Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 26, 2011

Revontuli kakkonen

Hiljattain uutisoitiin, että nyt on käynnissä auringonpurkauksia, joiden vaikutuksesta revontulia voi näkyä jopa eteläistä Suomea myöten. No, me neulebloggaajathan tiedämme, ettei revontulien näkymiseen tarvita mitään auringonpurkauksia; riittää kun omistaa pyöröpuikot ja vironvillaa. ;)

 Revontuli-huivi
Tehty ajalla: 17.-25.2.2011
Malli: Ulla 03/07
Suunnittelija: AnneM
Lanka: Vironvilla vadelma tex 8/2
Langankulutus: 240 g
Puikot: 5,5 mm 80 cm pyöröt
Koko: Leveys 224 cm, korkeus niskan keskeltä kärkeen 112 cm
Muuta: Tein kaksi mallikertaa enemmän kuin ohjeessa.

Tämän revontulen väristä pidän! :) Oikein ihanan vadelmainen, krikas, puhdas, lämmin - ihan minua. :) Eri asia sitten, käytänkö tätä koskaan, kun en ole vieläkään muuttunut huivi-ihmiseksi. ;) Mutta värin vuoksi tämä vironvillavyyhti oli pakko syksyllä käsityömessuilta ostaa.


Olen tehnyt nyt kaksi Revontuli-huivia, ja tuntuu siltä, että kolmatta en tule enää tekemään. Revontuli-huivit ovat valmiina aivan uskomattoman upeita, oli ne tehty sitten mistä liukuvärjätystä vironvillasta tahansa. Mutta jo ensimmäistä Revontulia tehdessäni ajattelin, etten taida toista tehdä, mutta silloin uskoin sen johtuvan siitä, että väri ei oikein saletisti natsannut mieltymyksiini. ;) Tämän kohdalla väri oli kyllä ihan let´s go, ja tykkään ihan mahdottoman paljon lopputuloksesta, mutta tehdessä vain tuntui siltä, että eiköhän tämä malli ole nyt kokeiltu. En tiedä, johtuiko tunne sitten langan karheudesta, langan ohuudesta, pyöröpuikkojen mitasta tai ihan vain siitä auringonpurkauksesta tai muiden taivaankappaleiden väärästä asennosta. ;) Itse asiassa pitkään harkitsin, teenkö tästä langasta sittenkään Revontulia, vai virkkaisinko huivin (tykkään virkata huiveja mieluummin kuin neuloa), mutta mitä olen blogeissa huiveja nähnyt, niin kyllä Revontuli ja vironvilla ovat niin täydellisesti tarkoitettu toisilleen, että päätin mieluummin kestää sen ehkä hieman epämukavan neulomisprosessin, kun palkintona on näyttävä lopputulos. Enkä kyllä kadu nyt lopputuloksen nähtyäni päätöstäni! :) Ja mistä sen tietää, jos vaikka löytyy joku ihan täydellinen turkoosi vironvilla joskus jostain, niin ehkä teen vielä sitten sen kolmannenkin... ;)

Tämä vironvillavyyhti oli tosiaan reilumman kokoinen, peräti 252 grammaa, joten päätin tehdä huivista niin suuren kuin langasta vaan saa. Mallikertoja tarvitsi lisätä kaksi, jotta lankaa sai mukavasti kulumaan. Vielä sitä kuitenkin jäi 12 grammaa yli, joten pistin virkkuukoukun laulamaan:

Virkattu kukka
Tehty: 25.2.2011
Malli: Myhrer & Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit
Lanka: Vironvilla vadelma tex 8/2
Langankulutus: 4 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Halkaisija 9 cm
Muuta: Rintaneulaksi Revontuli-huiviin


Kukkanen päätyi siis rintaneulaksi, jota aion käyttää tämän huivin kanssa huivisolkena. Kuva on hämärääkin hämärämpi, mutta kukka sopii kyllä huivin kaveriksi täydellisesti. :)


  

Hamsterisaldossa on nyt menty kahden kilon yli, ja vielä olisi lankaa jäljellä... Kukkastempaukseenkin sain taas yllättäen jotain aikaiseksi. :)

Joku varmaan jo ehti laskea, että jäihän tuota vironvillaa vieläkin 8 grammaa yli, vaan sekin on jo peräti eilen ehditty virkata loppuun. :) Teen siitä uuden postauksen pompsahtamaan tänne itsekseen vaikka huomisen aikana. Toivottavasti Blogilista saadaan viikonlopun aikana korjattua, että tulee nämä päivitykset näkyviin sinnekin - onneksi muutamat lukijat ovat sentään löytäneet tekstini, vaikkei lista niitä nyt jostain syystä päivitäkään (ei ole päivittänyt perjantaiaamupäivän jälkeen mitään muutakaan blogia).

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen! :) Hyvää viikonlopun jatkoa!

24 kommenttia:

  1. Upea huivi. Kukka tekee kokonaisuudesta täydellisen.

    VastaaPoista
  2. Niiiiiin ihananvärinen Revontuli :)

    VastaaPoista
  3. Vau miten hieno huivi! Voi että kun tuo neulominen ois enemmän mun juttu niin näitä tekisin pari itelleni ja lahjaksi. :)

    VastaaPoista
  4. Ihana! Väri on aivan täydellinen mun makuuni :)

    VastaaPoista
  5. Voi mitkä värisävyt! Ihana!

    Kiitos Sinulle myötäelämisestä!

    VastaaPoista
  6. kaunis kaunis...
    ei voi muuta sanoa :)
    polvekeraita, miten se tehdään??
    olisko ohjetta???

    VastaaPoista
  7. On se ihan mielettömän kaunis! Mutta olen samaa mieltä Revontulen neulomisesta, itsekin kaksi huivia neuloneena on pakko tunnustaa, että on se vaan tylsää puurtamista pelkän lopputuloksen odotuksen voimalla.

    VastaaPoista
  8. Kaunis huivihan siitä tuli. Minulla on samaa väriä vyyhti ja olen miettinyt josko siitä tekisin Vilmalle mekkoa tai itselleni villatakkia.
    Lanka pehmenee huomattavasti kun pesee valmiin neuleen villapesulla. Se ei tosin auta siihen että lanka on neuloessa karheaa.
    Minä neulon Revontulia silloin kun tarvitaan aivotonta huivineuletta.

    VastaaPoista
  9. Wau, hieno huivi ja kukkanen :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis!!! ja tuo kukkanen on ihana!! Minä luenkin blogini googlereaderin kautta, niin ei haittaa, vaikka blogilista temppuilee! :-)

    VastaaPoista
  11. Ihana vaaleanpunainen huivi :)

    VastaaPoista
  12. Ihana purkkapinkki revontuli :D Ja mahtavan suuri, tuohonhan vois vaikka kääriytyä illalla sohvannurkassa.

    VastaaPoista
  13. Aivan ihanan värinen huivi - ihan on myös minun värini tuo. Ja kukka on tosi nätti. Hienosti liukuu värit siinäkin.

    VastaaPoista
  14. Aivan ihanan värinen Revontuli! Itsekin huomannut, että varsinkin Revontulen loppuvaiheessa alkaa jo kyllästys iskeä, mutta on ne vaan kuitenkin niin kauniita:)

    VastaaPoista
  15. Tosi kaunis huivi ja minustakin tuo kukka vielä kruunaa kokonaisuuden. Nyt kyllä olisi jos syytä opetella käyttämään huiveja, kun kerran niin kauniita olet tehnyt. Eihän ne varmaan töissä ihan kätevimpiä ole, mutta vapaa-ajalla ja jossain palavereissa yms.

    Terkkuja
    T.Purumuori

    VastaaPoista
  16. Näyttää kyllä ihanalta sinun ylläsi. Viileinä kesäiltoina tulee varmaan käytettyäkin enemmän. Minulla on vähän sama ongelma kuin sinulla, en osaa käyttää huiveja. Vironvillaa on tullut hamstrattua monta vyyhteä, mitähän muuta siitä voisi tehdä kuin huiveja. Sukkia ei kuulemma kannata tehdä, kun kutistuvat heti pesussa liian pieniksi.
    Aivan ihana tuo alemman postauksen albumi. Siinä saa hääkuvat arvoisensa kannet.

    VastaaPoista
  17. Todella upea revontuli! Hienon ponzomainen, kun on noin iso. Mie en Viron reissulta ostanut itelleni vironvillaa ollenkaan, koska totesin, että se on niin karkeaa, että en pystyisi sitä ikinä pitämään ihokontaktissa.

    VastaaPoista
  18. Ihana huivi, väri on myös miun maun mukkaan :)

    VastaaPoista
  19. Ihanan värinen, pirteän keväinen.

    VastaaPoista
  20. Mulla olis sulle sitä turkoosia vironvillaa :D https://www.pielisenkaluste.fi/p/vironvilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      tästä postauksesta on kulunut 8,5 v eikä Revontuli ole enää "se juttu". Toisekseen, olen itse värjännyt tämän v. 2011 postauksen jälkeen itsekin samanlaista liukuvärjättyä villaa turkoosin sävyillä. :) Kiitos kuitenkin viestistä!

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)