Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

Jääkukkia :)

On hämmästyttävää, kun inhottava lanka kohtaa ihastuttavan neule/virkkausmallin, lopputulos voi olla mitä parhain. :) Näin on käynyt ainakin tällä kertaa.

Jos sinua kiinnostaa käydä lukemassa, kuinka ihastuin tähän malliin ja miksi tuo lanka on niin kovasti minua puistattanut, siitä löytyy juttua täältä. Siitä, miten lanka päätyi meille langanostolakkoa uhmaten, löytyy puolestaan tarinointia täältä. Nyt en jaarittele enempää, vaan käyn itse asiaan:


Tunika
Tehty ajalla: 10.-16.12.2009
Malli: Novita 1/1999 nro 21
Suunnittelija: Marita Metsäkylä
Lanka: Novita Cottonella luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 554 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: Yhdistelty S- ja M/L -ohjeesta -> tuloksena M niin kuin Mari :)
Muuta: Ihana tuli! Nopea tehdä. Helma on tässä parasta! :)

Ei tarvitse varmaan erikseen edes mainita, että tykkään. :) Näkeehän sen jo kuvastakin, että tämä tunika on niin mua ja on kuin mulle tehty (no, kelles muulle sitten? ;) ). Tuo helma kruunaa kaiken! :) Vaikka kyseessä on enemmän kesäinen tai keväinen vaatekappale, niin tällaisena pakkaspäivänä tuosta tulee mieleen jääkukat. Mikä ettei, jos olisi pitkähihainen paita alla, tuo voisi talvellakin mennä. :)

Cottonellan virkkaaminen oli positiivinen yllätys. Neulottuna en voinut sitä sietää, ja kun tämän tunikan valmistuttua kokeilin aloitella neulottua tiskirättiä samasta langasta, niin meni purkuun samantien. Joten loput Cottonellat aion tuhota edelleen virkaten, siihen lanka on varsin oivallista. Plussaa täytyy sanoa myös siitä, että kun lanka on tuollaista epätasaista ja muhkuraista, niin se antaa tosi hyvin anteeksi pienet käsialanvaihdokset, pääteltyjen langanpäiden pursuamiset ja saumojen ompelussakaan ei haitannut, jos ei neula osunut ihan just siihen, mihin oli tarkoitus. :) Ihanan rouheaa pintaa tuli tästä virkattuna, harmi ettette näe tätä livenä! :)

Oli pakko kuvata tunika tuossa rukin ääressä, sillä minulla on rukkiin liittyviä uutisia! :) Äiti soitteli tässä alkuillasta, hän oli siivonnut jotain ompelukaappiaan, jota ei ole siivonnut vuosikausiin, löytänyt sieltä jonkun "Mikähän pussi se tämäkin oikein on?", kurkannut sisään ja löytänyt sieltä kangastilkkuja ja niiden seasta... arvaatte varmastikin jo... :) Kaksi rukin rullaa! :) Voi onnen päivää, ne ovat kuin ovatkin sittenkin tallessa! :) Äiti nimittäin arveli jo jossain vaiheessa, että ei hänellä taida sittenkään niitä rullia olla, mutta niin vain ne löytyivät ihan vahingossa! :) Tässä vaiheessa saa olla kiitollinen äidistä, joka ei raaski koskaan nakata mitään menemään. ;) Nyt pitäisi minun odotella muutama viikko kuopuksen synttäreihin asti, josko minullekin tulisi silloin äidin mukana jotain... ;)

Ihanaa loppuviikkoa! :)

20 kommenttia:

  1. Todella kaunis, siis aivan upea!

    VastaaPoista
  2. Varsin hieno ja todella, niin sun näköinen!

    Kuinkahan oppilaittesi äidit ihastelevat sun vaatteitasi, monikaan ei mainitse varmaan, mutta mielessään ihailevat, luulen!

    Mulla pistää silmään kyllä aina meidän asiakkaiden käsintehdyt vaatteet ja asusteet, enkä osaa olla asiasta mainitsematta ja kehumatta!
    Niin ison arvon annan kädentaidoille, onneksi ne ovat taas nostaneet mainettaan. Muistan aikaa jokusen taaksepäin kun jotkut ompelevat laittoivat vanhasta vaatteesta tehdaslapun niskaan, ei mahtunut mun jakeluun .... häpesivät vissiin kotitekoista, grhhhhhh!

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis tunika ja malli sopii niin kesään kuin talveen.

    VastaaPoista
  4. Ja taas sulla on upea luomus päällä ;).
    Meikäläinen saa tuollaisista vain uneksia ja etenkin siksi, kun mä en osaa oikein mallin mukaan kuvioita virkata.Tolkkuan siis mitä pyydetään virkata, mutta kuviorivit menee sekaisin...eikä virkkaus ole muutenkaan mun juttu.

    VastaaPoista
  5. Wau, miten upea siitä tuli!! Ja teit sen todella sukkelaan, kuten arvelinkin ;)

    VastaaPoista
  6. Sinä olet aivan uskomattoman nopea tekemään näitä upeita töitä! Kaunis tunika.

    VastaaPoista
  7. Kaunis tunika! Sopii minusta talvellakin pidettäväksi pitkähihaisen paidan päällä.

    VastaaPoista
  8. Tämäpä vasta upea onkin. Niin hieno ja naisellisen viehättävä.Ja nopeesti teit.

    VastaaPoista
  9. Todella kaunis! Alle tummansininen trikoopaita, niin se on kuin talviyö :) (Tai no, kyllä näin jo neljän maissakin aika pimeää on.)

    VastaaPoista
  10. Kaunis tunika! Tuo helma somistaa vielä lisää muutenkin kaunista :) Ja siinä rouva silittelee rukkiaan ja kai haaveilee kehruuksistaan! ;DD

    VastaaPoista
  11. No kylläpä on sievä, oi ja voi.

    VastaaPoista
  12. Upea, ihana pusero!! Mitä sitä turhaan kesää odottamaan, ota käyttöön vaan, on sen verran kivan näköinen.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)