Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, tammikuuta 15, 2010

Perjantai

Otsikonkeksijällä on vapaapäivä. ;)

Kiitos kommenteista jälleen! :) Vastaan tai vastakommentoin tässä nyt muutamaan kommenttiin, mitä tuli edelliseen postaukseen. Se "sydänkuvio", mikä on siinä pikkujakussa, on kokonaisuudessaan nähtävissä, kun jaksaa selata vähän alemmaksi, 10.1. olevaan postaukseen. Siinä se näkyy jakun takakappaleessa. Huivin mallin kerroin puolestaan toissapäivän postauksessa, jossa olin huivia aloitellut, eli se on Terhin Silmu-huivi. Ristipistotyöhön liittyen: mulla on myös se Rafaelin enkeli -ristipistokitti, missä on kaksi enkeliä, mutta pistelen ensin tuon yhden enkelin kitin, ja myöhemmin sitten sen, missä on ne kaksi. Saan ne sitten (joskus) pariksi seinälle. :)

Hammashommeleihin vastakommentoin, että mulla on ollut pienestä pitäen iso ylipurentavika, jota yritettiin oikoa silloin, kun olin noin 10-12-vuotias. Silloin kotipitäjän hammaslääkäri sanoi oikomishoidon päätteeksi vain, että sori, sulla on nyt vaan semmoinen leuka, ettei tuolle voi mitään tehdä, mutta yritä olla laittamatta noita yläetuhampaita alahuulen päälle. ;) Ja siinä uskossa sitten olin, ettei sille ylipurennalle mitään mahda, kunnes sitten 90-luvun lopulla lauluopettajani sanoi, että käypäs ihan purentaan erikoistuneella hammaslääkärillä. Vuonna -98 minut otettiin Oysin hammaspolin asiakkaaksi, ja sillä tiellä ollaan edelleen... 2001 alaleukaani siirrettiin leikkauksessa 11 milliä eteenpäin - ja se on kuulemma näissä purentavioissa iso määrä. Mutta koska oli näin isosta siirrosta kyse, niin leuka on palautunut muutaman millin takaisin, ja sitähän sitten yritettiin korjata oikomalla parisen vuotta sitten, eli silloin minulla oli jo kolmatta kertaa raudat suussani. Purenta oli kunnossa vuosi sitten, kun oikominen lopetettiin, mutta nyt syksyllä kun piti olla viimeinen kontrollikäynti Oysissa, niin todettiin, että purenta on taas palautunut. Eilen oli tosiaan sitten sellainen käynti, jossa kolme erikoislääkäriä pohtivat, mitä vielä tehdään, koska mulla on edelleen purennasta johtuvia vaivoja. Jotain pikkufiksausta tässä vielä kokeillaan, mutta tosiaan se uusi leikkaus on sitten viimeinen vaihtoehto, tällä kertaa kuulemma yläleukaa väänneltäisiin, jos se on tarpeen. Mutta toivon tosissani, että ahkera turpajumppa ja ne fiksailut auttaisivat, ettei tarvitsi taas mennä siihen leikkaukseen, sillä siitä toipuminen kesti viimeksikin useita vuosia. Tässä siis kuitenkin lyhykäisyydessään leukani epikriisi. ;) Ja olen ihan varma, että Oysissa on Suomen paras tämän alan hoito, koska esimerkiksi noita vastaavia leikkauksia tehdään siellä enemmän mitä muualla maassa ja siellä on pitkäaikaisin kokemus. :) Minut aikoinaan leikannut kirurgikin on oikein mukava tyyppi, oli hauska tavata hänet eilen vuosien jälkeen. :)

Niin ja kiitos kysymästä, on minulle tullut Margarethan kuvasto:Kuvasto tuli minulle tänään, ja onhan tuossa taas kaikkea ihanaa. :) Ei vain ollut just sellaista, mikä olisi ihan pakko saada, tai mihin olisi tällä hetkellä varaa. Voisihan sitä kaikkea ihanaa ostella, mutta pitää myös ajatella tuota budjettipuolta ja sitten myös sitä, että kaapissa on "muutama" ristipistokitti ja -malli odottamassa, että ehtisin ne tehdä. ;) Plus sitten nämä muut käsityöt. :) Mutta kuvastosta on ihana kuolata kaikkea kaunista. :)

Tässä kun päästiin postiasioihin, niin palaan siihen yhteen juttuun, josta kerroin noin viikko sitten. Postinkantajallehan kävi pieni erehdys, kun hän laittoi viime viikon torstaina vahingossa meille kuuluvan paketin naapurin postiluukkuun, koska tuossa luukussa ei ollut nimeä eikä asunnon numeroa. Täällä menee muutenkin ihan hassustipäin tuo asuntojen numerointi, joten ei ihme, jos sattuu erehtymään, jos ei ovessa lue mitään. No, tässä on sitten koitettu sitä pakettia saada tavalla jos toisella pois, käyty naapurin oven takana, jätetty viestiä, oltu yhteydessä Postiin, isännöitsijään ja jopa poliisiinkin. Viimein tänään meidän (söpö ;) ) talonmies oli käynyt naapuriasunnossa, ja toi meille sekä kaivatun paketin että myös muuta meille osoitettua postia, joka oli myös jaettu tuohon samaiseen asuntoon! Sieltä tuli siis se meidän pakettimme - avattuna. Sitten tuli minun tämän vuoden verokorttini - avattuna. Ja vielä meidän Valitut Palat, mutta sitä ei ollut naapuri ottanut muoveista pois. Kaikki oli ollut eteisen lattialla, eli siellä oli joku käynyt avaamassa meille kuuluvat postit ja nakannut ne sitten takaisin lattialle. Kyllä nyt on vain niin helpottunut olo, kun saatiin ne postit itsellemme! :) On tässä pommitettukin noita erinäisiä tahoja, ja suuri kiitos heille, että ovat nähneet vaivaa meidän vuoksemme! Tästä eteenpäin saa poliisi hoitaa asian, sillä viestintäsalaisuuttahan tuossa on loukattu. Tuntuu ihan uskomattomalta, että niin kovin monien omituisten yhteensattumien seurauksena sattui tällaista, mutta onneksi lopulta asiat selvisivät ja varmasti selviää vielä loputkin. :) Ja vuosien päästä me isännän kanssa muistelemme tätä episodia hymy huulilla, sillä kyllä meidän jutut tässä viimeisen reilun viikon aikana ovat olleet aika lennokkaita, kun olemme kehitelleet kaikkia mahdollisia teorioita, miksi se posti on jäänyt sinne naapuriin. Isännällä varsinkin on mielikuvitus lentänyt aika vilkkaasti, minun on ollut pakko vähän toppuutella ja koittaa keksiä jotain järkiselityksiä. ;) No okei, isäntä taisi olla lähempänä totuutta villeine arvauksineen, mutta sitäpä ei tarvitse meidän enää murehtia eikä selvitellä. :)

Mitähän muuta perjantaihin...? Tänään en ole ehtinyt vielä paljon käsitöitä tehdä, paitsi huoltoasemalla neuloin äsken huivia ainakin neljä kerrosta. :) Esikoinen aloitti uuden harrastuksen, kun hän ei enää jaksanut käydä musiikkiharrastuksessa, niin kokeillaan nyt liikuntaharrastusta, mikä taitaa sopia hänelle paremminkin. Odotellessamme käytiin sitten muu perhe huoltsikalla neulomassa. ;) Mutta ehkäpä tässä vielä viikonlopun aikana ehtii enemmänkin käsitöiden pariin. :)

On kyllä ollut tosi tapahtumarikas viikko pitkän pyhäjakson jälkeen! :) On mahtunut niin mukavia kuin huolestuttaviakin juttuja, mutta ainakaan ei ole ollut tylsää! ;) Oikein mukavaa viikonloppua kaikille - muistetaanhan välillä nostaa katse käsitöistä ja ihastellaan tätä kaunista talveakin! :)

11 kommenttia:

 1. Mulla on tuo purentahomma toisinpäin, eli alaleuka on "valunut" (ilmeisesti ihan kirjaimellisesti pehmeiden luiden takia - äiti väittää, ettei mulla pikkuisena mitään pitkää leukaa ollut). Sen leikkausta on suunniteltu, mutta olen aina torjunut ehdotuksen. Olen nimittäin siitä onnellisessa asemassa, ettei mulla ole purennasta johtuvia erikoisia vaivoja, paitsi että esim. sitkeä leipä on hankalaa tms. (Tai no, mistä mä tiedän johtuvatko nuo niskakivut purennasta...) Leikkaushoito olisi pitkällinen ja vaatisi leukaluun katkaisua ym., niin etten ole siitä innostunut.

  Aika järkky tuo teidän postitapahtuma. Siis haloo, olen minäkin avannut vahingossa naapurin verokorttikirjeen (oli jaettu meidän laatikkoon enkä hoksannut tarkistaa vastaanottajaa) mutta virheen tajutessani kiikutin kuoren kyllä kipikipiä naapurin laatikkoon!! Ihan sairasta. Kai sait kuitenkin itsellesi kaiken mitä paketissa oli ollut??

  VastaaPoista
 2. Muista sitten pitää turpajumpa! Kirjoitat niin ihania juttuja!
  Hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että saitte postinne ja vielä parempi, että olitte poliisiin yhteydessä, tuollaista ei pitäisi kenenkään hyväksyä. Toisaalta mistä sitä tietää, vaikka osa omasta postista joskus menisi jonnekin, jos se on jotain sellaista, jota ei osaa kaivata.

  Tästä tuli jotenkin mieleen, kun "teineinä" läheteltiin ulkomailta kavereille kortteja, joissa oli aina nimi oikein, mutta sitten vain kuvailtu osoite tyyliin: se korkea talon rantapuiston vieressä ja sitten kaupunki ja maa perään. Aina ne enemmin tai myöhemmin löysi omistajansa. Hulluilla on halvat huvit ja idiooteilla ilmaiset sanoisi isäni tässä kohtaa!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Huh tuota teidän posti"seikkailuanne". Onneksi kaikki kuitenkin löytyi. Kyllä kai tavallisilla hoksottimilla varustettu ihminen kuskaa väärin jaetun postin naapurille, näin ainakin minä olen oppinut ja kokenutkin.

  VastaaPoista
 5. Hyvä että saitte postinne!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Uskomaton tuo postijuttu. Onneksi ne postit sentään löytyivät..mutta että avata nyt toisten posteja...huoh.

  Ja huh, onpa siinä hammashistoriaa, pitää varmaan olla kiitollinen että on selvinnyt muutamalla reiällä elämästään. Ei varmaan oo kivaa, jos purenta on ihan hankalasti.

  Nii ja minust tuo sydänkuvio tuossa jakussa on aivan ihana. :)

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs on riittänyt tapahtumia viikkoonne! Toivottavasti viikonloppu on rauhallinen!

  Mulla oli vuosi sitten kiperä paikka kun firma oli menossa johonkin maksuhäiriölistalle kun lasku (n.20 eur) oli mennyt vanhaan osoitteeseen (joka on samassa talossa). Ei paljoa naurattanut se tilanne...

  VastaaPoista
 8. Kiitos vauvamäärityksestä:) Lähipiirissä ei ole silleen ollut pikkuihmisiä, että olis näin yksinkertainen asia oikeasti tullut esille. Ja oma vauva on jo aikamies;)
  Olipas postitarina, huh huh.

  VastaaPoista
 9. Hyvä, että tuo postijuttu selvisi.
  Edellisen postauksen kirjoneulekuvio on tosi kaunis. Sopii hyvin valkoisen kanssa.

  VastaaPoista
 10. Hui, toi postijuttu sai kyllä karvat nousee pystyyn... No, toivottavasti teijän postia ei enää enempää sinne naapuriin jaeta.

  VastaaPoista
 11. Voi hiivatti mikä naapuri!!! Onko se ihan täysjärkinen vai kenties joku hiippari. Vai muuten vaan ilkeä. Käsittämätöntä. Aikoinaan otti jo se päähän, kun äiskän ja iskän naapurin vanha täti kävi aina "järjestelemässä" heiän postin lootassa nättiin pinoon. Samalla näki mitä oli tullu. Meiän porukat ei ikinä saanu sanottua sille mitään. Jos ois ollu minun, oisin varmaan periaatteessa yrittäny näyttää kaapin paikan.
  Hirmunen leukaremontti sinulla. Tota leukaa saa vissiin nuoremmilta oiottua oikomistuilla, kun on kasvukausi meneillään? Meiän pojal oli semmoset tekarin näköset ja tytöllekin ehkä tulee. Noin 2-3 vuotta piti enemmän tai vähemmän säännöllisesti, mut leuka kyllä muutti paikkaa ihan silminnähden.
  Miä heitin uuen Margaretha -lehen samantien katottuani paperinkeräykseen, ettei vaan tuu tehtyä mitään tyhmiä tilauksia, kun en saa edellisiäkään tehtyä ollenkaan. Tavotteena oli loman aikana tehä ees yhen kerran, mut nyt on enää huominen päivä aikaa...
  Tulin oikeastaan kehumaan, että kävin just hiihtämässä :D (Nyt olen ihan piipussa..).
  Vähä pelottaa, että kun työt alkaa taas maanantaina, niin alkaa taas hermot kiristyy, kun ei tää olo tasaantunu viel tän loman aikanakaan. Meillä on meneillään niin isoja muutoksia ja loppua ei näy, lisääntyvien töiden lisäksi. Pitää tietysti yrittää asennoitua positiivisesti, eikä maalailla pirua seinille. Katotaan mitä käy. Johan tässä kohta kevät alkaa painaa päälle ja se on mukavin vuodenaika :D

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)