Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 27, 2010

Helmikuun raporttia ja maaliskuun suunnitelmia

Helmikuuta on vielä huominen päivä edessä, mutta kuten eilen kirjoittelin, en aio enää saada mitään valmista aikaiseksi käsitöiden saralla tässä kuussa, joten voinkin tehdä kuukausiraporttini jo nyt hyvissä ajoin. :)

Tämä kuu onkin ollut siinä mielessä poikkeuksellinen, että tein pääasiassa vain pieniä käsitöitä - suurin käsityö oli virkattu huivi, johon kului 279 grammaa, mikä on kyllä suhteellisen pieni määrä siihen nähden, että tykkään mieluiten tehdä juuri isoja töitä sekä kooltaan että langankulutukseltaan. Melkein on jo sääntö, että neulon puseron tai kaksi kuukaudessa, mutta tässä kuussa ei tullut vaatekaappiin sellaista täytettä lainkaan. Eipä silti, juuri tänä aamuna tuskailin vaatekaapilla, etten osaa päättää, minkä villapuseron nyt pukisin ylleni, kun valinnanvaraa riittää... eikä tahdo enää mahtua kaapinovet kiinni. ;) Eli tällainen "puseroton kuukausi" taitaa tehdä ihan hyvääkin välillä. :)

Mutta pikkutöitä tekemällä saakin paljon aikaiseksi ainakin kappalemäärältään:


Helmikuun valmistuneet:

 • 1.2. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 42 g
 • 3.2. Perussukat kärjestä (neuloen), langankulutus 107 g
 • 8.2. Perhoslapaset (neuloen), langankulutus 64 g
 • 10.2. Rintakorut 3 kpl (neulahuovuttaen)
 • 10.2. Perhospipo (neuloen), langankulutus 49 g
 • 12.2. Kauluri (neuloen), langankulutus 137 g
 • 18.2. Ruutu ja risti -huivi (virkaten), langankulutus 279 g
 • 18.2. Pellavaruusu (virkaten), langankulutus 13 g
 • 19.2. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 49 g
 • 21.2. Lanarte: Rafaelin enkelit (ristipistellen)
 • 22.2. Suomi-sukat (neuloen), langankulutus 87 g
 • 23.2. Ketjusilmukkanyörit 8 kpl (virkaten), langankulutus 3 g
 • 24.2. Barbien mekko (virkaten), langankulutus 8 g
 • 26.2. Haruha-sukat (neuloen), langankulutus 45 g
Valmiita käsitöitä syntyi siis sekä neuloen, virkaten, neulahuovuttaen että ristipistellen. Neulomisen ja virkkauksen osalta langankulutus oli kuukaudessa 883 grammaa. Uutta lankaa ostin kaksi keltaista Huopaskerää eli 200 grammaa, joten lankavarasto pieneni kuukauden aikana 683 grammaa. :) Ja nyt on lankavarastolla painoa enää alle kuusi kiloa - jee! :) Sain myös tässä kuussa toteutettua tavoitteeni pistellä valmiiksi yksi ristipisto kuukaudessa, joten jee myös sille! :) Lisääkin pistoja teen vielä tämän illan ja huomisen aikana, niistä lisää sitten huomenillalla kenties...Olympialaiset taisivat värittää yli puolta kuukautta, ja vaikkei tuo mitalisaalis nyt niin häävi ollutkaan urheilun osalta, niin kultaa tuli neuleolympialaisissa. :) Olen tosi tyytyväinen, sillä tämä oli ensimmäinen osallistumiseni neuleolympialaisiin, ja sain paitsi kultaa myös kauniin virkatun huivin sekä tehtyä itse oman ohjeen! :) Kyllähän noita "omasta päästä" -juttuja tulee tehtyä useinkin, mutta se ohjeen kirjoittaminen muiden ymmärrettävään muotoon onkin sitten ihan toinen juttu. Mutta sellaiset neuleolympialaiset nämä olivat minun osaltani - urheilun puolella taidan vielä tänä iltana jännittää naisten kolmenkympin hiihtoa, ja eiköhän ne kisat ole sen jälkeen sitten siinä. :)Sytomyssyilyä tuli harrastettua tässä kuussa parin myssyn verran - ja kampanjahan jatkuu vielä pari kuukautta. Katsotaan, miten saan vielä myssyjä aikaiseksi, vai jäävätkö ne nyt jo valmiina oleviin neljään myssyyn. Mahtavasti on kyllä tullut myssyjä tähän kampanjaan - käykää vaikka lukemassa Seijasiskon tai Matleenan blogeista! :)Virkkausringissä alkoikin kuun puolivälissä uusi tempaus, johon minä "jouduin" emännäksi. :) En ole vielä onnistunut itse virkkaamaan yhtään vihreää tähän tempaukseen, mutta onneksi tempaus jatkuu vielä maaliskuun loppuun saakka, joten kait sitä on emäntänä edes yhdellä vihreällä virkkauksella osallistuttava... ;) Suunnitelma on jo olemassa! :)Se, mikä tässä tulee eniten seuraavaa kuukautta leimaamaan käsitöiden osalta, on tietysti Lankahamsterit! :) Olen nyt mukana hamsteroimassa jo neljättä kertaa, ensimmäisen kerran osallistuin vuonna 2007. Ensimmäisenä vuonna hamsterisaldoni oli 2873 grammaa, vuonna 2008 osallistuin puolestaan lähinnä kannatuksen vuoksi, sillä saldo jäi tuolloin vaivaiseen 38 grammaan, mikä selittynee osittain sillä, että kuopus oli tuolloin kuukauden ikäinen. ;) Viime vuonna otin vahingon takaisin, ja ylitin kolmen kilon haamurajan ja hamsterisaldokseni tuli peräti 3078 grammaa. :) Tänä vuonna taitaa olla sitten taas välivuoden aika, sillä en lähde tavoittelemaan useampien kilojen kulutusta. Lankavarastoni koostuu tällä hetkellä lähinnä ohuista langoista - muutama Huopaskerä löytyy kyllä, mutta loput ovat sitten Nallea ja sitä ohuempia, joten niitä ei kovin vinhaa vauhtia tuhota.

Yritän olla realisti, ja asetan tämän vuoden hamsterikulutustavoitteekseni 1,5 kiloa lankaa. :) Päättelin, että kilon langankulutus kuukaudessa ei pitäisi tuottaa ongelmia, mutta kaksi kiloa voi olla jo aika mahdoton saavuttaa, joten siitä sitten päädyin tavoittelemaan puoltatoista kiloa - mikä on yhtä paljon kuin olen kuluttanut tammi- ja helmikuussa yhteensä, ja siihen pitäisi nyt kuukaudessa yltää. :) Tällaisilla suunnitelmilla aion nyt hamsterikisaan lähteä mukaan:


Huopasista neulon parit lapaset ja jämälangoista virkkaan patalapun. Niihin meneekin jo 400 grammaa. :)

 

Luotan siihen, että virkaten kuluu lankaa nopeammin kuin neuloen, ja myös toista meneillään olevaan tempausta ajatellen olen päättänyt virkata maaliskuussa vihreää. Malli on jo valittuna - joskin siihen ei tuota viittä kerää Nallea mene, ei todennäköisesti edes neljää, hädin tuskin ehkä kolme... ;)

 

Ja uskoisin myös, että Bambusta virkaten lankaa voisi kulua nopeasti, joten katse kuikuilee tähän koriin päin, missä on minun Bambukokoelmani... ;) Ehkä näistäkin koukuille varmimmin pääsee nuo eniten vihertävät eli turkoosit. Malli on tiedossa ainakin sille ja punaisille Bambuille, violetti vielä pienenä kysymysmerkkinä, mutta voi olla, etten sen kimppuun hamsterikuun aikana ehdikään. Mutta jos näistä langoista lähdettäisiin liikkeelle, ja katsotaan mitä kuukaudessa ehditään! :)

Langanostolakko tuskin tekee minulle tiukkaa, sillä olenhan aloittanut lankapaaston jo helmikuun puolivälissä ja aion jatkaa sitä koko paastonajan eli lankalauantaihin saakka - kenties pidempäänkin, jos en juuri silloin lankalauantaina kaupoille osu. ;) Mutta mikäli saavutan hamsteritavoitteeni ja puolitoista kiloa menee kuukaudessa rikki, niin ehkä jo sen kunniaksi voisin palkita itseni yhdellä lankakerällä sitten pääsiäisenä. ;) Karkkilakkokin on muuten pitänyt hyvin koko paastonajan tähän mennessä, ei ole edes käynyt karkit mielessä koko aikana. :)

Niin ja tänä vuonnahan minä lankahamsteroin kolmosryhmässä. En muista, missä ryhmissä olen aiemmin ollut, mutta liekö sillä enää suurta merkitystäkään... :)

Sellainen oli siis käsityöhelmikuu - palaan toki vielä viikonlopun pistelyjen osalta asiaan sunnuntaina - ja katseet suuntautuvat maaliskuun mittelöihin. :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kaunista kalevalanpäivää huomiselle! :)


11 kommenttia:

 1. Sinä olet aina uskomattoman tuottelias. Noita pikkutöitä tulee tosiaan nopeasti ja useampia.

  VastaaPoista
 2. Paljon olet saanut aikaiseksi. Kauniita kaikki.
  Helmikuun lopun terkkuja

  VastaaPoista
 3. Kaikki käsityösi ovat aivan upeita! Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 4. Muikea määrä taas valmistuneita, vaikka et langankulutuksessa omiin huippumääriisi yltänytkään. Jään odottamaan Lankahamsterin tuloksiasi! ;)

  VastaaPoista
 5. Oletpas taas ahkeroinut jälleen.
  Näinhän se on, että pienillä töillä saa enemmän aina kuukaudessa valmiiksi.Sen takia minä aina neulon esim. sukkia tms.,jotta tietää saaneensa jotain aikaiseksi. Mulla on kans vaatekaapin ovet "huutamassa ahtaudesta armoa". Malleja ja lankoja olis, mutta mihin niitä valmiita neuleita sais mahtumaan ja milloin niitä ehtis pitämään??

  VastaaPoista
 6. Olet kyllä tuottelias, "huono kuukautesikin" ylittää oman keskivertokuukauteni roimasti! :)

  Mukavaa hamsterikuuta!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä on valmistuneita, miten ihmeessä sinun aikasi riittää kaikken, mitä puuhailet? Sun vuorokaudessa on varmaan enemmän tunteja kuin omassani, pakko olla!

  VastaaPoista
 8. Paljon olet saanut aikaiseksi.
  Mieleeni ovat jääneet kauniit kirjoneuleet pipo ja lapaset ;)

  VastaaPoista
 9. Hirmusesti olet saanut aikaseksi. Nuo perhoslapaset ovat aivan ihanat, taisivat mennä minulta blogitaukoni aikana ohi.

  VastaaPoista
 10. Monta kaunista käsityötä olet saanut tehtyä :)

  VastaaPoista
 11. Huikean paljon oli blogiin päivittynyt, kun olin itse viikon sairastamassa/reissussa netin tavoittamattomissa! Ihan alkoi pyörryttää, kun kävi selaamaan, että mitä kaikkea oletkaan ehtinyt tehdä! Kauluria meinasin itsekin värkätä, tuo oma versiosi oli aika ihana. Ristipistot olivat myös suloiset (Tulee ihan saamaton olo, kun näkee miten paljon muut ovat ehtineet ahkeroida kun itse on pääosin rutannut nessuja viikon putkeen :D)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)