Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, helmikuuta 17, 2012

Intarsiaa

Mietin tässä yhtenä päivänä, että onpas hassua, etten ole neulonut intarsiana mitään vuosikausiin, tai en ainakaan mitään isompaa. Sen sijaan ihan neuleharrastukseni alkuvuosina eli sellaiset 20 vuotta sitten neuloin useampiakin isoja neuleita intarsiana. Kaikkien aikojen toinen tai kolmas neulepuseroni oli ihan itseni suunnittelema pusero, ja se piti neuloa intarsiana, vaikken edes tiennyt tekniikan nimeä, enkä kyllä edes sitä, miten se oikeaoppisesti tehdään. Olin vain piirtänyt paperille kuvan paidasta, että tällaisen haluaisin, ja sitten vasta tekovaiheessa huomasin, että värivaihdosten väliin tulee reikiä, jos ei siinä kohdassa tee "jotain". Eli olen senkin tekniikan oppinut ihan itsekseni ja kantapään kautta joskus 14-15-vuotiaana. Myöhemmin tein ainakin kahdelle kummilapselle vaatteita niin ikään intarsiana.

Kun nyt sitten tein pitkästä aikaa - voi sanoa, että vähintään 15 vuoden tauon jälkeen - intarsianeuletta, niin vähän mietiskelin, että miksi ihmeessä tuokin tekniikka on jäänyt vähemmälle, ja miksi ihmeessä aloitteleva neuloja niin kovasti teki niitä intarsianeuleita? No, taitaa olla selitys ihan vain siinä, että 20 vuotta sitten eli 90-luvulla ne intarsianeuleet taisivat olla muodissa. :)

Tästäkin nyt tekemästäni neuleesta tuli mieleen heti 80-luku, kun näin sen viime vuoden Kesä-Novitassa. Väritkin olivat siinä mallineuleessa kovin 80-lukulaiset. Näissä minun väreissänikin on vähän sen aikakauden pastellisävyistä tunnelmaa, mutta jotenkin tämä istuu ihan hyvin myös vuoteen 2012.

Intarsiatunika
Tehty ajalla: 5.-16.2.2012
Malli: Novita Kesä 2011 nro 35
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Miami lila (768), persikka (261), roosa (505) ja vihreä (357), Novita Puro Batik roosa-persikka (826)
Langankulutus: 364 g
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: M
Muuta: Kädenteille tein pienen muutoksen kädentien alaosaan, ohjeen mukaan se olisi jäänyt viimeistelemättömän näköisesksi. Tykkään tästä tunikasta!


Takaosassa ei ole intarsiaa, vaan se on ihan raidallinen. Pelkkä takakappale näytti ihan hölmöltä, mutta etukappaleen ja hihojen kanssa tämäkin näyttää nyt ihan kivalta.

Mallista tykkäsin myös, ja sitä oli kiva neuloa, vaikka olikin ihan sileää, hihat, helma ja pääntie ainaoikeaa. Värinvaihdokset tekivät tästä mielenkiintoisen. Tykkäsin myös Miamista lankana, se on hyvin samanoloinen kuin suosikkilankani Samos, jota ei enää valmisteta. Tosin kovien pakkasten aikaan huomasin, että lanka rätisi kovasti, eli oli aika sähköinen, mutta sitäkään ei ole ollut nyt lauhempien säiden aikaan.

Minulla on Miamin tyyppistä tai käytännössä kai täysin vastaavaa Lidlin lankaa, ja vähän olen suunnitellut sellaista, että neuloisin tällä samalla mallilla siitä langasta mekon, ainoastaan hieman tätä tunikaa pidemmän. Niin paljon siis tästä mallista tykkäsin ja se sopii myös minun muodoilleni. En kylläkään ajatellut enää tehdä intarsiana sitä mekkoa, vaan ainoastaan napata tästä tunikasta silmukkamäärät ja muotoilut.

Niin, ja huomatkaa nyt sitten tuo rannekoru kädessä, sitähän vilautin jo aiemmin keskeneräisen neuleen kanssa. ;)

Hyvää viikonloppua kaikille! Minulla onkin nyt vain yksi vapaapäivä tänä viikonloppuna, joten täytyy koittaa senkin edestä heilutella puikkoja lauantaina. :)

11 kommenttia:

 1. Kaunis tunika. Olet kyllä tosi nopea neuloja.

  VastaaPoista
 2. Olipas hyvä, että olit neulonut tuon tunikan, kun olin ajatellut tehdä sen kevääksi/kesäksi, mutta unohtanut asian kokoneen - niin nyt se taas tuli mieleen. Täytyykin varmaan katsella vähän värejä. Kivalta siis näyttää!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tunika! Ja istuukin yllesi täydellisesti. Sama muuten täälläkin, ettei ole tullut aikoihin tehtyä intarsiana mitään.

  VastaaPoista
 4. Hieno tunika, just sun värinenkin näin kevääksi.
  Mä tein kanss intarsiaa melkein heti alkuu, sitt vasta myöhemmin kuulin että se on niiin vaikeeta;) Pah, ei se vaikeeta oo ja kivaa jälkeä saa ku vaan rupee tekemään.

  VastaaPoista
 5. Hieno tunika! Itsekseen tietämättään opetellut tekniikat onkin juuri niitä parhaita! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköinen tunika!! Tuollaisen haluaisin itsellenikin!!

  VastaaPoista
 7. Kaunis tunika! Hmm, minäkin siis ilmeisesti osaan intarsiaa, vaikka siitä kuvauksia lukiessani en olekaan niin osannut ajatella :-)

  VastaaPoista
 8. Hauskanen tunika. tuli minullekin nuoruusvuodet ja ensimmäiset neuleeni mieleen.

  VastaaPoista
 9. Erikoisen kaunis neule, joka sopii sinulle hyvin,

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)