Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, helmikuuta 27, 2011

Vadelmaprinsessa

Kuten eileniltaisessa huivi&kukka -postauksessa mainitsin, vironvillaa jäi vielä pieni nöttönen. Enpäs siitä enää muuta keksinyt tehdä kuin perinteiseen tapaan Barbien mekon. No, sehän vain passaa, kun oli vaaleanpunaisesta - tai oikeastaan vadelmanpunaisesta - langasta kyse. :)

Barbien mekko
Tehty: 25.2.2011
Malli: Omasta päästä, syntyi tehdessä
Lanka: Vironvilla vadelma tex 8/2
Langankulutus: 8 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Barbie
Muuta: Lahjaksi todennäköisesti kummitytölle

Eipä tästä juurikaan kummoista sanottavaa ole taaskaan. Yleensä nämä mekot syntyvät niin, että virkkaan ketjusilmukkalenkin sen mittaisen, että ylettyy Barbien rinnan ympäri, siitä sitten pari kerrosta pylväitä sitten kavennellaan vyötärölle, josta taas levennetään helmaan ja virkataan niin kauan kuin lankaa riittää. :) Koska tässä liukuvärjätyssä langassa oli toisessa päässä hivenen tummempaa pinkkiä, niin tekaisin sieltä häntäpäästä kiinteitä silmukoita myös tuohon yläreunaan ja sitten tosiaan lopuilla langoilla jatkoin helmaa loppuun. Vyötärölle löytyi joku 15 vuotta vanha silkkinauhan pätkä tarvikelaatikostani. :) Silloin ostelin noita silkkinauhoja useampia värejä nimenomaan Barbien vaatteita varten; minulla oli joku malli, jossa silkkinauhaa pujoteltiin pystysuunnassa mekon helmaan, ja aika monta Barbieta sillä mallilla vaatetinkin, vaan yhä niitä silkkinauhoja näyttää korinpohjalta löytyvän. Pitäisikin kaivaa se mekon ohje jostain esille, että saisi ne loputkin silkkinauhat joskus käytettyä. ;) Tämän mekon annan jommalle kummalle nuoremmalle kummitytöistäni sopivan tilaisuuden tullen; isommat kummityttöni olivat Barbie-iässä just silloin 15 vuotta sitten, jolloin niitä silkkinauhoja hommasin. :)

Valmistunut on vaikka mitä pientä, mutta ei tahdo ehtiä postata samaan tahtiin. ;) Nytkin olen tämän julkaisuhetkellä reissun päällä, saa nähdä tulenko takaisin valittamaan, että langat loppuivat kesken bussissa... ;)

---

Sitten vielä tiedotus Oulun seudulla asuville, etenkin niille, jotka ovat käyneet OuNen neuletapaamisissa tai joita neuletapaamisiin tulo kiinnostaa! Tapaamisille on perustettu nyt uusi blogi Oulunseudun Neuletapaamiset, joka tulee korvaamaan Yahoossa olevan OuNen listan. Jos siis olet aikeissa käydä neuletapaamisissa vanhaan tuttuun malliin Café Saarassa, niin käyhän kurkkaamassa ja jättämässä kommenttia tuohon blogiin! Tapaamiset jatkuvat, mikäli niihin on yhä kiinnostusta - seuraava tapaaminen on viikon päästä sunnuntaina 6.3. klo 15.00 Café Saarassa.

---

Näkemisiin ja kuulemisiin! :)

2 kommenttia:

  1. Onpa prinsessalla ihana mekko. Noita pikkutöitä on ihana tehdä.

    VastaaPoista
  2. Ihana Barbie-mekko, tyttö sopis vaikka Bond-leffaan!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)