Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, tammikuuta 13, 2010

Keskiviikon kehräilyjä

Ihana aurinkoinen pakkaspäivä on ollut tänään! :)

Oulun rumin rakennuskin on saanut talvisen asun: valaistuksen, lumiveistoksen koristeekseen sekä tietysti jäähilekimalletta kylkeensä. :)

Paljon kiitoksia taasen vierailuistanne ja kommenteistanne! :) Kiitos myös ajatuksistanne liittyen työhön! Minä jos kuka tiedän, ettei se työssäkäyminen aina ole pelkkää onnea ja autuutta, olenhan ollut kahdesti tositosi pitkällä sairaslomalla työuupumuksen vuoksi. Silloin ei töihinmeno ainoastaan tympinyt, vaan... no, en halua enää muistella niitä aikoja. Nyt elän tätä päivää, ja jaksan aina vaan hämmästyä siitä, miten paljon oikeasti tykkään työstäni, eikä se tunnu enää väsyttävältä. Paljon olen joutunut miettimään valintojani, että olen päässyt tähän tilanteeseen, ja pienin askelin etenen, jotta pystyisin jatkossakin säilyttämään onnellisen oloni ja innostukseni työstäni. :) Kyllähän minä tykkään vapaa-ajastakin, mutta ei sekään aina yhtä onnea ja autuutta ole; pitkillä lomilla - joita nyt tällä alalla sattuu vaan olemaan - alkaa jossain vaiheessa jo kaivata töihin, vaikka toisaalta olisihan se varmasti kivaa vaan 24/7 istua kotona neulomassa. ;) Mutta ei kait se ole mikään suuri synti sanoa, että on kiva palata lomalta töihin? :) Saan kuitenkin olla kiitollinen siitä, että on töitä! Tällä hetkellä kun olen ainoa meidän perheessä, jolla on töitä - pitkäaikaistyöttömän puolisona olen nähnyt sen työttömyyden nurjan ja kurjan puolenkin. Ja muutenkin elämässäni olen joutunut aika kipeitä asioita kohtaamaan ja kestämään, joten jos nyt koen olevani viimein onnellinen ja nautin elämän pienistä ja arkipäiväisistä asioista, niin haluan myös sanoa sen ääneen! :) Toki niitä huonojakin päiviä osuu joskus kohdalle, mutta olen päättänyt, etten jää niitä enää vatvomaan, enkä ainakaan halua jakaa pahaa mieltäni muille, vaan mieluummin jaan eteenpäin hyvää oloani. :) Jos siitä joku vetää herneen nenäänsä, että minä olen hyvällä tuulella, niin sille en kyllä voi mitään. ;)

Verkkoklinikka.fi -sivustolla oli muuten tänään juttu 10 tietä iloisempaan elämään. :) Sen mukaan ihminen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa 40% omaan onnellisuuteensa. :)
Eilen aloittelin uuttakin neuletta. En siksi, että olisin kyllästynyt pikkujakun neulomiseen, vaan siksi, että menin lupaamaan Terhille neulovani hänen Silmu-huivinsa noin niin kuin testimielessä. No, kaavio on nyt testattu toimivaksi, eli tästä sitten jatketaan pikku hiljaa... :)

Tuo lanka on muuten ostettu toissa syksynä kädentaitomessuilta Määkylän puodista. Kuvasta ei vielä kunnolla näy, että lanka on "liukuvärjättyä", mutta ei kuitenkaan värjättyä vaan luonnonväristä eli värjäämätöntä villaa. Kun silloin olin tätä lankaa ostamassa ja myyjä sanoi niiden olevan luonnonvärisiä, niin minä pöljä ääneen ihmettelin, että miten se lanka voi olla tuollaista, kun eihän ne lampaat ole monivärisiä... ;) Myyjä selitti, että se "liukuvärjäys" on tehty kehräämällä erivärisiä villoja yhteen. No, enpä olisi itse hoksannut, kun ei ollut silloin vielä hajuakaan tuosta kehräämishommasta. :) Nyt olen sitten tuota lankaa neuloessani oikein tutkinut, miten se pehmeä väriliuku on saatu aikaan. Oikein aloin isännällekin selittämään, miten tummassa kohdassa on käytetty vain tummaa villaa, vaaleassa kohdassa vain vaaleaa villaa ja sitten liukuvissa kohdissa vähitellen lisätty näiden kahden suhdetta, ja taitaa tuossa olla muuten kolmattakin villaa, joka ei ole tummaa eikä vaaleaa vaan jotain siltä väliltä. :) Isäntä kuunteli selostuksiani ja kysyi hänkin typerän kysymyksen, että tapetaanko ne lampaat sitten kun ne on keritty. ;) Minä esitin vastakysymyksen, että tapetaanko ihmiset parturikäynnin/parranajon/säärikarvojen poiston jne. jälkeen. :D

Keskiviikko on perinteisesti kehräyspäivä: minähän sain viime keskiviikkona ne puolat ja kehräsin silloin ensimmäisen kerran, joten kun nyt kehräsin toisen puolallisen jälleen keskiviikkona, niin tämähän alkaa olla jo pitkäaikainen perinne. :DTässä vaiheessa on syytä korostaa, että minä vasta opettelen kehräämistä. ;) Kehräsin viime viikolla tuohon kuvan vasemmanpuoleiselle puolalle hahtuvalankakiekon toisen säikeen, ja tänään oikeanpuoleiselle puolalle toisen säikeen, eli kehrättävää oli täsmälleen saman verran kummallakin kerralla. Mutta hetkinen, mitäs eroa noilla kahdella puolalla onkaan? Olin itsekin hetken ihan äimänä, että mitä mitä mitä, kun vertasin noita toisiinsa. Juu, siis viime viikolla kehrätty puola on paljon muhkeampi kuin tänään puolattu, ja syykin selvisi: tänään tein huomattavasti kierteisempää eli tiukempaa lankaa mitä viikko sitten. Olenko nyt sitten kehittynyt vai mennyt kehityksessä taaksepäin? Vai oliko polkevalla jalalla tänään vähän kiire? :) Joka tapauksessa nyt täytynee miettiä, että mitenkäs nuo kaksi erikierteistä lankaa kerrattaisiin yhteen, vai kannattaako edes yrittää... No siis, tietysti minä yritän, koska opetteluahan tämä on, ja jos menee metsään, niin sitten menee oikein rytinällä. :) Ja eikös minulla ollutkin se tarkoitus, että tuolla hahtuvalangalla opetellaan sitä kierteen tekemistä, ja tässähän sitä on nyt tullut opeteltua näemmä kahdenlaista. :D On tämä kyllä mielenkiintoinen alue tämä kehrääminen, ja kaikkein hauskinta on itse testata ja kokeilla, ei siitä lukemalla tai toisten kehräämistä seuraamalla mitään opi. :) En minä ainakaan tajunnut yhtään mitään, ennen kuin aloin itse tehdä ja nähdä, mitä tapahtuu.


 
 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... :) Ihastuttavaa loppuviikkoa toivotellen,

11 kommenttia:

 1. voi jee, alkaa oikeasti minuakin pohdituttamaan että mistähän sitä ittelle rukin hommaisi... Vaikkakin luulen sen olevan jopa helpommin ratkaistu ongelma kuin itse kehräysaika.

  VastaaPoista
 2. Tuo on totta, että luonto on nyt kauneimmillaan. Yllättävän paljon on näkynyt ihmisiä liikkeellä kuvaamassa näitä ihanuuksia.
  Ja onni on kellä töitäkin on tällaisena aikana. Itsekin tunnen muutamia henkilöitä, joilla on koulutusta muttei työtä.
  Leppoisaa viikonjatkoa ja koettakaa tarjeta ;)

  VastaaPoista
 3. En tarkoittanut mitää pahaa kommenteillani ja pyydän nyt julkisesti anteeksi jos olen sinua loukannut! Asiat voi ymmärtää ja tulkita puolin ja toisin niin eri tavoilla. Parempi että jätän blogisi koska pahoitat vain mielesi. Oikeasti vielä kerran ei minulla sinua mitään vastaa ihmisenä ole ja toivonkin kaikkea hyvää ja kaunista sinulle ja perhelleesi!

  VastaaPoista
 4. Tuota Silmuasi katsellessa ei voi kun sanoa että vau, mulla oikeasti on löysä käsiala. Sulla se on paljon nätimpi kun mun huivini. Olen kyllä huomannut että löysän käsialan lisäksi varsinkin nuo langankierrot ovat mulla tosi isoja. Ja nyt kun kirjoitan tätä niin tajusin etten tiedä minkä kokoisilla puikoilla neuloit. Mutta kuitnekin mulla on löysä käsiala. se on fakta.

  Kiitos. Hieno Silmun alku!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista!

  Seijasiskolle ja toki muillekin tiedoksi, etten ole pahoittanut mieltäni kenenkään kommentista, eikä tämänpäiväinen kirjoitus ollut seurausta kenenkään ihmisen yksittäisestä kommentista. Jotkut kommentit vain herättivät minussa ajatuksia jatkoksi eiliselle kirjoittelulleni. Ei sen kummempaa. :) Minä en siis ole pahoittanut missään vaiheessa mieltäni mistään kommentista, ei tänne ole aikoihin tullut keneltäkään negatiivisia kommentteja, positiivisia vain. :)

  VastaaPoista
 6. Lumiset puut on kyllä niin kauniita! Hyviä kuvia olet ottanut :)

  VastaaPoista
 7. Mari: Huh olipas helpotus..minä täällä siis vain itsekseni skitsoilin! En minä taida vieläkaan ihan terve olla,kun imen noin asioita itteeni, joten voinkin vissiin siis olla ihan hyvällä omallatunnolla eläkeläinen ;)

  Minä kyllä saatan ihan muuten harvemmin kommentoida blogissasi, koska olen oikeasti yritän vähetää nettailu aikaani. joka viimeaikoina on mennyt mulla vähän yli ja sillä on ollut huonoa vaikutusta minuun..

  Sinun kannustuksesta olen minäkin jopa nauttinut -27 asteen pakkasella 45 minuutinkin lenkistä ja hyvin tarkenin kun oli monta kerrosta vaattetta päällä. Eipä paljon lenkkipolulla muita "hulluja" näkynyt.:)

  Haluan vielä sanoa , kun jäi edellisessä postauksessa sanomatta että kiva kun tykkäät työstäsi ja olet varmaan tosi sopiva ja pätevä siihen hommaan!

  Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia luonnosta :)
  Voi ihanuus tuota kehräämistä, minullakin tekisi niin kovasti mieli mutta tiedän että minun hermoilla se ei onnistuisi :D
  Miehesi kysymys lampaista oli ihana, pikkasen hymyilytti, mutta rohkea mies kun kysyi kun ei kerran tiennyt.
  Silmu huivi näyttäää todella ihanalta!
  Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle myös!

  VastaaPoista
 9. Kehräys on varmaan tosi mielenkiintoista. Jouluna käytiin serkullani kylässä hänen mökillään ja heillä oli rukki sisustuselementtinä. En kehdannus kysellä sen toimivuudesta, mutta aivan ehjältä se näytti.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia olet taas napsinut lumisista maisemista! Minä jaksan niitä ihailla! :)
  Ja niin ihailen tuota kehruutasikin! Se on varmaan mukavaa hommaa jo tuossa opetteluvaiheessa saati sitten, kun sen jo osaa ja saa sellaista lankaa kuin haluaa. Siispä mukavia kehruita edelleen ja ole vain rohkeasti onnellinen silloin, kun tunnet niin. :) Se "Kel onni on, se onnen kätkeköön" on huono sanonta.

  VastaaPoista
 11. Voi että! Pitäisiköhän minunkin raahata iso-mummin rukki kellarista pölyttymästä! Näyttää niin ihanilta nuo sinun kehruut!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)