Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 31, 2012

Novita Kesä 2012

Novita Kesä 2012 -lehti oli eilen saapunut postin mukana. :) Mies meinasi ensin piilottaa lehden, että saan lukea sen vasta sitten, kun ollaan siivottu, mutta ehkä olisin sitä heti alkanut kysellä, kun tiesin lehden ilmestymispäivän olevan eilen. ;) Joten sanoin miehelle, että ensin levähdän töistä tultuani ja luen Novitan, ja sitten vasta siivotaan. Vaikka siivoaminen onkin suunnilleen elämäni tärkein asia, niin joku sentään menee edelle. ;)

Ensin täytyy tehdä pieni korjaus Novitan lehdessä ja verkkosivuilla olevaan mainintaan siitä, että minä olisin voittanut langat tilkkupeittoon. Voitin kyllä Novitan arvonnassa, mutta palkintoni oli ne kolme kerää Crystalia, joista bloggasin parisen viikkoa sitten. En kyllä noista voisi kuvitella saavani tilkkupeittoa aikaan, tai ainakin pitäisi ostaa muutama kerä siihen lisää. Eli ehkä Novitalle on sattunut tuossa nyt jokin kämmi, koska ilmaisu "langat tilkkupeittoon" tuo minulle ainakin mieleeni ensimmäisenä suunnilleen puolitoista kiloa 7 veljestä, joka on ollut minun tilkkupeitoissani sellainen tyypillinen langankulutus. Kolme kerää paljettista Crystalia ei ihan vastaa ainakaan minun mielikuvaani tilkkupeitosta... Edellisessä Novita-lehdessä luki kyllä, että äänestäneiden kesken arvotaan Crystal-langat lettihuiviin, eli se oli tosiaan se palkinto, jonka todellisuudessa sain. Kiitos joka tapauksessa onnitteluista ja kadehtivista kommenteista - vaan ei tuossa palkinnossa kauheasti kadehdittavaa ole. ;)


Lehti oli minulle hieman pettymys siinä mielessä, että yleensä Novitan Kesä-numerot ovat olleet niitä, mistä löydän eniten itselleni tekemistä. Olisin kaivannut enemmän virkattujen vaatteiden ohjeita, eikä tässäkään olleet virkatut vaatteet ihan vastanneet sitä, mitä olen tottunut Novitassa näkemään. Onhan tässäkin lehdessä nyt toki paljon nättejä malleja, mutta ne eivät vaan kohtaa tämänhetkisiä tarpeitani ja intressejäni. Toisaalta, pari sellaistakin mallia löytyi, mihin aion mennä ostamaan jo ensi viikolla langat ja laittaa puikoille. Eli yleisesti ottaen ihan ok lehti. :)

Novitan ulkoasu-uudistuksesta olen kirjoittanut aiemminkin, ja edelleen ollaan menossa hyvään suuntaan. Nyt huomasin, että ohjesivuilla oli ohjeet erotettu eri värisillä alueilla, eli osa ohjeista oli valkoisella ja osa hempeän vaaleanpunaisella pohjalla. Minusta se tuo vielä enemmän selkeyttä ohjesivuihin, jotka ovat kaikenkaikkiaan uudistuneet hyvään suuntaan viimeisen parin lehden aikana. Tosin sitä en sitten tiedä, miten käytännössä tuo ohjesivujen värijako vaikuttaa minun elämääni, kun minulla on tapana ottaa käyttämästäni ohjeesta kopio, jonka voin survaista käsilaukkuun mukaan, jottei tarvitse koko lehteä kuljettaa. Kopiossa ei välttämättä näy se väriero ollenkaan, kun en ole ajatellut tuhlata kallista värimustetta kopiokoneestani. :)

Mutta sittenpä itse malleihin! :)

Yleensä minulla on tapana näissä lehtikatsauksissa nostaa esille vain itseäni kiinnostavia malleja, mutta nyt tuli sellainen olo, että on pakko mainita muutamasta minun mielestäni vähän hassusta mallista, joita jäin ihmettelemään, että miksi tuollainenkin on pitänyt tehdä ja kuka noita oikeasti aikoo neuloa. ;) Niin siis ymmärrän kyllä, että makuja on monenlaisia, ja on toki aivan paikallaan, että lehdessä on tarjontaa moneen lähtöön, ja näistäkin varmasti joku tykkää.

Kuva: Novita

Ensinnäkin malli 11 miehen renttupaita. Minusta tuo näyttää siltä kuin aloitteleva neuloja olisi tehnyt ensimmäistä kertaa eläissään puseron miehelleen, ja siitä on tullut ihan löperö ja käsialaltaan epätasainen (siis oikeasti, katsokaa sitä lehden kuvaa, siitä näkyy ihan selvästi käsialan epätasaisuus ja muutamat löysemmät silmukat!), eikä se sitten edes istu miehen päälle. Kaula-aukostakin tursuaa rintakarvat, kun pääntiestä on tullut hiukkasen liian iso. Tai oikeastaan tämä näyttää siltä, kuin mies olisi laittanut päälleen naisten paidan, eli ehkä nainen on yrittänyt tästä ensin paitaa itselleen, mutta kun siitä on tullut hänelle liian suuri, hän on antanut sen miehelle, mutta se on hänellekin liian suuri. Mutta miesraukka ei uskalla pahoittaa kultansa mieltä, vaan on kiltisti kiskonut puseron päälleen. Tästä tulee mieleen itse asiassa yksi villapusero, jonka tein isälleni 50-vuotislahjaksi, josta isä on myöhemmin sanonut, että se on ihan liian iso hänelle, ettei hän ole sitä koskaan voinut pitää. Helposti näistä miesten neuleista tahtoo tulla vähän sellaisia epäsopivia. Mutta että malli näyttää jo valmiiksi tältä? No, ehkä tämä on nyt jotain kuuminta hottia miesten muodissa, mutta minä kyllä en haluaisi oman mieheni päällä tällaista puseroa nähdä, tai laittakoon nyt ainakin jonkun aluspaidan alle! :)

Kuvat: Novita

Toiset ihmettelynaiheeni löytyivät sitten naisten "alusvaateosastolta". Malli 85 virkatut bikinit ovat kyllä ihan älyttömän kauniit - mikä tahansa virkattu on yleensä kaunista minun mielestäni - mutta en oikein itse voisi kuvitella laittavani näitä päälleni. Milloin virkattuja bikineitä voi oikein edes käyttää? Ehkä en ymmärrä tätä siksi, että minä en ole kahteenkymmeneen vuoteen ottanut aurinkoa (tai ylipäätään oleskellut kesäaikaan ulkona ilman suojavaatetusta), enkä usko, että virkatut bikinit ovat sopivat uimiseen, mikä on minusta ainoa syy riisua itsensä näin vähiin vaatteisiin julkisella paikalla. Sitä paitsi viime kesänä meidän perheestä kukaan ei käynyt uimassa kertaakaan luonnonvesissä, eli vaikka nämä kävisivätkin uima-asuksi, niin en nyt ihan ensimmäisenä   virkkaamaan itselleni uima-asuja, kun niille ei niin kauheasti tarvetta ole ja uimahallissa käsittääkseni on tarkemmat säännöt, millaisessa asussa veteen saa mennä. Kyllä sen uimavaatetuksenkin pitää olla mahdollisimman peittävä - takaisin vaan ne vanhan ajan lahkeelliset uimahousut! ;)

Malli 30 alusvaatesetti on myös vähän samaa sarjaa, eli milloin tuota oikein voi käyttää? Siis onhan tuo toki kaunis, mutta ainakin tuossa värimaailmassa siitä tulee mieleen juurikin alusvaatteet. Ehkä tuon topin voisin tehdä jostain reippaammasta väristä tai käytettäväksi muunlaisen alaosan kanssa. Neulotuissa sortseissakaan ei ole tietysti mitään vikaa sinänsä... Niin, toisaalla lehdessä tätä settiä kutsutaan neulotuiksi topiksi ja sortseiksi, mutta toisella sivulla taasen alusasusetiksi, eli kumpi tämä nyt sitten on? Alusvaatteissa en ainakaan menisi julkiselle paikalle, mutta topissa ja sortseissa ehkä voisin mennä, mutta silloin vaatteista ei saisi tulla mieleen, että nyt on joku lähtenyt vahingossa alusvaatteisillaan liikenteeseen. Ja neulottuja alusvaatteita en kyllä osaa ajatella päälleni, jossain se neulottujen vaatteidenkin raja menee. ;) Hmm... tämä setti on kyllä sellainen, että on täysin mahdollista, että jonain päivänä tämän neulon itselleni, mutta toisaalta taas sitten... neulotut alusvaatteet?

No, nyt kun on ihmetelty ja äimistelty muutamaa hassua neuletta, niin mennään sitten kohti niitä vähemmän hassuja!

Aika paljon tässä lehdessä oli, kuten jo aiemmin sanoin, malleja jotka ovat periaatteessa "ihan kivoja", mutta eivät kohtaa oikein tämänhetkistä tarvettani tai kiinnostustani toteuttaa. Sellaisia olivat esimerkiksi malli 84 ekotunika - nätti tunika ja näyttää myös houkuttelevalta neuloa, mutta en osaa nähdä sitä oikein itseni päällä.

Malli 13 kietaisujakku on kaunis, mutta tykkään mieluummin virkata kuin neuloa pitsiä, varsinkin kun kyseessä on Tennessee-lanka. Sitä paitsi Tennesseessä ei ole tänä keväänä oikein mieluisia värejä tarjolla, siksi tämä jää mietintään.

Samasta syystä toinen Tennessee-neule malli 15 lyhythihainen pusero menee "ehkä"-osastolle - ihana, yksinkertainen malli, jossa on kuitenkin pieni jippo. Tämä on todennäköisemmin menossa toteutettavien listalle kuin tuo kietaisuneule.

Malli 19 hihatin Hanko-langasta voisi olla käyttökelpoinen, sillä neuletakkeja ei ole ihmisellä koskaan liikaa. Erityisesti olen huomannut kaipaavani enemmän neutraalin värisiä neuletakkeja, joita voi käyttää värikkäämpien paitojen kanssa, ja kun Hankon värivalikoima on aika neutraali, niin tätä hihatinta voisi sen puolesta harkita.

Malli 23 virkatusta liivistä tykkään, mutta en edelleenkään osaa käyttää liivejä, vaikka olen muutaman liivin tehnytkin ja koittanut niitä pitää.

Malli 28 virkatusta ponchosta tykkään ihan mahdottoman paljon, ja tykkäisin takuuvarmasti myös tehdä tuon, mutta tämän kohdalla kysymys kuuluu, että montako ponchoa tarvitsee ihminen, joka ei niitä kuitenkaan osaa oikein pitää missään ja milloinkaan? Ihan vain tekemisen ilosta tämän voisin tehdä, en muuten. :)

Malli 39 virkattuun huiviin pätee ihan sama juttu: tämä olisi varmasti ilo tehdä, mutta kaapin täytteeksi muiden huivien joukkoon se varmasti päätyisi, ehkä kerran käyttöönkin.

Malli 41 virkattu pusero on nätti ja on sitä kaipaamani virkattujen vaatteiden osastoa, mutta mallivirkkaus näyttää sellaiselta, että kyllästyisin siihen alta aikayksikön. Toisalta olen kyllä virkannut vaatteita pelkillä pylväskerroksillakin, joten en tiedä, miksi tähän kyllästyisin? Ehkä tässä tökkää jokin muu, mitä en osaa selittää, eihän näitä kaikkea osaa aina analysoida. :)

Malli 63 neuletakki Nalle Kukkakedosta ja Rose Mohairista houkuttelisi, täytyisi vain löytää kummastakin langasta sopivat värit, joita voisin yhdistellä.

Miami-langalle oli lehdessä tosi paljon ohjeita, joita kyllä kaipasinkin siksi, että olen nyt ihastunut Miamiin ja sen tämänhetkisiin väreihin. Mutta haluaisin tehdä Miamista vaatteita, jossa saan yhdistellä niitä ihania värejä toisiinsa, joten yksiväriset Miami-neuleet eivät sytyttäneet minua sen vuoksi. Muuten noissa neuleissa ei ole mitään vikaa - ihania ja tyylikkäitä neuleita ovat malli 57 neulejakku, malli 59 palmikkopusero, malli 62 kohoneulejakku ja malli 65 pitkä kohoneuletakki. Ehkä niille tulee tarvetta joskus tulevaisuudessa?

Malli 57 neulemekko on noista yksivärisistä Miami-neuleista ainoa, jonka voisin ajatella toteuttavani, joten pistän sen kysymysmerkillä muistiin.

Kuvat: Novita

Onneksi lehdestä löytyi myös niitä kaipaamiani monivärisiä Miami-neuleita ja toteutukseen pääsee tästä lehdestä takuuvarmasti pari mallia. Malli 2 puserosta tykkään, mutta vielä enemmän tykkään samantyylisestä malli 3 tunikasta, jonka olen ajatellut toteuttaa vihreän ja turkoosin Miamin sävyissä, vyön väriä en ole vielä päättänyt. Malli 34 mekon aion neuloa myös, raitaväreinä ainakin keltaista ja vihreää, mutta pohjaväriä harkitsen - punaista vai sinistä? Näihin kahteen malliin olen ajatellut mennä heti ensi viikolla ostamaan lankoja, ennen kuin nämä kevätlangat kokonaan loppuvat kaupoista.

Kuva: Novita

Sukkamalleista malli 31 pitsisukat täytyy taas laittaa muistiin. Ihmettelen kylläkin, miksi lankana on Wool, joka ei kestä sukissa alkuunkaan? Nallesta nämä pitää tehdä!

Siinäpä siis pääpiirteissään ajatukseni uusimmasta Novitasta. Lankakauppaan matka tosiaan suuntaa tulevalla viikolla, ja lista on piiiiiitkän pitkä, mitä olen ajatellut ostaa. Sitä lankalistaa kun olen tässä kevättalven aikana pikkuhiljaa kerännyt ja suunnitellut niistä tehtäviä neuleita. Näette sitten, mitä ostoskassiin päätyy - toivottavasti haluamiani värejä vielä löytyy kaupoista!

Palaillaan seuraavaksi linjoille joko valmiin neuleen tai kuukausiraportin kanssa, riippuen siitä valmistuuko neule tänään vai huomenna. :) Nyt lähdetään kuitenkin kuopuksen kanssa hakemaan virpomisoksia!

 

9 kommenttia:

 1. Oli minusta kyllä niin turhanpäiväinen lehti, että harkitsen jo vakavasti koko tilauksen lopettamista. Paljon monipuolisempia ja kauniimpia ohjeita löytää vaikka täältä netistä. Pitäisköhän laittaa oikein moitteita menemään Novitalle :) Moni näkyikin jo Neulomossa valittaneen lehdestä.

  VastaaPoista
 2. minä olin kans tosi pettynyt uusimman lehden malleihin. Ostin sitten cittarista Neuleita naisille lehden, siinä oli omaan makuuni kauniita (lähinnä neulottuja) tunikoita/mekkoja. :)

  VastaaPoista
 3. Mä selasin tänään tuota lehteä, ihan ostoaikeissa kun ruokakaupassa kävin. Mutta jäi hyllylle, kun peritaate ostaa lehteä on että ainakin kolme must ohjetta pitää löytyä.
  Aika samoja aatoksia siis täälläkin tuli kuin mitä sinulla noiden noottien osalta.

  VastaaPoista
 4. Musta on vähän hassua, kun kesälehdessä on pantoja ja kaulureita siitäkin huolimatta, että Suomen kesä ei nyt aina niin kovin lämmin olisikaan. Muutenkin Novitan pari viimeisintä kesälehteä eivät ole olleet kovin kesäisiä. Yhdet virkatut bikinit ei oikein pelasta. Luin lehden oikein kunnolla läpi Korialla, eikä tarttunut mukaan, sillä netissä on paljon ilmaisia ohjeita ja jos englanti sujuu, niin ohjeita piisaa enemmän kuin jaksaa tehdä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Novita- lehden katsauksesta!
  Tällä hetkellä ei itselleni lehteä tulekaan, mutta aina se vaan tulee ostettua. Ainakin nyt vaikutti, että tämä jää ostamatta sillä jo edellinen lehti ei paljon uutta innostavaa esitellyt. Itse lainasin siskoltani -90-luvun Novita- lehtiä ja niistä olen nyt sunnitellut tekeväni useamman vaatteen sekä neuloen että virkaten.

  Mukavaa huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
 6. Joo, ei tää lehti ollut kesäneuleita nähnytkään :(. Kesälehdistä miekin olen tykänny tähän asti... Pitsisukat oli lehden parasta antia, mut tosiaan: woolista, ihmettelin samaa, että eihän se kestä ollenkaan, ihme valinta.

  VastaaPoista
 7. Onpas kiva kuulla, että muutkin ovat olleet samaa mieltä lehden sisällöstä. Ajattelin suoraan heittää sen roskakoriin, ei ole ainuttakaan mallia minkä tekisin, niin miksi sitä siis säästäisin. Mietin kans lehden lopettamista. On mennyt todella huonoksi.

  VastaaPoista
 8. Täytyy sanoa että pettynyt olen minäkin tästä uudesta Novita-lehdestä, sukat ja ne pöllöt oli sellaiset hyvät ohjeet siinä lehdessä.
  -Armi-

  VastaaPoista
 9. Minä en ole Novitan lehteä tilannut kun ei siinä juurikaan ole mieleisiä ohjeita.
  Miehen renttupaita kyllä oli rennon oloinen. Sopisi shortsien kanssa kesämökin rannalla oleiluun.
  Virkatut bikinit on minulla joskus olleet ja olivat vuosia suosikkini, Jos vartalo antaisi myöten, niin tekisin uudet samanlaiset.
  Pitsisukat miellytti silmää, mutta tekisin lyhyemmät varret.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)