Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, joulukuuta 16, 2016

Lohtulankaa

Minulla on ollut tällä viikolla voimakas lohtulangan tarve. Osittain myös tarve ostaa lankaa neuleisiin, jotka haaveilen tekeväni. Joskaan niiden tekemisen tarve ei ollut ihan niin akuutti, mutta maanantaina vain oli sellainen olo, että nyt pitää käydä ostamassa lankaa piristeeksi.

Ensin kävin Lankamaailmassa. Viikkoa aiemmin olin käynyt siellä ostamassa yhden lankakerän keskeneräiseen työhön, josta loppui lanka kesken. Silloin hypistelin hyllyllä tarjouksessa ollutta Frost-lankaa, jossa oli aivan ihastuttava minunnäköiseni väritys. Jätin kuitenkin silloin langan ostamatta, kun en tiennyt mitä siitä tekisin ja paljonko tarvitsisin. Viikon aikana ajatus kuitenkin muhi ja idea syntyi. Valitettavasti kävi kuitenkin niin, että kun ehdin maanantaiaamuna Lankamaailmaan, viimeiset kerät tuota väriä oli hetki sitten myyty - ja niitä oli mennyt juurikin se sama määrä, mitä olisin itse tarvinnut. Ei voi mitään. Kyseessä oli kuulemma poistoväri, jota ei enää saa mistään. Lähdin Lankamaailmasta tyhjin käsin.

Kävin myös Nappi-Kikassa tarkoituksenani ostaa lankaa neuleeseen, josta olen haaveillut koko syksyn. Vaan sielläkin oli Dropsin Fabel -valikoima melkoisen suppea. Ei löytynyt niitä värejä, joita halusin. Tyhjin käsin lähdin sieltäkin.

Vaan kotona klikkasin netistä sen Fabel-tilauksen, sillä niin olin päättänyt nyt ne langat ostaa. Kerron siitä tilauksesta hetken kuluttua lisää...

Sillä niin oli akuutti lohtulangan tarve, etten voinut jäädä odottamaan Fabel-paketin saapumista. Mietin, olisiko omissa langoissani jotain, mikä piristäisi mieltäni. Eihän siellä nyt tietenkään ole muuta kuin ne langat, jotka ovat jo puikolla ja jotain jämälankoja. Mutta olihan siellä reippaanlaisesti Dropsin Alpacaa valkoisena, sitä kun jäi melkein kolme kerää yli niistä, jotka olin hankkinut taannoin virkkaamaani jakkua varten. No, valkoisenahan se lanka ei piristä mieltä yhtään, mutta olin jo alkanut suunnitella niiden värjäämistä keltaiseksi.

Kun sitten vielä satuin yhdestä neulepodcastista bongaamaan kivan huivimallin, päätin värjätä alpakat liukuvärjäyksellä tuota huivimallia ajatellen! 😊


Oli siis melkein kolme kerää Alpacaa. Yhdestä kerästä oli kulunut muutama gramma.


Nehän tietysti pistettiin vyyhdiksi viime kesänä löytämälläni vyyhtilaitteella.


Kun kyse oli liukuvärjäyksestä, vyyhti piti jakaa useampaan osaan, vaikka kaikki kolme kerää sidoin muuten yhtenäiseksi langaksi.


Ainekset värjäykseen olivat valmiina kaapissa.


Sitten upoteltiin lankaa yksi vyyhdinosa kerrallaan liemeen.


Ja kuivateltiin yön ajan saunassa pyykkitelineellä.


Kyllähän näin iloiset värit piristävät, vai mitä? 😊


Liukuvärjäys onnistui aika hyvin.


Letti on niin ihana. 💛


Mutta pitihän se keriä keräksi.


Ja kakku on valmis! 😊 Tunnustan, että pistin tämän langan samantien puikoillekin, mutta siitä sitten lisää joskus valmiina...

Tämä lanka hurmaavassa värissään toi minulle jo paljon iloa. Mutta lisää iloa tuli tänään paketin muodossa!


AdLibrikseltäkin saa nykyään lankaa! Ja siellä oli langat hiukan halvempia, kuin muissa kaupoissa. Siis jopa Dropsin langat, joilla on periaatteessa aina sama hinta. Mutta tuolla ne olivat tosiaan aavistuksen halvempia kuin se hinta, millä muut kaupat myyvät. Eikä tullut toimituskuluja yli 9,99 e ostoksista, kun valitsi Ärrä-paketin! 😊


Siellä sitä sitten oli! 😊 Kuusi kerää luonnonvalkoista ja yhdeksän kerää Hot Sunsetia. Näistä on tulossa pusero, hame ja sukat. Näette sitten aikanaan valmiina...


Siinä missä 31 pehmolelua tuovat lapselleni turvaa ja lohtua, niin tuovat minulle myös 15 lankakerää. 😊

Onnellista viikonloppua! 💛

4 kommenttia:

 1. Tulipa mehevät keltaisen sävyt!!
  Muutaman kerran ajatellut tilata Adlibrikseltä, mutta haluamani sävyt olleet aina loppuneet. Se aina ilahduttaa, jos postimaksuja ei tarvitse maksaa! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mehevän keltaiset sävyt ovat jo alkaneet neuloutua huiviksi...

   Monissa lankakaupoissa (ja muissakin verkkokaupoissa) on aika korkeat ne rajat, millä saa ilmaisen toimituksen, mutta tuolla se raja oli 9,90 e, eikä kukaan nyt niin pieniä lankaostoksia teekään, etteikö tuo raja paukkuisi keveästi rikki! :) Vaikkakin mun ostokset ei silti ihan mahdottomia edes maksaneet, vaikka saan noilla vaatetettua itseni päästä varpaisiin! :)

   Poista
 2. Ihania!
  Olen koittanut katsella sinun podcastejasi, mutta ei jaksa meillä kotona netti pyörittää kun koko perhe on vekossa ja varmaan kaikki naapuritkin.
  Mieluisaa alkavaa vuotta 2017 sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, jos ei nettiyhteys riitä videoihin. Joskus nuo videot näkyy paremmin puhelimella - mulla ainakin, kun on 10x nopeampi nettiyhteys luurissa kuin kotona. :D

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)