Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, helmikuuta 07, 2009

Tätäkö tämä nyt sitten on?

Heh, otsikko ei liity tällä kertaa yhtään mihinkään. Oli vain pää tyhjänä, että mitä tuohon nyt kirjoittaisi, niin pyysin isäntää keksimään kirjoitukselleni otsikon, ja tuollaisen hän sitten keksi. ;)

Lupasin tulla näyttämään, mitä olen tässä viime päivinä puuhastellut, mutta en ole millään malttanut laskea kutimia kädestäni sen vertaa, että olisin saanut kuvattua ja blogattua. Toki ne kutimet on ollut pakko laskea käsistä aika montakin kertaa, kun moni muu asia menee edelle, mutta sitten kun on valittavana, että käyttääkö oman hengähdyshetkensä bloggaamiseen vai neulomiseen, niin valinta kallistuu ehdottomasti neulomisen puolelle. :) Päivälläkin mietin, että olisi ollut riittävästi valoa kuvaamiseen, mutten vain malttanut alkaa kuvaamaan, joten nyt saatte tällaisia tosi surkeita keinovalossa ja avuttoman salaman kanssa yritettyjä tuotoksia:


Ensinnäkin neuletakin takakappale valmistui eilisaamuna. Olisi valmistunut kyllä jo torstai-iltana, mutta kun jäljellä oli enää noin 2½ kerrosta, niin taapero kutsui minua viereensä, niin päätin sitten jäädä sille tielle itsekin nukkumaan, ja tein siis takakappaleen valmiiksi sitten aamulla.


Etukappaleiden joustimia puolestaan aloittelin torstai-iltapäivällä, ja muuten pääsin etukappaleita jatkamaan sitten eilen, ja tikuttelin näitä myös ekstraneuletapaamisessakin. Tänään olen jatkanut puuhaani, mutta hommaa hiukkasen hidastaa se, että kun teen etukappaleita yhtä aikaa ja kummassakin kappaleessa on kaksi kerää, niin yhteensä noita keriä on työssä kiinni neljä, ja ne tahtovat olla vähän väliä keskenään solmussa. Menee siihen lankojen selvittelyyn aina tuota neulomisaikaa... mutta ehkä nämäkin tästä vähitellen edistyvät. :)

Eilen etsiskelin neuletapaamiseen lähtiessäni sopivaa lumimyräkän kestävää kassia, ja lopulta jouduin tyhjentämään työkassini, kun kaikista muista sopivista laukuistani on hajonneet vetoketjut (koska joku tunkee laukut aina ääriään myöten täyteen tavaraa...). Kuitenkin siinä kasseja penkoessani osui käteeni tällainen:


Tämän olen tehnyt ala-asteella 1. tai 2. luokalla. Vohvelikankaaseen siis pujoteltiin nuo koristeet, ja opettaja taisi sitten vuorittaa ja ommella kassin valmiiksi. Tämä palveli aikanaan minun kirjastokassinani, ja kun kirjastossa kävin vähintään kahdesti viikossa, niin ahkerassa käytössä oli! On tuohon tullut reikäkin, kun kirjoista painava kassi roikkui aina pyöränsarvessa, ja kassin kulma hinkkasi sitten pyörän pinnojen välissä, niin puhki on vähän kulunut. Mutta onpa kassi kuitenkin jo neljännesvuosisadan ajan säilynyt, ja välillä ollut aina käytössäkin! :) Otin sen nyt taas esille, jos sitä muistaisi käyttääkin.


Kassin sisälle tehtiin myös nimikirjaimet. Tyttönimen kirjaimet tässä siis on, en ole kirjonut sukunimen kirjaimen sakaraa väärään suuntaan. ;) Voi vitsit, nämä kouluaikoina tehdyt vohvelityöt ovatkin ihania! :) Pitäisi joskus kaivaa lapsuudenkotoa esiin se yksi vohvelikangaspyyhe, joka sekin 1-2 luokilla ommeltiin... se oli sellainen punainen, ja luulisin, että jossain tallessa se on.

Eipä muuta, jatkan tässä taas neulomista... :)

7 kommenttia:

  1. Olet ollut tosi nopea tuon nuleen kanssa. Siitä tulee kaunis.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä olet nopeasti edistynyt tuon neuletakin kanssa. Ihana vohvelikassi. Meillä on miehen lapsena tekemä vohvelipyyhe tallessa. Siinä lukee koko pyyhkeen leveydeltä hänen nimensä.:D Tuli mieleen, että vois tulla aika nätit tehdä wc:nkäsipyyhkeet vohvelikankaasta omaan kotiin.

    VastaaPoista
  3. Ahkerana olet tosiaan ollut. Tuossa vuoden 2009 töissä vilahti aivan ihana valkoinen poncho!
    Eilen otin myös kauppareissulle tyttäreni maalaaman kangaskassin. Pelkkää isoa sydäntä koko toinen puoli. Aivan ihqu.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Kiva blogin nimi! En enää muista mistä tänne eksyin muutama päivä sitten ekaa kertaa, mutta nauroin väsyksissäni makeasti blogin "runolle".
    Kiva pinta neuletakissa.
    Multa löytyy kans noita nostalgisia koulussa tehtyjä käsitöitä. Yksi kiva, joka hymyilyttää aina, on vanhalta laukkutehtaalta saaduista kankaista tehty laukku, jossa on siksakilla ommeltuja ympyröitä. On se niin ihana 2.luokkalaisen tekele. Ei henno hävittää, vaikkei oikein tule käytetyäkään.
    Kivaa sunnuntain jatkoa.

    VastaaPoista
  5. Voi mieletöntä tuota kassia! Mulla on omani jossakin kaappien kätköissä. Pitäisi kaivaa esille ja ei kun taas käyttöön. Käyn tosin kirjastossa huomattavasti entistä elämää harvemmin, mutta tartteehan sitä harvoinkin kassia:) Kaiva muuten se vohvelikangaspyyhe vaan esille. Mulla se on käytössä, vaikka onkin yhdeltä sivulta jo himpun verran rispaantunut.

    O tempora o mores!

    VastaaPoista
  6. joo, oli se "muutamaan" kertaan tullut se sama kommentti niin niitä vähän poistelin.. oli sillon jotain ongelmaa vuodatuksessa kun ei saanut kommentoitua eikä kyllä meinannut saada postaustakaan tehtyä saati sitten muutakaan..

    VastaaPoista
  7. aivan mahtavia nuo vanhat vohvelityöt! harmittaa kun oma ala-asteella tehty on hävinnyt, mutta onneksi miehen taiteilema pyyhe on vielä tallella ja käytössä.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)