Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 27, 2010

Hohhoijjaa...

Viime päivinä on vähän ollut väsynyt olo. Eilen olin sitten niin väsyksissä, etten jaksanut edes käsitöitä tehdä montaa silmukkaa, joutohetkinäni istuin tässä tietokoneella ja pelasin vain jotain pallonpoksauttelupeliä. ;) Meninkin sitten tosi aikaisin nukkumaan ja vetaisin kellonympäri unet. :) Ennen nukkumaanmenoa kuitenkin patistin itseni sen verran terästäytymään käsitöiden parissa, että sain tehtyä violetin topin takakappaleen valmiiksi, siitä kun ei puuttunut montaa kerrosta. Yleensä kun joku asia lähestyy loppuaan, vaikkapa nyt neuleen yksi kappale on melkein valmis, niin saan oikein ekstrapuhtia tehdä sen nopeasti loppuun, ja sitten vielä haluan äkkiä saada uuden kappaleen alulle, mutta eilen taisin vielä viimeisen kerroksen kohdallakin mieluummin tehdä jotain muuta kuin käsitöitä... No, tässä se takakappale nyt kuitenkin on:


Yhden virheenkin olen mokoma mennyt tuonne tekemään. Yleensä huomaan kyllä virheet hyvissä ajoin ja puran tarvittaessa korjatakseni, mutta tämän huomasin vasta sitten, kun aloin tehdä noita olkapäitä, kun olikin yksi pylväs vähemmän, mitä olisi pitänyt olla. Jossain tuolla aika alkuvaiheessa olen ihan keskellä kappaletta mennyt kaventamaan yhden silmukan pois, luultavasti se on tapahtunut torstaina bussissa hämärässä. No onneksi sitä ei huomaa, jos ei osaa etsiä - nurjalla puolella sen kavennuskohdan näkee vähän selvemmin, mutta oikealla puolella se on vielä huomaamattomampi. Ehkä pystyn elämään tämän kanssa... tai sitten puran koko kappaleen kohta ja virkkaan uudestaan... ;)

Violetti taitaa olla muuten hankalin väri valokuvata, koska violetista tulee ainakin minun kamerallani ihan sinistä. Tätä kuvaa on nyt pitänyt muokata kuvankäsittelyohjelmalla, vähensin kuvasta reilusti sinistä ja vihreää ja lisäsin punaista. Nyt väri on edes vähän sinne päin, vaikkei kyllä vieläkään oikea, mutta kuitenkin on nyt enemmän violetti, kun kamerassa se on ihan sininen. :)

Tuo takakappale näyttää kyllä tällä hetkellä ihan hassulta, kun siinä valmiissa topissa Novitan sivulla ne mittasuhteet näyttäisivät olevan mallin päällä ihan jotain muuta, jotenkin paljon kapeampi ja pidempi vaikuttaa toppi olevan siinä. Tuo minun tekemäni lärpäke näyttää leveältä ja lyhyeltä... No, ehkä siitä vielä tulee ihan oikean näköinen toppi, sitten valmiina. :) Alkuvaiheessa epäröin kovasti, että jatkanko tämän tekemistä vai puranko, koska tästä näytti koko ajan tulevan liian leveä. Vaikka mittasin, että tiheys täsmää ja silmukoita on oikea määrä, niin silti se oli aluksi paljon leveämpi, mitä olisi pitänyt olla. Johtui ehkä siitä, että tuo helmaosa, joka virkattiin ensin, on tuollainen leveämpi. Mutta nyt se on yhtäkkiä muuttunut ihan oikean levyiseksi, eikä johdu taatusti siitä yhden pylvään katoamisesta keskellä kappaletta. ;) Koitan luottaa siihen, että kyllä tästä vielä hyvä tulee. :)

Taidetaan lähteä tästä käväisemään poikien kanssa kaupassa hakemassa lisää mämmiä. :) Ostin eilen ensimmäisen laatikollisen sokeritonta luomumämmiä, mutta sehän katosi samantien parempiin suihin, ja esikoiselta pääsi itku, kun kuuli että mämmi loppui jo. ;) Meillä yleensä syödään mämmiä tälleen vähän ennen pääsiäistä, ja pääsiäisenpyhinä herkutellaan sitten pashalla... :) Saa nähdä pitääkö sitä tehdä tänä vuonna taas moninkertainen annos, viime vuonna pistin siihen kilon verran rahkaa, ja tuntui että silloinkin sitä oli liian vähän. :) Pääsiäinen on kyllä minusta vuoden mukavin juhla - yleensähän meillä ei noita juhlapyhiä mitenkään edes noteerata - ja pääsiäisruuatkin on ziljoona kertaa parempia kuin vaikka jouluruuat. :) Oikeastaan pääsiäinen on ainoa juhla, jota viitsin jollakin tavalla huomioida: rairuoho kylvetään ja narsisseja laitan maljakkoon, jos satun niitä jostain löytämään. Ja huomenna päättyy sitten puolentoista kuukauden karkkilakkokin, kun saadaan syödä Mignon-munat. :) Ne kun on ainoat maidottomat suklaamunat, niin passaavat meidän perheellekin. Jätetään ne maitoiset yllätysmunat suosiolla kauppaan. :)

Mukavaa viikonloppua ja hyvää huomista palmusunnuntaita! :)

9 kommenttia:

  1. Tänä vuonna mä aion tehdä pashaa ensimmäisen kerran! Kumma etten ole sitä aikaisemmin tehnyt, niin paljon tykkään rahkajutuista.

    VastaaPoista
  2. Huhhuh, nyt alkaa lukemattomien blogipostausten suma vähentyä niin että jaksaa kommentoidakin. :) Ihana toppi!

    Ajattelin tehdä viikonloppuna pakkaseen kurpitsapiirakkaa. Ei ole erityisen "pääsiäismäistä" muuten, mutta kurpitsasose on kivan keltaista... :)

    Sami ei muuten tykkää mämmistä ollenkaan, niin että olen ostanut itselleni vsata yhden sellaisen jogurttipurkkimaisen mämmipurkin ja syönyt sen. Sen sijaan rahkaruoat meillä kyllä katoavat alta aikayksikön. Silti en ole ikinä pashaa tehnyt, vaikka aina olen suunnitellut...

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti ei sentään tarvi ryhtyä purkupuuhiin. Eiköhän se ole taas semmoinen virhe, joka näkyy vain tekijän silmissä.
    - Violetin hankala kuvattavuus on kanssa huomattu, sääli, kun on niin kaunis väri.

    Ja meillä ei ole edes rairuohoa kylvetty. Meidän pääsiäinen näkyy lähinnä siinä, että yritämme käydä pyhinä kirkossa. Pikkukirkossamme on toistaiseksi jumisteltu kiirasto, pitkäpe ja pääsiäissu. Melkein moinen runsaus oli katkolla tänä vuonna, mutta sain ympäripuhuttua seurakunnan jumalanpalv.-vastaavan. No, perjantaina isäntä onkin taas suntionhommissa. (Joita opettaa meidän teinipojalle, jotta poika saisi siitä näppärän taskurahahomman.)
    Kotona sitten syödään niitä munia pääsiäissunnuntaina, niin kanan- kuin suklaa- :).

    VastaaPoista
  4. Minäkin vähän laittelen pääsiäistä, mutta mitään rairuohoja en kylvä. Olen ne neulonut Tango Fanista! :-)

    Ja mämmistä tykkään. Ja sehän on terveellistäkin!! Koska haluan vaihtelua ruokiin, niin nyt on lampaankyljykset varattu, huippuhyvät lohet on tilattu työpaikalta ja kananmunia varattu, mutta muuten mennään normaaliin tapaan! Eletään niin kuin ennenkin :-)

    Niin ja minun piti aloittaa, että täälläkin podetaan väsymystä - ja kaikkeen. Käsityötkin on kaikki kesken...

    VastaaPoista
  5. Valmiinahan tuosta vasta näkee, millainen on lopulta lopputulos.
    Meillä lapset ovat pääsiäisen valmistelupuuhissa, eli tekevät huomiseksi virpomisoksia. Se ja pääsiäispupun piilotusleikki I pääsiäispäivän aamuna lienee meidän perheen pääsiäisen kohokohdat. Tänä vuonna voisi taas vaihteeksi kokeilla, kelpaisiko pasha muillekin kuin minulle. Mämmiä menee tuokkosellinen, jos tarjolla on vaniljakastiketta, mutta ei se ole muiden kuin minun suosikki.

    VastaaPoista
  6. Sinä olet sitten todella nopea tekemään näitä käsitöitä.... edellisen postauksen settikin oli kiva, kesäinen ja kaunis!

    Minä en laita kotiin tänä vuonna mitään pääsiäiseksi. Olen nimittäin lähdössä Mussukan luo torstaina, Mies kun on töissä koko pääsiäisen (kuten lukemattomina vuosina aiemminkin). Lapsukainen oli ohraa kylvänyt ja kyllä siellä varmaan rakennetaan yhdessä hyvä pääsiäisruokakin. Tärkeintä on kuitenkin yhteinen aika nappulan kanssa =)Pääsiäismunat voi jäädä syömättä.

    VastaaPoista
  7. Hih, mignon munat on minunkin lemppareita, muut pääsiäisruuat jätän muille ihan suosiolla :)
    Toppi on kauniin värinen!

    VastaaPoista
  8. Virhettä ei huomaa.
    Tuo edellisen postauksen toppi ja jakku, aivan upea setti.

    VastaaPoista
  9. Meillä kanssa syödään Mignon-munat ja niitä pieniä ruohomunia napsitaan välillä;)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)