Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 23, 2011

Lankalauantaina

Käsityöblogia täytyy ihan jo perinteen vuoksi päivittää lankalauantaina, vaikkei varsinaista lanka-asiaa olisikaan. :) Toki jokaisena vuoden päivänä jonkinlainen lanka kulkee sormieni läpi, mutta tällä erää ei ole vielä mitään esiteltävää, ainakaan omien käsien lankatöistä.

Sen sijaan haluan ylpeänä esitellä teille taidokkaan käsityön, jonka oma rakas poikani on pienillä sormillaan tehnyt:


Tämä oli odottamassa eteisen pöydällä maanantai-iltana, kun tulin töistä kotiin. Itkuhan siinä pääsi, kun katselin esikoiseni kädenjälkeä. :) Eskarin ohjelmassa oli pari viikkoa sitten sormivirkkausta, ja tämä ihana ohraruohopurkki on selvästikin pitkällisen aherruksen tulosta. Eskarilainen itse tuumasi, että "sormivirkkaus oli sekä helppoa että vaikeaa". :)

Kuvassa näkyy myös kuopuksen keväisiä aikaansaannoksia. Viherpeukalo voi näemmä hypätä geeneissä yhden sukupolven yli: molemmat vanhempani ovat todellisia puutarhaihmisiä, kun taas minua itseäni ei voisi mullassa möyriminen vähempää kiinnostaa. ;) Mutta tänä keväänä meidänkin keittiön ikkunalle on ilmestynyt varsinainen kasvimaa, kun pojat ovat alkaneet harrastaa tuota viljelyä. Tosin päiväkodin avustuksella: esikoinen kylvi siis ohraa eskarissa ja kuopus on kylvänyt tuon herneenverson omassa ryhmässään. Olivat päiväkotiryhmän kanssa ensin tehneet pienen retken kierrätyskeskukseen (päiväkodin vieressä) hakemaan lasipurkkeja ja samalla reissulla ostaneet kaupasta multaa ja herneensiemeniä, eli useamman päivän projekti sekin on ollut. Saa nähdä, saadaanko siitä vielä jopa satoa... ;)

Jottei jäisi sellainen kuva, etten minä ole vääntänyt lankoja ollenkaan viime aikoina, niin kerrottakoon, että tällä viikolla on jopa valmistunutkin pari käsityötä. Toisen esittelen vielä tässä viikonlopun aikana, toinen odottaa yhä kaveria valmistuvaksi, jotta koko setti tulee nähtäväksi kerralla. Luultavimmin seuraavan viikon sisällä on odotettavissa lisää postauksia, sitten kun on jotain näytettävää.

Leppoisaa lankalauantain jatkoa ja suloista sukkasunnuntaita huomiselle! Sekä tietysti siunattua vuoden suurinta juhlapyhää! :)

8 kommenttia:

 1. Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle myös !
  Lasten oma tekemät jutut ovat niin ihania ;)

  VastaaPoista
 2. Mukavia istuksia ja hieno ruukku.:)Hyvää Pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 3. Aika ihanaa! Joskus hyppää jokin taito yli sukupolvien, joskus vaivautuu joka kierrokselle.
  Oikein hyvää pääsiäistä koko perheelle!!!

  VastaaPoista
 4. nuo ovat niitä rakkaimpia muistoja mitkä ovat näytillä :)
  mukavia pyhiä sinulle myös :)

  VastaaPoista
 5. Ei ole "omena kauas puusta pudonnut", kun poika noin hienon purkin päällisen on tehnyt !
  Hyvää lankalauantaita.. ja on kai sulla huomenna sukat esittelyssä :)

  VastaaPoista
 6. Lasten tekemät koristeet on aina niitä aidoimpia!

  Meilläkin on kudonta =neulominen hypännyt mun ylitse (Mummi on siis innokas neuloja),mutta Ruusunpunalla kyllä on puikot käsissä innokkaasti.

  Nyt just taas hänelläkin ristipisto töitä tekeillä mutta viimeistään syksyllä taas neulotaan !!:)

  "Lensi maahan enkeli,
  joutuisampi tuulta,
  Suuren kiven vieritti hän syrjään haudan suulta.. "

  Lasten Virsikirja

  Siunattua Pääsiäisen
  Juhla-aikaa
  Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Hyvää pääsiäisen jatkoa sinulle myös! Ohran kasvattaminen on ilmeisesti ohittanut rairuohot päiväkodeissa. Meidän lapsilta tuli aina se rairuohopurkki.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)