Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Kesäaika

Sitä sitten ollaan taas kesäajassa. On se kumma, miten tuo kellojen siirtäminen aina vaan pistää koko elämän sekaisin; minulle kun rutiinit ovat tosi tärkeitä, niin sitten kellojen siirtäminen tunnilla pistää ihan kaiken päälaelleen. Syksyllä se ei niinkään vaikuta, kun silloin voi vaan nukkua aamulla tunnin pidempään, ja tietysti näin keväälläkin voisi vain herätä tuntia aiemmin, mutta sanopas se muulle perheelle... Kuka tuonkin kesäajan on yleensä keksinyt??? En ole koskaan oikein ymmärtänyt, mitä järkeä siinä on... eikä koko ajatus kesästäkään tunnu mitenkään erityisen miellyttävältä. Etenkään nyt, kun pölykausi on taas alkanut, ja nenä vuotaa kuin Niagara. No, kai tää taas tästä. ;)

Vaikka kalenteri väittäisi kesäajan alkaneen, niin minä olen täällä ihan joulutunnelmissa. :) Oikeastaan meillä oli eilen illalla hyvinkin jouluinen tunnelma, kun valot olivat tunnin ajan sammuksissa, ja minä kaivoin kynttilät esille. :) Meillähän ei jouluna poltettu oikeita kynttilöitä lainkaan (eikä kyllä juuri sähköisiäkään), ihan noiden kahden paloturvallisuusriskin vuoksi. Eilen sitten ajattelin, että kait sitä tunnin verran voi polttaa kynttilöitä, ja isäntä halusikin sitten vielä koko loppuillan katsoa elokuvaa kynttilänvalossa, joten jätin ne hänelle palamaan (itse tein toisessa huoneessa käsitöitä loistelampun valossa ;) ). No joo, eihän siitä valojensammuttamistempauksesta meillä oikein tullut mitään, kun oli just iltapala-aika, ja siinä vaiheessa, kun kuopuksen viilipurkin sisältö oli levällään pitkin lattiaa, niin tuumasin, että josko laitettaisiin valot, että lapset näkee syödä... että poltettiin sentään vähän valojakin, mutta ei kuitenkaan turhia valoja. :)

Mutta siitä joulutunnelmasta. Eilen illalla sain valmiiksi kolmannen luukun joulukalenteriini:


Vauhtia saisi pistää lisää, jos meinaa saada 25 luukkua marraskuun loppuun mennessä valmiiksi, ja sen itse kalenterinkin olen aikonut pistellä. Mutta niinpä nuo muutkin pistelyprojektit junnaavat vähän jälkijunassa, taisin vähän liikaa innostua osallistumaan kaikenlaiseen... Tai siis kahdessa SALissahan olen mukana, joista tämä menee Joulu-SALiin, ja se toinen on vuodenaika-SAL, joka on myös ihan jäljessä aikataulusta. Pitäisi osata kieltäytyä kaikista yhteisprojekteista ja vaihdoista, niin ei tulisi niin stressiä aikataulujen kanssa. ;) Nytkin pitäisi aloittaa jo kiireesti yhtä vaihtoa (sitä ainoaa, johon tänä vuonna osallistun!), joten ehkäpä tänään kaivan siihen tarvikkeita esille. Tai sitten en. ;)

Joka tapauksessa mukavaa kesäaikaa kaikille! :) Ja pärskis ja roiskis -terveisiä kevätpölyistä kärsivältä nenältäni! ;)

7 kommenttia:

 1. Tämä kesäaikaan ja sitten talviaikaan siirtyminen, ei oikein sovi fysiikalleni. Astmani ei tajua siirtyä kesäaikaan , vaan herättelee taviaikaiseen tapaansa kello neljän aikaan eli siis kesäaikaan viiden seutuvilla. Paljon ei viitsi mennä enää nukkumaan ahdistuksen helpotettua -jää niin lyhyt aika ennen kellon soittoa.
  Olenkin sanonut että minä ja miehen veljen perheen lehmät ei tykätä kesäajasta!

  VastaaPoista
 2. Ei saa kesäaika täältäkään ymmärrystä! Ihan turhaa touhua. Joku mulle joskus sanonut, että jää enemmän valoisaa aikaa illalla, mutta iltaunisena, mieluummin ottaisin sen valoisan ajan aamusta, kiitos! :-)

  Ja meillä ei sammuteltu valoja. Kun niitä sammutellaan jatkuvasti ympäri vuoden. Tässä on kyllä enemmänkin takana sähkölasku kuin ilmaston muutos! :-)

  VastaaPoista
 3. Meilläkään ei sammutettu valoja, eikä kyllä poltettu kynttilöitäkään ;) Mutta en mielestäni itse liikaa valoja pidä, tai no niin...olohuoneessa kyllä, että näkee pistellä sen vähän mitä on pistelty lähiaikoina.

  VastaaPoista
 4. Hei, aiotkos ihan oikeasti pysyä poissa vaihdoista? Kyllä mäkin aina suunnittelen, mutta sitten tulee aina jotain mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
 5. Meillä myös sammutettiin valot tunniksi. Oli ihan mukavaa olla kynttilänvalossa, juniori oli jo nukkumassa mutta me Inkan kanssa nautiskelimme tunnelmasta. TÄällä pururadan varressa ei vaan näe noita "kaupungin sammuneita valoja". Mutta olkoon tämä sammutusoperaatio sitten yksinäisen ihmisen pieni muistutus.
  Tänään muuten kuuntelin radiosta tutkijaa, joka oli sitä mieltä että kellojen kääntäminen on jopa vahingollista ihmisille. Osa ei ehdi sopeutua koko kesän aikana muutokseen ja keho joutuu pinnistelemään asian kanssa, sotkee siis rytmejä....

  Terkkuja: Purumuori

  VastaaPoista
 6. Kellon siirto sotkee meillä myös elämän ihan täysin. Eläimet, kissat, koira ja hevoset on seuraavan viikon vähän enemmän pallo hukassa, kun ruoka-ajat siirtyy ja siinä sivussa kaikki muukin. Mä olen ollut koko päivän itse pönttö eli pää sekaisin tuo kesäaikaan siirtymisen takia.
  Toivottavasti sun allergiasi hellittää!.

  VastaaPoista
 7. Ihania nuo joulukalenteripistelyt, mukava nähdä niitä pitkin vuotta :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)