Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 31, 2012

Raitamekko

Kun aloittelin reilu viikko sitten tätä mekkoa neulomaan, ajattelin ehdottomasti, että sen valmistuminen menee reilusti huhtikuun puolelle, eikä näin ollen maaliskuun puolella käsitöitä enää valmistu. Toisin kävi. Earth Hourin aikana kursin vielä kynttilän valossa saumoja kasaan ja kädentien viimeistelin lopulta lampun valossa. Valmista tuli siinä vaiheessa, kun tätä kuukautta oli vielä jäljellä noin puolitoista tuntia. Päästäänkin sitten aloittamaan huhtikuu puhtaalta pöydältä! :)

Raitamekko
Tehty ajalla: 22.-31.3.2012
Malli: Novita Kesä 2011 nro 35 tunika, jonka muokkasin mekoksi pidentämällä helmaa 10 cm ja raidoittamalla oman pääni mukaan
Suunnittelija: Lea Petäjä, oma muokkaus mekoksi
Lanka: Lidlin "Nadine" Knitting Yarn turkoosi (144), keltainan (113) ja beige (003)
Langankulutus: 394 g
Puikot: 3,5 ja 4 mm
Koko: M
Muuta: Tykkään!
 
Helmikuussa tein intarsianeuleena tunikan, jonka tekemisestä tykkäsin kovasti huolimatta siitä, että se oli "vain" sileää neuletta. Tykkäsin myös Miamin neulottavuudesta ihan älyttömän paljon. Minulla sattui olemaan kaapissa myös aikamoinen läjä Lidlin puuvillasekoitelankaa, joka vastaa vahvuudeltaan ja aika pitkälti myös ominaisuuksiltaan Novitan Miamia, ja siitä olin haaveillut neulovani jossain vaiheessa suunnilleen tämän tyyppisen mekon. Koska tuo intarsianeule osoittautui kivaksi neuloa ja istui malliltaan päälleni hyvin, ajattelin napata siitä mallista ohjeen muuten, mutta pidensin vain helmaa mekkomittaiseksi ja raidoituksen kehittelin itse. Näin syntyi mekko, joka ei oikeastaan muistuta sitä alkuperäistä Novita-lehden tunikaa muuten kuin pääntien ja hihojen osalta, ja muotoilut toki ovat kohdillaan kuten tunikassakin.

Tästä tuli kyllä minun mielestäni aivan ihana! :) Vähän kyllä pelkäsin, että vaakaraidat lihottavat, mutta ei tämä kyllä tee yhtään leveämmän näköiseksi, kun malli on kuitenkin vartaloa myötäilevä ja tuollainen kapea ja pitkä. Taitaa enemmän lihottaa se, mitä suuhunsa laittaa kuin se, mitä päällensä pistää. ;)

Koska tämä kuukauden viimeinen valmistunut valmistui näinkin loppukuusta, kuukausiraportti menee väkisinkin huhtikuun puolelle. Huomiseen siis! :)

 

9 kommenttia:

 1. Kaunis, ja istuu päällesi aivan älyttömän hyvin. Onnittelut tosi kivasta lopputuloksesta!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis, ja ihan kuin sinulle tehty :D
  Sopii hoikkaan varteesi niin upeasti. Ei nimittäin kaikille sopi tuollainen poikkiraitainen :)

  Mukavaa aprillipäivää, varo ettei pojat sinua juksaa :D

  VastaaPoista
 3. Oikein näpsäkkä mekko, eikä lihota yhtään:) On tuossa saanut puikot heilua,huh,huh.

  VastaaPoista
 4. Upea mekko! Tuntuu, että hoikemmalta vaan saavat nämä raidat näyttämään. :) Onko meitä huijattu vuosia pystyraitapalopuheilla? :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis mekko! Värit sopivat hyvin yhteen ja malli on ihan kuin luotu sinulle!

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä kuin muutkin eli kaunis mekko ja sopii todella hyvin sinulle!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)