Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 30, 2010

Ole minulle Rafaelin enkeli...

Hahaa! Sainpas pitkästä aikaa valmiiksi jonkun ristipistotyön! :) Eipä tästä kyllä montaa pistoa enää puuttunut viime viikonlopun ahertamisen jälkeen, joten tässä on sitten lopputulos:

Rafaelin enkeli
Tehty ajalla: 11.-30.1.2010
Malli: Lanarten ristipistopakkaus
Kangas: Evenweave 28 ct (pakkauksessa)
Langat: DMC 3823, 975, 436, 945, 3827, 3790, 840, 433, 839, 3776, 402, 370 ja valkoinen (pakkauksessa)
Pistot: Ristipistot kahden langan yli yhdellä säikeellä; silmissä kahdella säikeellä, jälkipistot yhdellä säikeellä
Koko: Pistelyalueen koko 9,5x6 cm = 52x35 pistoa
Viimeistely: Käytän kehystämössä myöhemmin, tauluksi tulee
Muuta: Kiva tuli, kaveria tälle odotellaan... :)

Yleensä lasken valmistuneeksi käsityöksi sellaisen, joka on viimeisteltykin. Neule- ja virkkaustöissä se tarkoittaa sitä, että langanpäät tulee olla pääteltyinä, napit ommeltuina, pesukonehuovutetut työt kuivuneet, mahdolliset koristelyt paikallaan jne. Ristipistoissa taasen lasken valmistuneeksi työn vasta sitten, kun se on viimeistelty eli ei heti pistojen valmistuttua. Kuitenkin näissä tauluissa, joita en aio itse kehystää vaan käytän kehystämössä, merkkaan valmistumispäiväksi sen milloin pistot ovat valmiina ja työ valmis lähtemään kehystämöön, koska siihen päättyy se minun osuuteni. :) Ja mieluiten kehystytän ristipistotyöt heti, mutta tässä tapauksessa tämä jää nyt vielä joksikin aikaa odottelemaan, sillä teen tälle vielä kaveriksi toisen taulun, jossa on kaksi Rafaelin enkeliä, ja vien ne sitten yhtä aikaa kehystäjälle, niin saan samanlaiset kehykset varmasti molempiin. :) Yritän tehdä sen toisenkin tähän heti perään, niin ei jää kehystys roikkumaan sitten kuukausitolkulla. En ole kyllä vielä päättänyt, missä nämä kehystytän, mutta eiköhän se tässä ehdi hahmottua sillä aikaa, kun teen sen toisen, siinähän onkin sitten tuplasti työtä tähän verrattuna, kun tulee kaksi enkeliä. ;) Mutta kun langat on jo lajiteltu tätä työtä varten, niin sekin on jo jotain, kun siinä toisessa pakkauksessa on täsmälleen samat langat käytössä, niin ei enää tarvi arpoa, että mikäköhän näistä on se "salmon" ja mikä taasen "light orange". Joskus noissa pakkauksissa on vähän arvaamisen takana, että osaa lajitella ne langat oikein, ja enköhän vain ollut nyt sitten vahingossa pistänyt ruskean ja tumman ruskean väärin päin, ja sen kummemmin ajattelematta pistelin ruskean värialueen tumman ruskealla vähän kummastellen, että ei tämä kyllä tähän yhtään sovi... ;) No, ei onneksi ollut paljon sillä värillä tekemistä, niin ei mennyt kauaa purkamiseen ja uudelleen pistelyyn. :)

Mutta nyt tämä on valmis - kiitoksia vain parin vuoden takaiselle Salaiselle Ristipistoystävälleni tästä pakkauksesta! :) En kyllä taida enää edes muistaa, kuka silloin oli salainen ystäväni, mutta häneltä tämän kuitenkin sain viimeisessä paketissa toukokuussa 2007. Henkilökin varmaan muistuu mieleeni, jos jaksan vähän aikaa miettiä... tai tarkistaa muutaman vuoden takaisista postauksista. :) Äh, alkoi vaivata, joten tarkistan heti... ja sehän olikin kaimani, joka niitä paketteja silloin lähetteli. :) Sen kyllä muistin, että hän on joskus jotain minulle vaihdossa lähettänyt, mutta muistelin yhtä toista vaihtoa, vaan se olikin sitten se taannoinen SRPY, jossa hän oli parinani. Kiitos siis edelleen, ei mennyt onneksi tämän kauempaa ennen kuin sain tämän pikkukitin valmistettua! ;)

Minulla on muuten jo pitkäaikainen mieltymys Rafaelin enkeleihin, sillä lukioaikaisen opiskelijakämppäni seinällä minulla oli juliste samaisista enkeleistä. :)

Leppoisaa lauantai-iltaa! :)

10 kommenttia:

 1. Nyt se on sitten valmis!
  Nämä enkelit minulla on blogissa (se toinen kitti) valmiina.Se oli eka evelle
  pistelemäni työ joten kasvot ei ole ihan just oikein - purin liian moneen kertaan ja lopulta oli langat jo pilalla .
  Jouduin käyttää jäljelle jääneitä kun ei ollut vielä mitään omia dmc lankoja..
  mutta ihan hyvin se tuonne kirjahyllyyn sopii tuollaisenaankin :)

  VastaaPoista
 2. Ihana söpö enkeli valmistunut! Muuten tuossa aiemmin minusta sinun tekemäsi sytomyssy on yksi kauneimpia mitä olen nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis enkeli, itsellä ohje odottaa vielä tekijäänsä

  VastaaPoista
 4. Nätti enkeli! Sopii hyvin tuolle ruskealle kankaalle.

  VastaaPoista
 5. Kaunis! Mulla on nuo samat työt odottamassa, yritin niitä jo kerran aloitella, mutta en nähnyt yhtään mitään kun kangas oli niin pientä ja langan värit lähellä pohjan sävyjä. Taitaa olla tämä ikä kun tekee tepposiaan silmille! Ajattelin kokeilla ensi kesänä luonnonvalossa uudestaan...

  VastaaPoista
 6. Kivakiva, ristipistoja täällä taas näkösällä :) Ihana enkeli!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)