Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2012

Maaliskuun raporttia ja huhtikuun suunnitelmia

Maaliskuun kuukausiraportti tulee nyt näin huhtikuun eka päivänä, koska viime kuun viimeinen työ valmistui niin viime hetkillä ennen kuun vaihdetta. Muistakaahan käydä kurkkamassa sitäkin! ;)


Maaliskuussa valmistuivat:
 • 4.3. Vauvakortti (ristipistellen)
 • 9.3. Huovutetut sydän ja pääsiäismuna (neulahuovuttaen)
 • 15.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 43 g
 • 16.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 33 g
 • 17.3. Makuuhuoneen verhot 4 kpl (ommellen)
 • 17.3. Keittiön kappa ja salusiinit (ommellen)
 • 17.3. Tuolin pipot 6 kpl (ommellen)
 • 17.3. Sohvatyynyn päälliset 2 kpl (ommellen)
 • 20.3. Torkkupeitto (virkaten), langankulutus 1539 g
 • 20.3. Sytomyssyt 2 kpl (virkaten), langankulutus 90 g
 • 21.3. Angry Birds Space Ice Bird (virkaten), langankulutus 51 g
 • 21.3. Frilla-huivi (neuloen), langankulutus 100 g
 • 22.3. Sytomyssyt 5 kpl (virkaten), langankulutus 163 g
 • 31.3. Raitamekko (neuloen), langankulutus 394 g
Lankaa upposi käsitöihin maaliskuun aikana 2413 grammaa, eli kun kuukausi sitten ennustin, että kulutan maaliskuussa reippaasti enemmän lankaa kuin helmikuussa, niin se ennustus ainakin nyt pitää paikkansa! :)

Lankaostoksille en eksynyt kertaakaan koko maaliskuun aikana - missäpäs välissä olisin ehtinytkään, kun yhden viikon olin suunnilleen reissun päällä ja toisen mokoman sohvanpohjalla - mutta Novita muisti minua 300 grammalla Crystalia arpavoiton merkeissä, joten sen verran sitä uutta lankaa kotiin rantautui. Vaan kun tuo kulutus oli aika reippaanpuoleista, niin lankavarastoni painaa kuun vaihteessa nyt jopa alle 10 kiloa. Ei kuitenkaan hätää: lankaostoslista on paisunut jo niin pitkäksi, että tässä on pienet paineet lähteä vähitellen ostelemaan niitä listalla olevia lankoja. Tämän vuoden (ja varmaan kaikkien aikojen) ennätykseni langan kertaostoksissa on viisi kiloa - mitä veikkaatte, lyönkö ennätyksen huhtikuussa, kunhan saan itseni passitettua lankaostoksille? :)

Ristipistoja tein maaliskuussa sen verran, että yhden kortin sain aikaiseksi, mutta muuten olen pysynyt keskeneräisestä ristipistotyöstäni kaukana. Hyi hyi minua! :( Ei ole vain ollut pistelyfiilis, mutta ehkä siihen tulee parannusta huhtikuussa?

Huhtikuun suunnitelmiin kuuluu ensinnäkin käydä lankaostoksilla. :) Itse käsitöiden puolella taidan seuraavaksi tekaista hameen ja jakun samoista langoista, joista tein mekon maaliskuun lopussa. Sytomyssyjäkin voisi tehdä, mutta ensin olisi hyvä käydä toimittamassa jo valmiit myssyt eteenpäin. Sukkalankaa on aina korit pullollaan, eli ehkä jokunen sukkaparikin olisi hyvä saada aikaiseksi. Langanvärjäystäkin voisi harrastaa jossain vaiheessa. Mutta katsotaan, mitä uusi kuukausi tuopi tullessaan.

Hyvää alkanutta huhtikuuta, palmusunnuntaita ja aprillipäivää! :) Palailen vielä palmusunnuntain tunnelmissa vähän myöhemmin tänään.

 

4 kommenttia:

 1. Hieno saldo! Olen kiinnostunut viimeisessa kuvassasi mekkoon kayttamastasi langasta, koska kulutus on aika pieni noin isoon tyohon. Voitko kertoa langan koostumuksen, se ei taida olla kokonaan puuvillaa, kun lopputulos on noin kevyt. En tunne uusimpia suomalaisia lankoja, joten langan nimi ei sano mulle mitaan. Todella hienoja toita! Tuo torkkupeitto on todellinen tulevaisuuden perintoaarre lapsillesi!

  VastaaPoista
 2. Tarja: Mekkoon käyttämäni lanka on 60% puuvillaa 40% polyakryylia, kyseessä siis Lidlin lanka. Novitan melkein vastaava Miami on 50% puuvillaa 50% akryylia. Miamissa 50 g = 145 m ja Lidlin langassa 50 g = 135 m.

  VastaaPoista
 3. Kiitoa vastauksestasi! Arvelinkin vahan siihen suuntaan. Harmi, etta Lildl taalla Ranskassa ei myy lankoja! Hyvaa paasiaista sinulle!

  VastaaPoista
 4. Tosi monta kivaa juttua teit viime kuussa. Mä en millään saa aikaiseksi oikein mitään.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)