Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, lokakuuta 28, 2009

On sitä joskus osattu ommellakin...

Aina välillä putkahtelee kodista esiin käsitöitä, joita olen tehnyt kauan sitten ennen bloggaamisurani alkua, ja joita ei sen vuoksi ole netissä esitelty. Tai eivät ne käsityöt välttämättä mistään pimennosta putkahtele, vaan ihan jokapäiväisessä käytössä olevista jutuista saatan yhtäkkiä hoksata, että ai niin joo, määhän oon tehnyt tuon. :)

Eilen taas silmiini osui eräs ompelemani käyttöesine:



Ompelin tämän kylpypyyhkeen esikoista odottaessani. Silloin tuli vielä ommeltua kaikenlaista, tuntui että vauvalle pitää saada itse tehtyä. :) Kyllä minä tämänkin pyyhkeen kanssa muistaakseni tuskailin, kun ei ompelukone halunnut sitä oikein ommella etenekään kulmissa, mutta omituisen siistiä tuo ompelujälki kuitenkin on. :) Valkoista vohvelikangasta, reunoissa vanhaa lakanaa kanttauksena, ja sitten sinisellä Kotiväellä pujottelin nuo ruudukot huppuun, sekä päälle että sisäpuolelle. En muista, käytettiinkö tätä pyyhettä kuinka ahkerasti esikoisen kanssa, mutta kuopus ainakin tykkää. :)



Tein silloin aikoinaan samaa sarjaa käsi/kasvo/pyllypyyhkeenkin, siinä on molemmat puolet ihan samanlaiset, en kyllä käsitä, miten olen onnistunut ne ompelemaan niin, ettei niissä ole "nurjaa puolta"... No, ehkä mulla oli silloin siihen joku niksi. :D Vaikka ei tuossakaan tuo ommel mikään täydellinen ole, vähän repsottelee... ;) Kaivoin tämän äsken syvältä kaapin perältä, joten on vähän rytyssä, eli ei ole ehkä ollut vähään aikaan käytössä.

Edit: Ai niin joo... muistin just, että tuohon huppupyyhkeeseenhän oli ihan ohjekin Novita 2/2002 -lehdessä, siitähän minä sen idean sain. :) Mut tuo pikkupyyhe on kyllä sitten itse kehitelty. :)

Tämmöisiä muinaismuistoja tällä kertaa... :)

7 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana väri! Todella hieno muinaismuisto! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos flunssakommenteista :) Huomasin kyllä noiden Rokotusinfon sivustojen olevan melkoista rokotteiden vastaista propagandaa, mutta en kovasti viitsinyt sitä tuossa omassa blogikirjoituksessa mainostaa, sillä moni varmaan lukee niitä ja luottaa niiden sisältöön. Tosin kyllä kai järkevä ja ajatteleva ihminen huomaa mitä sivusto ajaa takaa. Minä kyllä ainakin huomasin. Kiinnostavaa siellä oli se kohta kun oli kysymyksiä ja vastauksia ja siellä oli kysytty, että ketkä sitä ylläpitää ja millainen koulutus jne. ja toivottiin lisätietoja tästä. Vastauksesta selvisi, että tavan äitejähän ne eikä oikeastaan yhtään terveydenhuollon ammattilaista. Lupasivat pikaisesti lisätä sinne tietoja itsestään ja taustoistaan. Lupaus oli muistaakseni vuodelta 2003. Eli noin pikaista. Vaikuttaa minusta kyllä enemmänkin epäilyttävältä.

    Ja joo, otin kovasti paljon selvää asiasta kun liikkeellä oli niin paljon huhuja, että ihan inhotti. Kun ne huhut olivat lähinnä sitä luokkaa, että se ei ottaisi sitä kun siinä on sitä adjuvanttia. Kukaan ei sitten kuitenkaan osannut sanoa, että MITÄ se adjuvantti on ja miksi se on vaarallista. Mutta nyt minä tiedän. Ellei kyseessä ole se suuri salaliitto :D

    Mutta kiitos kiinnostuksesta. Toivottavasti itsekin saat rokotteen mahdollisimman pian. Meidän pikkukunnassa on rokottaminen aloitettu yllättävän aikaisin. Melkein kahta viikkoa ennen kuin esim. naapurikaupungissa Lahdessa. Mutta hyvä niin sillä meidän koko perhe kuuluu riskiryhmiin: minä, mies (astma) ja alle 3-vuotias.

    Niin ja vielä sitä, että 'muinaismuistopyyhe' on söpö <3

    VastaaPoista
  3. Ihanan muistorikkaita käsitöitä:) Itsekkin muistan odotusaikana värkänneeni uudelle tulokkaalle kaikkea mahdollista. Nuo aarteet täytyy säästää lapsille!

    VastaaPoista
  4. Kiitos siulle Mari vinkeistä koskien neulahuovutusta. Ehkä se en olekaan mie, joka en osaa! Ja jos sitä Hahtuvaista olisi vaikka laittanut sillei ristikkäin päällekäin. Nyt vaan muotoilin samansuuntaisista kuiduista kuviota. Vähän kyllä lamaantui neulahuovutusinto. No, seuraavalla kerralla kokeiltava toisilla materiaaleilla. Taukoa saatan pitää, mutta luovuttaa en aio!

    VastaaPoista
  5. Ihania muinaismuistoja! :) Niin ja tuo taikajakkusi ja Kuusikko sukat on tosi upeat! :) En ole ehtinyt pariin päivään kommentoimaan.

    VastaaPoista
  6. Kyllä ite tehyssä on sitä Tunnetta! Välillä naurattaa näin jälkikäteen kun kattelee vanhoja tehtyjä juttuja, että miten tohkeissaan sitä silloin tuli väsättyä. Välillä ihan ylpeyden sekasin tuntein ihmettelee, miten sen oikein sai tehtyä. :D Joihinkin tekosiin on niin tottunu, ettei niitä muista ees tehneensä.
    Mitähän vois tehä vanhoista ehjistä pyyhkeistä? Meillä on pyyhkeiden "ylituotantoa", eikä vanhoja meinaa raaskia hävittää, kun ne on ihan ehjiä.

    VastaaPoista
  7. Taasko on Kuusikko päässyt puikoille? Siltä se ainakin näyttää. Mutta voi tietenkin olla, että silmäni valehtelevat.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)