Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, heinäkuuta 08, 2010

Revontuli

Nyt se olisi sitten valmiina:

Revontuli
Tehty ajalla: 28.6.-7.7.2010
Malli: Ulla 03/07
Suunnittelija: Anne M
Lanka: Evilla "Karamelli" A26
Langankulutus: 193 g
Puikot: 5 mm 80 cm pyöröt
Koko: Pingotettuna leveys 184 cm, korkeus 91 cm
Muuta: Tein yhden mallikerran enemmän kuin ohjeessa. Muuten tuli kiva, mutta en värien sävyt ovat liian murretut, ja värit voisivat olla päinvastoin eli olisi pitänyt aloittaa kerän toisesta päästä. Värit kirkastuivat vähän pesun ja lanoliinikylvyn jälkeen.


Mitäpä tästä nyt sitten sanoisi? Huivi on kaunis, mutta väri on väärä. Eikä siis värissäkään mitään vikaa muuten, mutta se on väärä minulle. Se harmittaa tietysti siksi, että olisin halunnut tästä huivin nimenomaan itselleni. Mutta en voi kyllä ajatella käyttäväni näin murrettuja värejä itselläni ainakaan julkisella paikalla, kyllä nämä olisivat saaneet olla kirkkaammat ja puhtaammat. Värit kyllä kirkastuivat vähän, kun pesin huivin villapesuohjelmalla ja kylvetin lanoliinissa, eli langassa oli varmaan vähän likaakin. Murrettua sävyä ei kuitenkaan saa muutettua miksikään, ja siksi tämä jäänee käyttämättä minulla.


Hoksasin myös sitten, kun huivi alkoi olla jo loppusuoralla, että jos värit olisivat toisinpäin, eli olisin aloittanutkin huivin kerän toisesta päästä, mikä olisi pitänyt tajuta tietysti jo vyyhtiä keriessä, niin tämä olisi ehkä paljon paremman näköinen. Jos siis värit olisivat niin, että tuo vaaleampi pinkki - joka on ainoa "minun värini" tässä huivissa - olisi lähempänä kasvoja, niin nuo "väärät vihreät" eivät niin paljon haittaisi, jos olisivat alempana. Mutta kun tämän lätkäisee harteille, niin ne murretut vihreät tulevat tietysti juuri lähimmäksi kasvoja - harmi! Ehkä seuraavan kerran, jos teen tällaista moniväristä huivia, yritän ajatella lopputulosta jo vyyhtiä keriessä...


Asteikolla 1-5* antaisin tälle arvosanan 3-. Revontuli-malli on tosi kaunis ja nerokas, enkä ole vielä nähnyt yhdessäkään blogissa rumaa Revontuli-huivia. Eikä tämäkään ole todellakaan ruma, vaan lopputulos on varsin kaunis. Mutta juuri viime neuletapaamisessakin sanoin, että yleensä käsityöt ovat kauniita, mutta ei välttämättä "kauniita minulle". Siis jos vaikka kehun jonkun toisen tekemää käsityötä kauniiksi, se ei läheskään aina tarkoita sitä, että haluaisin itse samanlaisen - se vain on kaunis sellaisenaan. Tämäkin on kaunis tällaisenaan, mutta omassa käytössäni en osaa sitä nähdä, korkeintaan joskus talven pimeinä iltoina pimeässä istuessani hartioita lämmittämässä. ;)

* 1 = heitän koko paskan pesään 2 = ihan ok, mutta annan tämä jollekin toiselle 3 = ihan kiva, mutta jäänee minulla käyttämättä kaapin perälle 4 = tää on hyvä, menee käyttöön 5 = rakastan tätä enemmän kuin omia lapsiani ;)

En ole vielä päättänyt, mitä teen tämän huivin kanssa. Jossain vaiheessa olin sitä mieltä, että pistän tämän samantien kiertoon, mutta toisaalta en raaskisi tätä heti antaa pois. Tiedän kyllä, ettei siitä ole kaapin täytteenä mitään iloa, enkä halua yleensäkään tehdä epäkäytännöllisiä käsitöitä. Mutta no joo, ei tämä ensimmäinen huivi olisi, joka jäisi kaappiini käyttämättä, siellä on niitä jo entuudestaan muutama... ;) Kauniita lopputuloksia kaikki, mutta eivät sitten ole koskaan löytäneet sopivaa aikaa ja paikkaa käyttöä ajatellen. Ei minulle kyllä tule mieleen ketään, jota voisin tällä lahjoakin, lähipiirini naisille nämä värit taitavat taas olla liiankin kirkkaat. ;) Onneksi minun ei tarvitse nyt päättää, mitä teen huiville. Ehkä se joskus selviää...


Tässä muuten vielä kuva eilisillalta. Totesin, että kuviollisesta matosta on hyötyä pingotuksessa. :) Sai pingotettua huivin symmetrisesti, kun kohdisti vain maton kuvioiden mukaan. Minulla oli vähän ongelmaa, mihin tämän pingottaisin. Sänky ei tullut kysymykseen siksi, että yöllä siinä nukutaan ja aika usein otetaan päiväuniakin, ja lasten vuoksi huivia ei voi edes ajatella pingotettavaksi päiväsaikaan, vaikka laittaisi ovetkin kiinni. Joten piti jättää huivi pingotukseen yön ajaksi, ja ainoaksi vaihtoehdoksi ja riittävän isoksi alustaksi osoittautui olohuoneen matto. Siitä vain piti ensin raivata huonekalut pois ja varoittaa isäntää, ettei sitten illalla pimeässä sohvalta sänkyyn kömpiessään astu neulojen päälle. ;) Aamulla minua otti tämä ratkaisu päähän, koska kun kuopus ponkaisi sängystä ylös, olisin mieluusti jäänyt vielä nukkumaan hetkeksi, mutta oli pakko raahautua puoliunisena napsimaan äkkiä neulat irti matosta ja nostamaan raskas nojatuoli takaisin matolle. ;)

Tästä voi muuten päätellä, että meillä ei ole pahemmin pingoteltu noita neuleita. Yleensä höyrytän neuleet, ja muutaman sellaisen kolmiohuivin, jossa on ihan suorat reunat, olen myös höyryttänyt. Nämä huivit, joissa reunaan tulee tällaista sahalaitaa tai muuta kuviota, on kyllä pakko pingottaa, höyryttämällä ei oikein saa muotoa asettumaan. Yhden huivin olen aiemmin pingottanut, mutta se valmistui viime kesänä mummolassa, jossa pingotin sen äidin sänkyyn. ;) On muuten sekin Minttumaari kokonaan vielä käyttämättömänä kaapissa, vaikka se on niin minun väriseni kuin voi vaan olla - en vain taida olla huivityyppiä! :) Kurkkasin muuten tuota linkkiä etsiessäni läpi kaikki tämän blogin aikana valmistuneet huivit, ja totesin, etten ole käyttänyt noista ainoatakaan, olen itse asiassa ihan unohtanutkin noista muutaman, että sellaisia on edes olemassa kaapissa. Eli sinne vaan sitten vissiin tämä Revontulikin muiden jatkoksi! ;)

Nyt on pää tyhjänä, enkä keksi tähän mitään fiksua loppufraasia, joten toivottelen sitten vaikka hyvää loppuelämää tai jotain...! ;)

19 kommenttia:

 1. Nättihän tuo on, mutta ymmärrän oikein hyvin tuon "väärä väri" -jutun. Itselläkin jää pitämättä jotkut neuleet, kun ne on väärän värisiä. Huiveja pitäisin, mutta unohdan ne aina ottaa mukaan, kun on mukamas aina niin kiire lähtö! :-)

  Minäkin pingotan huivit salin maton päällä. Itse kyllä laitan siihen kuviolliset pyyhkeet alle ja mittailen sitten summittain niiden mukaan. Toi pingottaminen ei vaan ole kivaa... minusta.

  VastaaPoista
 2. Tuo on ihana huivi ja musta taas värit on just eikä melkeen loistavat! mä tosin tykkäänkin enemmän murretuista sävyistä kuin kirkkaista;o) Toivottavasti keksit kauniille huiville käyttöä, älä sitä nyt ainakaan roskiin laita!!!

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis huivi, täytyy sanoa. Pitänee metsästää tuota lankaa itselleni ja joskus opetella huivin teko, tuo sopii Revontuleen niin hyvin että! Itse en taasen ole niin suuri pinkin ystävä, mutta tuon upean vihreän kanssa se sopii yllättävän hyvin!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis huivi! Harmi ettei värit passaa. Tuli mieleen idea että voisit laittaa tuon vaihtoon eli joku neuloisi "sinun värisen" sinulle ja sinä antaisit tuon vaihdossa. :) Ei jäisi pitämättä ja sinäkin saisit pidettäväksi oman näköisen huivin.

  VastaaPoista
 5. Kaunis se on! Minäkin olen neulonut monta Revontulta, jotka eivät ole yhtään minua, mutta ne ovatkin menneet lahjaksi... Mukava muuten tuo sinun arvosteluasteikkosi =)

  VastaaPoista
 6. Ihana :) Ymmärrän minäkin sen, että neuleen ollessa väärän värinen,sitä ei käytä. Just oon lopettelemassa Multnomah-huivia, joka on aivan väärän värinen...Taidankin värjätä sen ja sitten varmaan antaa lahjaksi ystävälle. Vaikka miunhan piti neuloa tänä vuonna vain itselle....

  VastaaPoista
 7. Kaunis siitä tuli, vaikka ymmärrän myös käsitteen väärän värinen. Olen myös alkanut miettiä, olenko oikein kolmiohuivi-ihminen lainkaan. Kun en oikein osaa mitään hartioillani pitää.

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi, mutta ymmärrän hyvin muiden kommentoijien tapaan, että väärä väri on väärä väri. Vaatiin jonkinverran itsetuntemusta tietää, mikä väri tai malli on itselle sopiva. On monta juttua, jotka näyttävät kivalta, mutta eivät ole ollenkaan itselle sopivia, silloin pitää vain hyväksyä tosiasia ja olla ostamatta/tekemättä/käyttämättä

  VastaaPoista
 9. Yksi ehdotus lisää : Vie huivi myyntiin ja osta saaduilla rahoilla uudet langat, tällä kertaa mieleisen väriset. Tallinnassa näkyi tämmöinen huivi myynnissä halvimmillaan 25€ , Suomessa voi varmaan pyytää enemmänkin. Eihän siinä tekopalkkaa juuri jää, mutta ei huivista paljon ole iloa komerossakaan :)

  VastaaPoista
 10. Todella kaunis huivi. Musta noi värit on kuvassa ainenkin ihanat..

  VastaaPoista
 11. Ihana Revontuli!!! :) Minun mielestä täydellisen värinenkin. :) (mun lempivärit)

  VastaaPoista
 12. On se kaunis! Värit ovat tosiaan niin henkilökohtainen asia. Näistä väreistä nuo vihreät menisivät minulle, mutta pinkki ei...

  Voi kun jossain vaiheessa ehtisin itsekin aloittamaan Revontulen.

  On muuten tosi nätti matto teillä ;-) (mulla on siis samanlainen, tosin ei tällä hetkellä käytössä)

  VastaaPoista
 13. Kaunis huivi ja ihanasti raidoittuva väri.
  Minäkään en oikein ole mikään huivien suurkäyttäjä. Ja jos neuloisin vielä sen värisen, ettei olisi siihen sopivia vaatteita valmiina, niin käyttämätä se huivi jäisi.
  Kiitos kun käyt aina kommentoimassa blogissani :)

  VastaaPoista
 14. Voi että, kyllä on sitten kaunis, ja niin upeat värit!

  VastaaPoista
 15. Huivi on ihana ja minä tykkään väristä (itselläni on just tuosta langasta toisella mallilla huivi), mutta ymmärrän hyvin, että kaikki ei tietenkään käy kaikille. Olisiko siinä jollekulle joulu/synttäri/jokulahja valmiina?

  Minä pingotin aiemmin huivit joko olohuoneen mattoon tai sitten parisänkyyn petauspatjan alle. Kun vähän varovasti kömpii illalla nukkumaan, huivi pysyy hyvin paikallaan ja pingottuu nätisti! Nykyään käytän "mökin" vierassänkyä.

  VastaaPoista
 16. Minun mielestä kaunis huivi, väritykseltään just presiis.
  Pidä arvonta ja laita palkinnoksi, tai myyt jollekin, jolle värit sopivat.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)