkä näin ollen ole toivottamassa tervetulleiksi vieraita, joita meillä kyllä äärimmäisen harvoin piipahtaakin. Mutta ehkä katse osuu enkeleihin poislähtiessä, jolloin ne ovat sitten toivottamassa "tervemenneiksi". ;) Ja eikös niitä enkeleiden toivotuksia enemmän tarvitakin juuri lähtiessä? :)

Tähän torstaipäivään on mahtunut taas tunteiden kirjoa. Henkilökohtaisessa elämässäni eräs pitkän pitkä prosessi - nyt puhutaan noin 15 vuodesta - tuli tänään tiensä päähän, ja siitä on tietysti valtavan onnellinen ja helpottunut olo. Siitä tuo otsikkokin tuli mieleeni, näin hiukan pilke silmäkulmassa ajateltuna. :) Toisaalta sitten tänään sattui eräs lastani koskeva ikävä tilanne, mikä pahoitti koko perheen mielen. En tiedä, kumpi oli enemmän mielessäni, kun odottelin töihin menevää bussia pysäkin vieressä olevalla R-kioskilla, halusinko kohottaa juhlamieltä vaiko lohduttaa pahaa mieltä - vai oliko sillä hetkellä missään mitään mieltä. ;)


En ole kerrassaan aikoihin ostanut mitään ristipistolehtiä - edellinen hankkimani Cross Stitcher on numero 205, ja tämä nyt ostamani on numero 232, eli jokunen vuosikerta on mahtunut näiden väliin. ;) Ei oikein kiinnosta ostaa näitä lehtiä ihan "sika säkissä", kun tämäkin myydään aina muoveissa, eikä pääse selailemaan. Nyt kuitenkin ensinnäkin lehden uudistunut ulkoasu houkutteli, toisekseen sain sieltä muovien läpi tihrusteltua etu- ja takakannesta, onko lehdessä kenties mitään mielenkiintoista...


Tämä Margaret Sherryn malli oli toinen ratkaiseva tekijä ostopäätökselle. Joulusukan tekeminen ei niinkään kiinnosta, mutta pelkästään nuo ompelukoneen kimpussa häärivät hiiret olisi kiva pistellä johonkin työhön, jättäisin siitä nuo kuusenoksat koristeineen pois ja viimeistelisin tietysti toisin. Tykkään käsityöaiheisista ristipistomalleista, koska niitä voisi kuvitella tekevän niin itselleen kuin vaikkapa toiselle käsityöharrastajalle. :)


Lehden kylkiäinen oli toinen tekijä, mikä sai minut raottamaan lompakkoani. Nuo sydämet ovat aivan ihanat, varmasti nopeat ja helpot tehdäkin, ja minun mielestäni ihan ympärivuotiset - ystävänpäiväksikin kiva idea! :) Vaikka luulen tekeväni nämä pelkästään itselleni... ;) Kaikki tykötarpeet kahteen sydämeen tulivat mukana, eli ruutukangas, langat, taustahuopa, napit ja ripustusnyörit - vain neula ja täytevanu taitavat puuttua. :) Näistä voisi muuten tulla vaikka kivoja neulatyynyjäkin...

Minulla alkoi nyt 10 päivää kestävä palkaton vapaajakso, jota myös kutsutaan hienommalla nimellä syyslomaksi. ;) Koska en aio olla työttömänäkään toimeton, niin mietin itselleni sopivan lomaprojektin, mitä ei ollutkaan vaikea miettiä. Työttömyyspäiviähän tulee huominen perjantai ja viikonloput mukaanluettuna yhteensä se 10, joten projektikin voisi olla jollakin tavalla "kymmenellä jaollinen"...


Yllätys yllätys, joulukalenterin kimppuunhan minä aion käydä, kun siihen tarjoutuu viimein aikaa! Lienenkö pistellytkään kalenteria taas pariin kuukauteen, ja näihin ripustettaviin koristeisiin ("luukkuihin") en ole koskenut ainakaan puoleen vuoteen. Kuvasta voi verrata valmiiden määrää mallien määrään ja todeta, että tasan 10 koristetta olisi vielä pistelemättä, ja tämähän olisi tarkoitus reilun kuukauden päästä saada jo käyttöön. Siispä lomaprojektini on pistellä yksi koriste per päivä. Tätä ei tarvitse noudattaa orjallisesti, eli jos jonain päivänä saan sen päivän koristeen valmiiksi, niin voin aloittaa jo seuraavankin päivän koristetta, ja vastaavasti jos jonkun päivän koriste jää kesken, sen voi tehdä loppuun seuraavana päivänä. Tai sitten voin istua yhden päivän tekemättä mitään muuta kuin näitä, ja pistellä kerralla kaikki kymmenen. ;) No okei, se on aika mahdoton tehtävä, koska näitä tekee suunnilleen yhden illassa eli noin 3-4 tunnissa, joten yksi vuorokausi ei riitä näihin. Mutta eiköhän nyt sentään 10 päivää riitä - katsotaan miten ämmän käy...! ;)

Jos minusta ei näy eikä kuulu lähipäivinä, niin istun todennäköisesti pistelemässä, enkä jouda koneen ääreen... ;) Mukavaa viikonloppua kaikille ja lomaa niille, keille sellainen on suotu! :)

6 kommenttia:

 1. Onpa kiva tuo ompelukonekuva. Ja tuon voi tehdä ilman jouluhömppää, tulee varmasti kauniimpi, kun ei ole sidottu mihinkään vuodenaikaan. Peesailen vähän sinua tässä jouluasiassa, ihan kauheaa kun nyt on jo joulukrääsä kaupoissa, minulle riittää hyvä kirja ja veskunasoppa, en tykkää ylensyönnistä enkä jouluvieraistakaan kovin paljoa. Minä olen vallan ihastunut näihin ristipistoihin toisten tekeminä, itse en ole vielä lankaa neulaan laittanut.

  VastaaPoista
 2. Voi että, tuosta ristipistolehdestä saat varmaan monta kivaa ideaa.
  Hyvä että sulla on suunnitelmat "loman" ajaksi.
  Täälläkin päin Suomea on ensi viikko syyslomaa, minulla onneksi palkallinen.
  Ja kyllä sitä kädet varmaan heiluu täälläkin.
  Ensin on kyllä siivottava koti.

  VastaaPoista
 3. Onpa lehtesi upea, ja näyttäisi olevan kivoja töitä odotettavissa. Hyvää alkavaa vikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Hyvää pistelylomaa sinulle:) Toivottavasti paha mieli hälvenee sekä lapselta että perheeltä. Jotekin nuo lasta kohtaavat ikävät jutut koskevat aina eniten.

  En muuten saanut blogikirjoituksiasi näkyviin muuten kuin valitsemalla sivupalkista kuukauden. Onkohan vika täällä päässä vai blogspotissa?

  VastaaPoista
 5. Mukavaa viikonloppua vaan sinnekin pistelyjen ääreen! :) Pitkästä aikaa kävin täällä tutkimassa sinun kuulumisia ja tekeleitä. Ja monta ihanaa ja kaunistahan niitä löytyikin, esim. sukkia ihailin. Ja tuo vauvan asusetti on tosi kaunis ja käytännöllinen.

  VastaaPoista
 6. Samainen ompelukonehiiri minuakin houkuttelee: odottelen omaa lehteäni. Tilattuna se tulee aina hyvän aikaa myöhemmin kuin ilmestyy kauppoihin. Miksi, en tiedä...
  Eiköhän sitä lomillekin aina jotain puuhaa tosiaan löydy ;).

  Ja noista "tunnekuohuista": meilläkin on ollut monenmoista, pojan hampaanpoisto, toisen lapsen oppimisvaikeudet, viikolla yhden läheisen yllättävä kuolema...
  Toisaalta monta onnenhetkeä, lasten kanssa syyslomalla, naapurin naisten kanssa käsityöpiirissä... Monesti olen laulanut täällä mielessäni, että "Onni täällä vaihtelee..." Siltä tuntuu usein :).

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)