Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 16, 2011

Sekalaista

Pieni sekalainen päivitys aiheesta jos toisestakin...

Ensinnäkin Oulun seudulla asuvat, jotka olette kiinnostuneet neuletapaamisista: käykäähän lukemassa Oulunseudun Neuletapaamiset -blogissa uusin tiedote, ja ennen kaikkea kommentoimassa! Ennen seuraavaa neuletapaamispäivää pitäisi saada vähän tapaamisissa kävijöiden mielipiteitä kuulluksi... :) Kiitos!

Torstaina kävin kaupungilla, kun oli kertynyt niin paljon asioita hoidettavaksi. Minä kun en mielelläni yleensä kaupungille/kauppoihin lähde kuin pakon edessä, niin tahtoo olla tapana hoitaa sitten kaikki asiat kerralla - ja aikaahan siinä säästää, kun ei yhden jutun vuoksi lähde liikenteeseen. :) Yksi hoidettavista asioista oli viedä virkkaamani isoäidinneliö-vauvanpeitto Matkahuoltoon, joka toimittaa peitot veloituksetta eteenpäin Maailman suurin tilkkupeitto -tempaukseen. Ja arvatkaa mitä - olin ensimmäinen, joka toimitti peiton Oulun Matkahuoltoon! :) Kuvittelin, että niitä olisi sinne kiikutettu tähän mennessä jo kymmeniä, mutta niin minulle sanottiin, että ensimmäinen olin. Hassua. :)

Myös sytomyssyjä tuli vietyä taas pussillinen Lumoavaan Lankaan, ja nyt pidänkin vähän taukoa myssyilystä. Kun ei ole nimittäin jämälankoja myssyttäväksi. ;)

Sytomyssyistä tuli mieleen tämä uutisjuttu aloe veran mahdollisesta yhteydestä syöpään. Ehkei tuosta vielä kannata ihan hysteeriseksi tulla, mutta kyllä alkoi silti vähän mietityttämään, kun nykyään tuppaa jokainen lankavalmistaja kyllästämään sukkalankansa tuolla aloe veralla. Ja onhan sille moni neuloja ja sukankäyttäjä allerginenkin, joten onko sen terveysvaikutukset todella niin suuret verrattuna mahdollisiin haittoihin, että sitä kannattaa lankoihin lisätä? Minun jalkapohjani ainakin vain rapisevat kuivuuttaan, vaikka kuinka pitäisin mömmökäsiteltyjä sukkia jalassa. ;)

Palaan vielä torstain kaupunkireissulle, jossa piipahdin Anttilassa. Varsinainen asiani oli ostaa uusi puuteri, mutta pitihän siellä kolmannessa kerroksessakin käydä totuttuun tapaan:


Reumalangasta ajattelin neuloa pienen lahjan lähiaikoina. Virkkuukoukku ei liity mitenkään reumalankaan, mutta totesin, että minun ohuin virkkuukoukkuni on 1,5 mm, ja olen jo pitkään kaivannut ohuempaakin koukkua, niin ostinpa sitten 1,25 mm koukun. Tiedä sitten, onko tuolla varsinaisesti mitään merkitystä, onko se neljännesmillin ohuempi tai paksumpi... Virkkuulankaakin pitäisi jossain vaiheessa raaskia ostaa, ideoita olisi vaikka millä mitalla.

Ei tässä oikeastaan ollut sitten tämän kummempaa asiaa, kun ei ole paljon mitään käsitöihin liittyvää viime aikoina tapahtunut. Hyvää viikonlopun jatkoa! :)

17 kommenttia:

  1. Heippa.

    Törmäsin blogiisi vahingossa, mutta taidan jäädä lukijaksi. :)

    Maria

    VastaaPoista
  2. Olihan taas uutinen aloeverasta. Minähän saan siitä kovastikin iho-oireita ja siksi en voi käsittää, miksi sitä joka paikkaan tungetaan.

    VastaaPoista
  3. Reumalangasta olen neulonut kahdet sukat ja niistä tuli ihanat

    VastaaPoista
  4. Aina sama juttu: jotakin tungetaan joka paikaan ja sitten jo siinä todetaan olevan jotakin vaarallista. Tuota reumalankaa minökin olen hypistellyt Anttilassa mutten vielä ostanut.

    VastaaPoista
  5. Tuo lanka on minulle ihan outo tuttavuus :D
    Pitäisiköhän kokeilla ?

    VastaaPoista
  6. Ohhoh mitä uutisia aloeverasta!Viime vuoden puolella sain pahaa ihottumaa peukalo-etusomi-kämmenseutuun,kun pitkään kudoin torkkupeittoa aloeveralla käsitellystä langasta.Muuta syytä ihottumaani en keksinyt.Pitäisiköhän sittenkin reklamoida oireista Novitalle?

    VastaaPoista
  7. Mukavaa, että olet tallella, ehdin jo kaipailla kirjoituksiasi. Käyppä katsomassa kanaani eilisen bloggauksesta!

    VastaaPoista
  8. Kyllä pienelläkin numeroerolla on merkitystä ainakin kun virkkaa hyvin ohuita lankoja, miksipä ei paksumpienkin parissa.

    VastaaPoista
  9. Kauhistus, täytyy käydä lukemassa tuo juttu..Mulle joskus lääkärissä määrättiin aloeveraa voiteena ihonhoitoon ja se ei sopinut mulle alkuunkaan, epäilivät allergiaa ja nuo langat mua siksi aina vähän arveluttaa. Muutamia sukkia olen kyllä aloeveralla käsitellystä langasta tehnyt enkä siinä ole mitään ongelmaa huomannut..tosin mulla on aina iho muutenkin rikki joten enpä sitten tiedä :)

    VastaaPoista
  10. Katselen aina silloin-tällöin neuletapaamisinfoa, en ole vielä päässyt mukaan. Jos kuitenkin jatkatte kesälläkin, yritän joskus osallistua.

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoinen juttu aloe verasta. Itse en saa siitä mitään oireita. Meillä on kotona jotain geeliä, mitä käytän palovammoihin ja niihin siitä on apua. Kuitenkaan en varmaan mitään sisäisesti juotavaa uutetta käyttäisi.

    VastaaPoista
  12. Oli kiinosta uutinen aloe verasta, en olsi huomannutkaan, ilman linkkiäsi.

    VastaaPoista
  13. Itse ainakin olen todennut olevani allerginen kyseiselle aineelle vaikka en sitä sukkalankaa käsitellessäni ole huomannutkaan. Tuo syöpäjuttu kuulostaa kyllä pelottavalta! Reumalanka näyttää todella pehmeältä, saaja on varmaan iloinen. Ihanaa kevättä, ( vaikka tiedän kyllä että kesän lähestyminen ei sinua nyt niin valtavaan ekstaasiin saakkaan)

    VastaaPoista
  14. Hei!
    Pitkästä aikaa kerkesin blogeja selaamaan ja sinä o,lit tehnyt aivan ihanan mekon!
    Itsellä sama homma nuiden pituuksien kanssa :) polvipitunen itellä kohta nilkoissa ja syvä v-kaula-aukko vaatii alleen topin.
    Aloe vera voi aiheuttaa luonnonkumiallergisille anafylaktisen sokin, joten ihmettelen että sitä on niin monessa paikkaa.
    Sirpa

    VastaaPoista
  15. Kiitos ihanasta blogistasi. Lueskelen useinkin, mutta liian harvoin pysähdyn kommentoimaan.
    Aurinkoista kevättä ja hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  16. Eipähän noista "lisäaineista" aina tiedä. Mitäköhän noihin lankoihin seuraavaksi keksitään lisätä....

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)