Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, elokuuta 31, 2010

Elokuun raporttia ja syyskuun suunnitelmia

Elokuun käsityöraportoinnista tuleekin erittäin lyhyt, kun ei ole paljon mitään raportoitavaa. Mihin lie aika taas mennyt...


Elokuun valmistuneet:
 • 12.8. Tunikamekko (neuloen), langankulutus 495 g
 • 16.8. Rinsessa-pipo (neuloen), langankulutus 39 g
 • 19.8. Rinsessa-lapaset (neuloen), langankulutus 42 g
 • 27.8. LHN: Music&Books (ristipistellen)
Näin lyhyttä listaa ei ole tainnutkaan vielä näissä kuukausiraporteissa aiemmin näkyä... ;) Toivottavasti seuraava lista on jo vähän pidempi. Lankaa elokuussa kului 576 grammaa, ja positiivista on se, ettei yhtään grammaa tullut lisää. Näillä näkymin saadaan odottaa kyllä vielä ainakin lokakuulle, ennen kuin seuraavan kerran pystyy mitään käsityötarviketta hankkimaan, mutta onneksi nuo nykyiset langat ja muut tarvikkeet riittävät ehkä just ja just kuukaudeksi... ;)

Ristipistopuolella valmistui tuo yksi työ, mihin olen tietysti tyytyväinen, koska sen yhden ristipistotyön kuukaudessa pyrin tekemään valmiiksi. Mutta joulukalenteri ei paljoa edennyt elokuussa, sen kanssa saa kyllä vielä painia muutaman kuukauden ajan, jos vain pistelyaikaa jostain sattuisi irtoamaan.

Mutta syyskuu tulee, ja huomenna on sitten virallisesti SYKSY! :)Mitäpä muutakaan sitä syksyllä tekisi kuin sukkia? :) Tai tokihan voisi neuloa paljon kaikenlaista, mutta pyrin ainakin jokusen sukkaparinkin tässä seuraavien kuukausien aikana tekemään.

Moni on esitellyt blogeissaan omia sukkalankavarastojaan, joten minäkin esittelen omani, eli käytännössä kaikki villalankani. Näistä ei vaan likimainkaan kaikki ole sellaisia, että voisin huomenna napata minkä tahansa kerän, ja alkaa tekemään sukkaa, sillä osa saattaa joutua odottamaan sukaksi pääsyään vielä pitkäänkin...


Näistä voisin kyllä aloittaa huomenna, sillä näille on Suuri Suunnitelma valmiina. :) Ainoa kysymysmerkki on se, että koska todennäköisesti toteutan Suuren Suunnitelman varpaista aloittaen, mikä on minulle aika tavalla vieraampi juttu kuin varresta aloitettu sukka, niin mietin uskallanko aloittaa sukkaa huomenaamulla bussissa, yöllä kun en viitsi vuorokauden vaihtumiseen valvoa ja aamulla tuskin ehdin ennen töihinlähtöä luoda ainuttakaan silmukkaa. Toinen pohdinnan aihe on se, että kun tuota luonnonvalkoista Nallea on sekä vanhaa Nallea 90 grammaa että Aloe veraa 102 grammaa, että kumpaa käytän näihin sukkiin? Voi olla, ettei pelkästään toinen riitä, vaan pitää käyttää molempia, sävyeroahan noissa on, mutta kun ajattelin raidoittaa vihreän kanssa, niin sen varmasti saa tehtyä niin, ettei sävyn vaihtumista huomaa... Heh, tässä on kyllä aika paljon lankaa yhtä sukkaparia ajatellen, yhteensä 400 grammaa, eli eiköhän näistä nyt ainakin sen yhden sukkaparin saa tavalla tai toisella... ;) Voi olla, että täytyy tehdä noista vihreistä vielä toisetkin sukat jossain vaiheessa. :)


Nämä ovat ihan joutilaita sukkalankakeriä, ostettu ihan sukkatarkoitukseenkin, eli näistä todennäköisesti kaikista syntyy sukat Sukkasadon aikana.


Nämä ovat sitten niitä, joista kyllä on tarkoitus tehdä sukkia, mutta jotka eivät vielä jouda siihen tarkoitukseen. Persikanvärinen Wool on tietysti vielä varattuna tekeillä olevaa liiviä varten, eli vasta sitten, kun liivi on valmis, näen miten paljon Woolia jää jäljelle. Sukat kyllä haluaisin saada liivin ja aiemmin valmistuneen samanvärisen neulepuseron kaveriksi. Sukkienhan pitää olla sävy sävyyn puseron kanssa, aina. :)

Turkoosin 7 veljeksen kanssa sama juttu, eli tuota lankaa on minulla viisi kerää, mutta niistä pitäisi ensin tehdä yksi tunika ja sitten sille kaveriksi sukat. Eli pitäisi tässä Sukkasadon aikana tehdä ensin se tunikakin, jos meinaa saada sukat Satoon mukaan. Ihan pelkkää sukkien tikuttelua ei tämä syksy siis tule pitämään sisällään.

Sitten nuo Nalle Colorit. Niistä haaveilen sukkia itselleni yhdistettynä luonnonvalkoiseen Nalleen, mutta kun noille langoille on muitakin suunnitelmia. Tarkoitus on tehdä niistä eräs setti lahjaksi, ja sitä varten tarvittaisiin Colorin kaveriksi luonnonvalkoista Woolia, jota minä en vielä omista, enkä saa niitä ulos kaupasta vielä ainakaan kuukauteen... Ja jos sitten sattuisi lokakuussa niin onnellisesti, että pystyisin ne Woolit hankkimaan ja tekemään sen setin tuon Colorin kanssa yhdistettynä, niin SITTEN voisin tehdä itselleni ne sukat. Tai tietysti voisin tehdä ne sukat ensin ja arvioida, paljonko tuota Coloria tarvitsen siihen settiin, ja tehdä sitten suunnitelmien muutoksia, jos Colori ei riitäkään. Voi olla, että teen niin, koska sen setin pitäisi olla valmiina vasta joulukuussa. No, sitä ehtii vielä miettiä moneenkin kertaan. :)

Nämä kaikki ylläolevat suunnitelmat ovat siis sukkia ihan vain itselleni. :) Olen niin itsekäs neuloja, etten pahemmin muille neuleita tee, joten jatkan tuttua linjaa... ;)


Mutta sitten on näitä jämälankoja (oi, hurjat neljä kerää! :D ), joiden kohtalo on avoin: mitä, missä, milloin, miten, miksi, kenelle? Ruskeasta nöttösestä saa ehkä jotkut vauvansukat (voiko vauvoille tehdä ruskeita sukkia?), hyväntekeväisyyteen kenties. 7 veljeksistä voisi saada jotkut lapsen sukat - hyväntekeväisyyteen vaiko omille pojille? Entä mitä teen tuolle Kukkakedolle? Värihän menisi vaikka omissa sukissani, mutta määrä ei riitä kuin lapsen sukkiin, tai sitten omiin sukkiin jonkun luonnonvalkoisen kanssa yhdistettynä. Ja ei kait nuo minun tämänhetkiset luonnonvalkoiset Nalleni ihan loputtomiin riitä. Ehkä tuostakin saisi pojille sukkia... tai lapasia, tuleehan se Lapaskuukin sitten ehkä marraskuussa. ;)

Ja sitten tietysti olisi vielä muitakin sukkasuunnitelmia, joihin langat ovat vielä kaupantädin/-sedän hallussa: haluaisin Nalle Marjaretki Lakkaa, 7 veljestä Polkka Hillaa, 7 veljestä Polkka vaaleanpuna-harmaa-jotain ja Nalle Kukkaketo Kieloa, omiin sukkiin niitäkin. ;) Mutta niitäkään en saa vielä pitkiin aikoihin, saa nähdä, ehdinkö koskaan niitä hankkiakaan, vai katoavatko markkinoilta ennen sitä. Niin tuppaa usein käymään. ;)

Mutta jospa näillä pääsisi Sukkasatoa ainakin alkuun! :) Ja sitten tehdään jotain muuta välillä, on vielä sentään näiden lisäksi kahdet pusero- ja kahdet huivilangat odottamassa. Ja se keskeneräinen joulukalenteri... ;)

Satoisaa syyskuuta! :)

8 kommenttia:

 1. Ihanasti sukkasuunnitelmia :)
  Minä pistin just sukkaneuleet nurkkaan että saan miehelle puseron tehtyä ja usko tai älä, sukkien neulomien maistuu vähän puulta kun niitä on neulonut 20 paria putkeen... :D
  Oikein mukavaa ja satoisaa sukkasatoa!

  VastaaPoista
 2. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun olet ollut ahkera elokuussa. Tuo tunika on ihana ja kauniin värinen. samoin lapaset. Ja ristipistotyökin vielä on aivan upea. Minulle tuli lankavimma nyt taas. Olen ostellut uusia sukkalankoja aina kun ukkelin silmä välttää. Harmittaa, kun en kerinnyt sukkasatoon mukaan. Minä kun olen niin uusi bloggaaja, että vasta eilen havahduin siihen että ilmoittautumisaika meni umpeen. Harmittaa

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommneteista! Sinä taidat olla ainoa, joka blogissani vierailee:D
  Ihana tuo tunika!

  VastaaPoista
 5. Sinä oletkin jo Sukkasadossa minua pitelmmällä: minulla ei vielä ole lankojakaan kaivettuna esille :).

  Mukavasti syksyisiä sävyjä noissa elokuun valmistuneissasi.

  VastaaPoista
 6. Johan tuosta aikamoinen kasa sukkia syntyy. Olen katsellut muiden blogeissa noista jättiraita-langoista neulottuja sukkia, niistä tulee kauniita, varsinkin tuosta vihreästä.
  Minullakin on tarkoitus nyt Sukkasadon puitteissa opetella se varpaista aloitettu sukka. Tsempataan toisiamme, niin eiköhän sekin onnistu :)

  VastaaPoista
 7. Enpä tuota elokuun valmistuneiden listaa niin vaatimattomaksi sanoisi, upeat neuleet ja pistelytyö. Todella kauniita neuleita kyllä teet ja millä vauhdilla, ihania kaikki. Ja huh, mikä sukkasato tiedossa :).

  VastaaPoista
 8. Malli tuli perille, jo eilen! Kiitos, olis tehny mieli aloittaa heti, mutta nyt on pakko malttaa hetki ja tehdä keskeneräisiä pois alta...

  Eipä tosiaan ole huono tuo elokuun tulos, kauniita töitä! Ja kyllä sinulla on hyvät suunnitelmat tähän syksyllekin! Minä myöhästyin tuosta sukkasadosta, meinasin viime sunnuntaina ilmoittautua ja sielläpä luki, että ilmoittautuminen on päättynyt, silleen. Muistin väärin tuon ilmoittautumisajan :( No, nyt sitten säilön vain omaan kellariin, tulossa on tällä hetkellä kaksi paria sukkia, toisia neulon julkisesti, toisia perheeltä salassa. Salaiset tulossa yhdelle tytöistä joulupakettiin. Tavoitteeni on neuloa sukat jouluksi jokaiselle perheeni jäsenelle eli kuusi paria, yhdet kokoa 46, yhdet 45, kahdet 40, yhdet 38 ja yhdet 28 ja nämä pitää kaikki tehdä salassa, sillä aina ne kyselee, kun neulon, että kenelle nuo tulee... Uteliaita ovat mokomat ;)

  Kiitokset vielä ja ihanaa syksyä sinulle!!!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)