Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Paloautonpunainen pipo

Eilen tekemäni sytopipo ei ole ihan kokonaan paloautonpunainen, mutta koska paloautonpunainen liittyy jotenkin muutenkin eilispäivään, niin pistin tuollaisen otsikon. Kerron siitä paloauto-osuudesta postauksen lopussa, mutta ensin pipo-osuus:

Sytomyssy
Tehty: 22.4.2010
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssy; kukka kirjasta Türkis & Dammann: Virkkauskirja
Lanka: Novita Bambu unikonpunainen (526) ja beige (621)
Langankulutus: 35 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Halkaisija n. 55 cm
Muuta: Sytomyssykampanjaan

Edellisessä postauksessani uumoilin, että seuraavaan virkkaustyöhöni nappaan jotain kierrätyskeskuksesta löytämästäni Virkkauskirjasta. Kommenteissa Seijasisko ja Matleena arvasivat ihan oikein, mitä suunnittelin, eli sytomyssyynhän minä otin kukan ohjeen siitä Virkkauskirjasta. :) On se vaan hämmästyttävää, kuinka monella eri tavalla tuollaisenkin kukan voi virkata, tämä on taas vähän erilainen, mitä olen muihin myssyihin tehnyt. Enpä ole tainnut muuten kahta samanlaista koristekukkaa virkata, aina olen jonkun uuden mallin jostain etsinyt. :)


Ei liene mikään yllätys, mihin tempauksiin aion tämän myssyn laittaa... ;) Ovatko nämä postaukset muuten olleet viime aikoina vähän yksitoikkoisia? :D Kun ei tämä virkkaaja ymmärrä edes mallia vaihtaa, vaan tuolla samalla Matleenan myssyohjeella näitä sytomyssyjä teen, värit vaan vaihtuu. ;) Virkkuutyö kun kulkee käsilaukussa mukana, niin en viitsi ohjeita alkaa jossain bussissa lukemaan, joten on parasta tehdä sillä ohjeella, jonka muistaa ulkoa. Ja mikäpä siinä, hyvä myssymallihan tämä on! :) On minulla koko ajan muutakin tekeillä, toivottavasti jo pääsee viikonloppuna sekin valmiina esittelyyn...

Niin se paloautojuttu... :) Eilen aamupäivällä meillä tai lähinnä kuopuksella oli jännä kokemus. Tarkoituksena oli ihan vain pikapikaa käväistä kuopuksen kanssa tien toisella puolella apteekissa, mutta siellä ollessamme siitä apteekin ohitse kiisi muutama hälytysajoneuvo pillit vinkuen. Kuopus valpastui heti: "Piipaa-piipaa!" Ja kun tultiin apteekista pois, niin siinähän niitä piipaa-autoja meni vielä lisääkin ohi, ja niitähän piti jäädä tienvarteen ihmettelemään. Samalla huomasimme, että ne paloautothan kääntyvät meidän lähiöön, ja sen jälkeen kuopusta ei pidätellyt enää mikään: "Kattomaan piipaa-autoja!" hän hihkui ja kiskoi minua perässään siihen suuntaan, minne näimme autojen menevän. Minusta on kyllä äärimmäisen hölmöä mennä töllistelemään tulipaloa, mutta kun kaksivuotias poika haluaa nähdä paloautoja, niin pitihän niitä vähän käydä katsomassa. Oli siellä muutama muukin töllistelijä ihmettelemässä tulipaloa, mikähän siinäkin nyt sitten niin kovasti kiinnostaa... Joku kerrostaloasunto tässä parin korttelin päässä oli tulessa, tai oikeastaan ulospäin tuprusi vain jonkin verran savua. Ambulanssikaan ei näyttänyt lähtevän mihinkään kiireellä, joten nähtävästi ei kovin pahasta tilanteesta ollut kyse. Aikamme siinä niitä paloautoja ihmettelimme, ja kovasti sain houkutella, että kuopus suostui lähtemään takaisin kotiin. ;) Jalkaisin kun olimme liikkeellä - meidänhän piti vain piipahtaa pikaisesti viereisessä rakennuksessa apteekissa - niin poikaa sai melkein kiskoa kotiin päin, ja sittenkin hän koko ajan vilkuili vielä taakseen, kun ne paloautot nyt vain olivat niin kiinnostavia. :) On se kyllä merkillinen tuo pienen pojan maailma. :) Esikoinen ei ole koskaan ollut kiinnostunut autoista kuten ei isänsäkään, joten kuopus on kiinnostunut autoista sitten meidän kaikkien muidenkin edestä. ;) Toisaalta kuopus tykkää sitten myös pehmoeläimistä, mitkä eivät ole myöskään olleet koskaan esikoisen suosikkeja. Esikoinen inspiroituu enemmän rakentamisesta, tietokoneista, palapeleistä ja lukemisesta (= nörtti ;) ) - leikit noilta kahdelta sujuvatkin niin, että isoveli rakentaa autoradan tai autotallin, jonne pikkuveli saa päristellä pikkuautoillaan. :) Vaan oli ne piipaa-autot kyllä mielenkiintoisia, kyllä niistä puhuttiinkin koko loppupäivä... ;)

Tänään onkin sitten perjantai, mikä tietää sytomyssyvirkkailua esikoisen jumpan aikana. ;) Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Niinpä, aika monen pojan mielestä palo- ja poliisiautot ovat huippujuttu:)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Voi kun hauskan näköinen sytomyssy taas.<3Aivan ihanaa kun kun oot noin innostunut myssyilystä. Väreillä on kiva leikitellä ja hallittet kyllä sen homman! Hyvää Viikonloppua !

  VastaaPoista
 3. Sie virkkaat ja mie neulon :)
  Kaunis ja raikas väritys!

  VastaaPoista
 4. Mukava juttu paloauton punaisesta myssystä.

  VastaaPoista
 5. Pienten maailma on ihmeellinen!
  Siis VAU! Minkä löydön olet kirpparilta tehnytkään. :D

  VastaaPoista
 6. Mukava juttu kuopuksesi paloautojen ihmettelystä! ;) Sellaisia autofaneja monet pienet pojat ovat. Omanikin oli aikoinaan jopa niin, että silakkakin muuttui autoksi! ;DD Minä perkasin silakoita ja poika 1v seisoi tuolilla vieressäni ja pärisytti kovasti, kun ajeli silakoilla pitkin tiskipöytää! ;DD

  VastaaPoista
 7. Olen ihaillen seurannut syto-myssy postauksiasi-niin kauniita myssyjä ja värejä löytyy kuin kukkakedolla!
  Koristekukat ovat naisellisen sieviä-ajattele miten paljon iloa olet käsilläsi luonut monelle naiselle jotka saavat myssyn kun lääkitys vie hiukset.
  Olet oikea aarre!
  Iloitsen Sinusta! :)

  VastaaPoista
 8. Anteeksi nyt, mutta minä rupesin nauramaan aivan kippurassa täällä, kun luin noista piipaa-autoista. Ja sitten yhdelle toiselle kommentoijalle: silakka autona...oi voi voi...*nauraa ihan hervottomana* Mutta lasten maailma on sellainen. Toivottavasti ette nyt iäksi päiväksi suuttuneet tästä...mutta täytyy myöntää, että nauru oli tähän aamuun tarpeen.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)