Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 22, 2009

Neulegraffiti bongattu! :)

Päätimme eilen viettää sitä kuuluisaa "koko perheen laatuaikaa". ;) Poikien kanssa lähdin iltapäivällä kaupungille odottelemaan isin töistä pääsyä, käytiin yhdessä syömässä ja sitten pulikoimassa uimahallissa. :) Sillä reissulla meni yhteensä viisi tuntia, mutta kivaa oli! :)

Kaupungilla tosiaan ensiksi vähän hengailimme isiä odotellessamme, bongailimme isin pään työpaikkansa ikkunasta ja huiskuttelimme hänelle - esikoisesta moinen oli erityisen kivaa. ;) Ja kun siinä olimme huiskuttelemassa juuri kaupungintalon nurkilla, niin esikoinen halusi käydä tutustumassa lähemmin niihin pieniin patsaisiin kaupungintalon takana. Silloin minä bongasin elämäni ensimmäisen livenä näkemäni neulegraffitin! :)



Kuva on napattu kännykällä, joten laatu on mitä on. Mutta onpas pienellä pojalla suloinen neule yllään! :) Itse asiassa tuossa pikkupatsasrykelmässä oli toisellakin patsaalla pieni kauluri/poncho/keeppi harteillaan, mutta siitä en saanut kuvaa, koska kännykässäni oli just ja just tilaa yhdelle ainoalle kuvalle. Mulla tahtoo aina olla kännykän kuvamuisti täynnä, kun niitä kuvia ei saa siirrettyä koneelle kuin yksi kerrallaan, ja se on hirmuisen hidasta hommaa, niin ei sitten jaksa kuin muutaman kuvan kerrallaan poistaa kännykästä sitä mukaa, kun saa niitä koneelle talteen. Pitänee joskus toiste käydä ottamassa kuva siitä toisesta neulegraffitista. :)

Niin, ehdittiinhän me eilen käydä pari näyttelyäkin katsomassa kulttuuritalo Valveella siinä iskää odotellessamme. Siellä olikin nyt ihan lapsille sopivia näyttelyitä menossa. :) Ja sitten kaupungilla syötyämme kun oli massut täynnä, niin jaksoikin polskia uimahallissa! :) Siellä olikin tällä kertaa tosi paljon väkeä, mutta vielä mahtui sekaan. Minäkin kävin muutaman altaanmitallisen vetaisemassa, mutta pääasiassa oltiin lastenaltaan puolella. Esikoisen kanssa laskettiin liukumäkeä muutaman kerran kaksistaan, mutta sitten hän uskalsi mäkeen ihan yksin, ja kävi vissiin laskemassa yksin mäkeä "viis kertaa, koska mää oon viis vuotta". :) Kuopuskin pääsi liukumäkeen meidän vanhempien kanssa, ja vaikka se mäenlasku häntä hirvitti, niin se polskahdus veteen oli tosi hauskaa. :) Tykkään kyllä tuosta Oulun uimahallista, kun siellä on niin monipuolisesti kaikenikäisille kaikkea. Liukumäkikin on turvallinen verrattuna moniin kylpylöihin, joissa mäen alapuolella odottaa toista metriä syvästi vettä. Eihän sellaiseen uskalla lasta yksin päästää, tai pitää olla ottamassa aikuisen vastassa, ja kieltämättä itseänikin hirvittää laskea liukumäkeä, jos laskun päätteeksi polskahtaa hetkeksi upoksiin. Tuolla uimahallissa ei onneksi sellaista vaaraa ole. :)

Kuopus kyllä joutui ihan muuten vaan eilen muutaman kerran upoksiin. Naamalleen kaatui pari kertaa, mutta siitä hän osaa nousta heti ylös. Mutta sitten hän kaatui kerran selälleen ja ehti olla pari-kolme sekuntia veden alla ennen kuin ehdimme nostaa hänet ylös (olimme kyllä vajaan metrin päässä hänestä). Ei onneksi ehtinyt mennä yhtään vettä henkeen, eikä hän näyttänyt tuosta säikähdyksestä olevan moksiskaan, mutta yöllä hän taisi nähdä tapahtuneesta painajaisia, koska säpsähteli pitkin yötä hereille kasvoillaan tosi säikähtynyt ilme. Hän sai kyllä heti jatkettua unta hereille säpsähtämisen jälkeen, mutta koska tuollaisia säpsähtelyjä ei ole ennen ollut hänellä, niin luulisin tuon uimahallissa tapahtuneen olleen sitten unissakin mukana. Kotonakin kun puhuimme hänelle uimassa käymisestä, hän muisti ensin "lallo" eli lasten altaassa olleen pallon, joka oli kovin mieluisa, ja sitten hän sanoi "pää", joten olisiko sitten muistunut mieleen, miten pää kävi veden alla. No, ei meidän pojat vettä pelkää, vaikka molemmille on joskus sattunut näitä kaatumisia uima-altaassa. :) Ja kuopuksellakin eilen jatkui vaan sama vauhdikas meno pallon perässä, vaikka tulikin pieni säikähdys väliin.

Eilen ei sitten ollutkaan kovin paljon käsityöaikaa, kun aamupäivä meni kotiaskareissa ja iltapäivä ja ilta reissullamme. Vasta sitten illalla klo 22 alkoi minun käsityöaikani, ja ennen yhtä sain viimein taikajakun valmiiksi. :) Kuvia siitä sitten, kunhan saan kuvaajan tai kamerajalustan parvekkeelle. :) Että varmaankin palaan bloggaamaan vielä tämän päivän aikana... :)

9 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana graffiti. Kerrassaan suloinen.

    Nautinnollisia lomapäiviä vieläkin!

    VastaaPoista
  2. hiih, ihana toi graffiti! mahtava keksintö. meillä ei taida täällä olla ku aidon kokosia patsaita ni en viitti kopioida ideaa. höh.

    tuskin tuosta joo mitään vesipelkoa syntyy. mä oon aikalailla sitä mieltä että ne pelot ja kammot syntyy siitä miten aikuiset ne tapahtumat käsittelee, EI itse tapahtumasta (toki tiettyyn rajaan asti..).

    VastaaPoista
  3. Teillähän tuntuu olleen kiva päivä! Toivottavasti kuopuksen painajaiset jäävät yhteen yöhön. Meidän poika meinasi hukkua 2,5-vuotiaana ja siitä seurasi monen vuoden vesikammo. Se ilmeni niin, ettei kasvoille olisi saanut mennä vettä ollenkaan. Oli jo aloittamassa koulua, kun siitä kammosta pääsi. Sitten on kyllä osannut nauttia vedestä.

    VastaaPoista
  4. Todella suloinen! Ja oli mukava lukea tarinasi! :)

    VastaaPoista
  5. Terveppä ja terveisiä kilsan päästä punaisesta puutalosta. Ouluun päästiin, mutta tää on aina semmoista hulinaa mummulassa että eipä ole vielä edes teletappikukkuloille päästy. Molemmilla muksuilla äityivät yöt ihan villeiksi mummulassa kun on niin jännää, joten oon ihan silmät ristissä päivät. Koetetaas joskus tavata, ois hauskaa törmätä naamakkain, mut tällä kertaa näyttää aika käyvän vähiin.

    VastaaPoista
  6. Ihana graffiti. Oltiin varmaan samoihin aikoihin kaupungilla. Kiereeltiin tytön kans silmälasikauppoja ja löydettiinkin lasit hänelle-uimahallissa oltiin tosi vasta tänään.

    Teillä on ollut kiva päivä!

    VastaaPoista
  7. Voi mikä ihana neulegraffiti! Toivottavasti saa pysyä paikallaan.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)