Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, syyskuuta 26, 2009

Kirpeällä tuulisäällä Mari kirmaa kukkapusero päällä... :)

Olen saanut valmiiksi taas jotain, josta olen ihan mahdottoman onnellinen. :) Aina, kun alkaa neuloa itselleen puseroa, täytyy vain toivoa, että lopputulos olisi miellyttävä ja paita istuisi. Onhan noita vähemmän onnistuneitakin tullut tehtyä, mutta viime aikoina olen ollut ihan hämmentynyt, kun olen sovittanut valmista puseroa ja katsonut sitä ensimmäisen kerran peilistä, sillä olen nykyisin aika hyvin onnistunut neuleissani. Tänään suorastaan aloin tanssahdella, sillä en olisi ikinä uskoa, että tällainen "pikkutyttöjen paita" voisi oikeasti sopia minulle, niin ihana kuin se onkin. :)


 Kukkakirjottu pusero
Tehty ajalla: 30.8.-26.9.2009
Malli: Novita Kesä 2008 nro 51
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Tennessee sininen (119), Novita Bambu vihreä (352), oranssi (249) ja keltainen (217)
Langankulutus: 547 g
Puikot: 4 mm ja 2 mm pyöröt
Koko: M
Muuta: IHANA! TYKKÄÄN! RAKASTAN! :)




Kuten ainakin tästä kuvasta huomaa, täällä on melkoisen tuulinen sää. Pusero valmistui illansuussa, joten oli kiire ehtiä ennen pimeän tuloa parvekkeelle napsimaan kuvia kamerajalustan kanssa, kun kuvausassistentti on teillä tietämättömillä. Valitettavasti salama vääristää värit, paita ei ole oikeasti noin vaalea, vaikka väri on kuitenkin kirkas. Se on sellainen "kirkas tummahko sininen" tai "sähkönsininen", samanvärinen kuin Mambossa oli se sähkönsininen kerä taannoin. Livenä tämä on siis ziljoona kertaa kauniimpi... ;)



... mutta kun näitä kuvia tuli räpsittyä, niin laitetaan kaikki esille. Sama pusero, sama malli, sama tausta ja suunnilleen sama asentokin kaikissa, mutta haitanneeko tuo. :D



Tämän neulominen oli sikäli hassua, että minulle ei pyrkinyt missään vaiheessa etukappalesyndroomaa päälle. Itse asiassa takakappale oli ehkä kaikkein hitain tehdä, kun oli päällekkäin niin monta projektia silloin alkukuusta. Hihojahan minä tykkään kaikkein eniten neuloa, ja tällaiset lipareet nyt neuloikin äkkiä. Vaikka hihoissa olikin 169 silmukkaa per hiha, ja neuloin ne yhtä aikaa... ;)



Viimeistelyvaihe oli tässä(kin) puserossa kaikkein ihaninta tehdä, sillä tässä oli noiden hihojen kiinnittäminen vähän erilaista mitä yleensä, kun hihoissa ei ole mitään pyöriötä, vaan nuo röyhelöt kiinnitettiin silleen jänskästi kädenteille. Hankala selittää, mutta siihen ne vain upposivat hauskasti. ;)



Mutta kaikkein ihaninta viimeistelyvaiheessa oli tietysti näiden kukkien kirjominen! :) Näiden vuoksi minä tähän puseroon aikoinaan Novita-lehdessä ihastuinkin. :) Itse puseron neulemalli ei ollut ihan niin houkutteleva, neuloessa välillä jopa tylsä, kun mallineule on aika simppeli. Mutta välillä pitää tehdä aivottomiakin juttuja. Kukkien kirjominen sen sijaan ei ollut aivotonta, vaan aivan ihanaa ja haastavaa ja luovaa ja kaikkea muuta mukavaa. :) Mää vähän tykkään näistä kukista! :)

Hauskinta oli, kun sain paidan valmiiksi ja kuvattua, niin esikoinen näki paidan siinä vaiheessa päälläni, ja kysyi, että "mihin sää laitat tuossa niitä lehmiä?" Olin ensin ihan hämilläni, ja sitten muistin, että olin varmaankin kertonut hänelle aiemmin päivällä, että tähän tulee kukkien lisäksi vielä lehtiä. Siis lehtiä, ei lehmiä. :D Olisihan tähän voinut tietysti pari ammuakin kirjoa... ;)

Kirmaan innoissani Project Spectrumiin tämä paita päälläni! :)



Mitähän sitä sitten neuloisi? Nyt ei ole ainoatakaan neuleprojektia kesken, mutta se tilanne on tietysti aika äkkiä toinen. Tiedän kyllä, mitä voisin aloittaa seuraavaksi, tai on mielessä montakin juttua. Ajattelin, että voisin välillä tehdä pari pienempää neuletyötäkin ennen seuraavaa isompaa, vaikka se seuraava isompikin on kyllä jo päätetty, mikä se on. :) Ristipistojakin voisin vaihteeksi tehdä, jospa niitä tekisi vaikka tässä viikonloppuna ja sitten voisi taas neuloa...

Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

-kukkaistyttö :)

37 kommenttia:

  1. Tosi ihana paita! Kateellisena täällä kun en osaa kirjoa lainkaan, niin sieviä kukkasiakin! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana pusero ja sopii sulle tosi hyvin!

    VastaaPoista
  3. Onpa kaunis! Sopii sulle tosi hyvin.

    VastaaPoista
  4. Upea pusero! Noi kukat on kertakaikkisen ihanat ja tekee puserosta "sen jonkin".

    VastaaPoista
  5. Tosi kaunis paita! Tykkään kaula-aukosta ja ihan erityisesti noista kirjonnoista: nätti on!

    VastaaPoista
  6. Onpa upea paita. Just sopivan kokoinen ja Sinulle sopiva väri. Nuo kirjomukset ovat upeat.

    VastaaPoista
  7. oo! mahtava! TOSI harvalle sopii sininen väri, sua se kyllä pukee.

    VastaaPoista
  8. Aah, iih (ihastuksen huokauksia). Olisi kyllä ihana jos itsekin osaisi yhtä kauniisti kirjoa. Olen usein harmitellut, että itselläni ei ole pikkutyttöä, jolle voisi kirjoa neuleisiin tuollaisia kukkasia, mutta miksipä niitä ei ihan yhtä hyvin voisi tehdä itsellekin;)

    VastaaPoista
  9. Kaunis pusero ja ihan sinun tyylisesi!

    Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin :)

    VastaaPoista
  10. Upea pusero, ja nuo kukat ovat just se juttu! Itsekin tykkään sinisestä.

    VastaaPoista
  11. Erityisen onnistunut neule ja niin trendikäskin. Nuo kirjonnathan ovat nyt tietyssä tyylissä todella muodikkaita, hieman meksikolaista sanoisin.
    Ja kivaa nähdä päälläsi muutakin kuin aivan yksiväristä, taitaa olla eka kerta. Kirjonnat pehmentävät ilmettä kummasti, toivottavasti hyödynnät vastakin.

    VastaaPoista
  12. Ja taas sie esittelet täällä noita ihanuuksias ;).
    Mulle ei vaan tuo väri natsaa yhtään, mutta muu väri kyllä valikoimasta löytyisi. Tuo Tennessee on kyllä sit vietävän ihanaa neulottavaa.
    Ja tuo otsikko on hauska.... tai sitten mä olen liian väsynyt jolloin yleensä kaikki naurattaa ;).

    VastaaPoista
  13. Tämä on aivan ihana, ei voi muuta sanoa! Aivan syystä olet tästä innoissasi, olisin minäkin jos olisin saanut jotain näin ihanaa aikaan. :)

    VastaaPoista
  14. uoea neule, ja edelleen ihmettelen missä välissä sinä oikein neulot kun näin nopsaan sait tuonkin valmiiksi! =)

    VastaaPoista
  15. Kaunis pusero! Kirjonnat ovat tosi hienot ja tykkään myös noista hihoista.

    VastaaPoista
  16. Ihana pusero! Olen kuolannut tuota lehdessä, mutta kirjonta - tai pikemminkin "taitoni" alalla - herätti sen verran epäilyksiä, että on jäänyt tekemättä. Tosi kaunis!

    VastaaPoista
  17. Kaunis ja sopii hyvin!
    Eikös tuo ollut novitassa valkoisena, muistelen, että joskus muinoin mainitsit "lehtikatselmuksessa", että se on pakko saada tehdä.. ;oDD (Mä muistan kaikki tälläiset tärkeät asiat, heh.)

    VastaaPoista
  18. Tosi kaunis pusero! Hihasysteemi on mielenkiintoisen näköinen ja kirjonnat aivan ihania. Itseltäni olisivat jääneet tekemättä.
    Mulla oli kerran tilanne ettei ollut yhtään neuleprojektia kesken ja se oli niin stressaavaa että verenpaine oli 110/180...

    VastaaPoista
  19. Kaunis kuin karamelli:)
    Blogissani odottaa Sinua tunnustus.

    VastaaPoista
  20. Tosi kaunis pusero ja sopii hyvin hentoon varteesi. :)

    VastaaPoista
  21. Aivan ihana pusero. Kirjonta on piste i:n päälle.
    Täällä ollaan seurattu innokkaaana sen valmistumista ;)

    VastaaPoista
  22. Upea pusero, kerta kaikkiaan onnistunut!

    VastaaPoista
  23. Todella ihana pusero. Nuo kirjonnat ovat kauniit ja hihat kiinnitti myös miun huomion. Huokailen täällä ihastuksesta!

    VastaaPoista
  24. Edellä kirjoittajat ovat käyttäneet jo kaikki kauniit sanat, joten sanon vain että yhdyn edellisiin...

    VastaaPoista
  25. Voi kun kaunis! Ja ihan täydellinen sinun päälläsi, aivan ihana :)

    VastaaPoista
  26. Tosi kaunis, onnistunut, sopii hyvin sinulle!

    VastaaPoista
  27. Upea pusero ja älytön kuinka nopea olet tekemään!!!

    VastaaPoista
  28. Nätti pusero, tykkään mallista ja nuo kukat ja "lehmät" viimeistelevät sen upeasti! Joko olet tosiaan saanut valmiiksi kaikki aloittamasi projektit?!

    VastaaPoista
  29. Totta: istuu päällä ja on kaunis! Upea sininen, ja kukkaset tuovat hippifiilistä, flower-power ;).

    VastaaPoista
  30. kaunis malli! ja kirjomukset ne on kuin piste iin päälle. :)

    VastaaPoista
  31. Kaunis pusero ja sorja varsi, niin mikä etteivät yhteen sopisi.

    VastaaPoista
  32. Oletpas kauniin puseron taas tehnyt. <3 Väri aivan ihana ja kirjonta kaunis.

    VastaaPoista
  33. Voi, onpa kaunis pusero! Ihanan raikas ja sähäkkä väri ja kauniit kirjailut!
    Sopii sulle tosi hyvin.

    Tuon mallin muistankin Novitasta, tarjosin sitä meidän esikoiselle, mutta ei se sitten siitä innostunut kuitenkaan. Hmmmm, pitäisköhän yrittää uudestaan..

    VastaaPoista
  34. Oi hitsi tää on kyllä todella osuma!

    VastaaPoista
  35. Wau, tosi ihana paita!!! Tuo vahva sininen sävy kyllä sopii sulle tosi hyvin. Niin ja myöhästyneet synttäri onnittelut, hirveän vähän ollut aikaa pyöriä netissä ja meni multa ihan ohi...

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)