Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2016

Virkattua

Jotain pientä on tullut virkkailtua viime aikoina. Nämä ovat jo jokin aika sitten valmistuneetkin, mutta nyt on sopiva päivä esittelyyn.

Virkatut enkelit 4 kpl
Tehty ajalla: 22.11.-2.12.2016
 Lanka: Novita Cotton Mercerized valkoinen (011)
Langankulutus: 35 g
 Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: Korkeus n. 10 cm
Muuta: Työkaverille annettu. Tärkätty sokerilla. 

Minähän olen niin torvelo, etten ikinä tajua antaa mitään joulumuistamisia ihmisille. Sitten joka vuosi käy niin, että työkaverit antavat joulumuistamisia, eikä minulla ole ikinä mitään antaa takaisin. Koska en yksinkertaisesti vain hoksaa sellaisia asioita. No, nyt ajattelin, että nyt voisin neljälle lähimmälle työkaverilleni virkata tällaiset enkelit, etten ole ihan torvelo tällä kertaa. :) Kävikin niin mukavasti, että tällä kertaa se olin minä, jolla oli ne muistamiset, eikä heillä ollut minulle päin. Eli hyvin kävi! :)

Nämä on tärkätty sokerilla, jolloin pysyvät pystyssä pöydällä, mutta niissä on myös narut, joista enkelin voi ripustaa kuuseen roikkumaan, mikäli kuusi sattuu olemaan. Ja tämähän toimii myös ympärivuotisena koristeena! :) Töissähän meillä on enkeleitä lähinnä mikkelinpäivän tienoilla koristamassa eri tiloja työpaikalla. Ja pääsiäiseenkin enkelit passaavat mitä mainioimmin! :)

Virkattu tähti
Tehty ajalla: 8.-9.12.2016
 Lanka: Novita Cotton Mercerized valkoinen (011)
Langankulutus: 35 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 17x17 cm
Muuta: Kiva tuli! 

Minähän muutin maaliskuun alussa asumaan yksin. Hiljattain kävin vielä vanhasta kodista hakemassa joulukoristelaatikosta ne, mitä halusin mukaani ottaa. Lähinnä itse tekemäni liinat yms. Ajattelin ensin, etten taida tänne kotiin joulukuusta laittaa. Vanhaan kotiinkin jäi vain pieni pöytäkuusi, sillä liki 20 vuotta palvellut 150 cm kuusi heitettiin nuhjaantuneena roskiin pari vuotta sitten. Mutta sitten tulin kuitenkin kantaneeksi valkoisen 150 cm kuusen Tokmannilta kotiin. Kovin paljon minulla ei kuusenkoristeita ole, enkä mitään ostokoristeita edes halua, mutta lapset tulevat tänä iltana laittelemaan ne vähäiset itsetehdyt, mitä sattuu olemaan. Ainoastaan latvatähti puuttui. Tai olisi minulla sellainen ihan pieni virkattu, mutta se sopii lähinnä pöytäkuuseen ja näyttäisi liian pieneltä isommassa kuusessa. Niinpä virkkasin Dropsin ohjeella tällaisen vähän isomman latvatähden.


Tämä on siitä näppärä ohje, että paitsi että tähti on täytetty vanulla, eli vähän tuollainen muhkeampi, niin sisälle virkattiin myös "kotelo", jonne työnnetään kuusen latva. Ongelmaksi osoittautui sellainen, että tähti painaa todella paljon, eli se taivutti kuusen latvan maata kohti. No, minä taitoin latvan kahtia ja työnsin sellaisena sen tähden sisälle. Vähän vielä piti noilla muilla oksilla tukea, että latva pysyy taivasta kohti. Mitenhän tällainen toimisi aidossa kuusessa?

Minulla tulee olemaan elämäni ensimmäinen jouluaatto ihan yksin. Mutta eipä tuo haittaa, kun en ole ennenkään ruukannut mitään laitella tms. Varmaan lämmittelen pakkasesta itselleni ruuaksi sitä, mitä sieltä sattuu löytymään, hyvähän niitä kaikenmaailman jauheliha- ja broileripihvien jämiä on sieltä välillä poiskin syödä. :) Pojat kyllä tulevat joulupäivästä uudenvuoden päivään tänne, joten katsotaan, mitä sitten yhdessä keksitään. :) Kuusenkin oikeastaan hommasin siksi, että on joku paikka, minne voi poikien paketit laittaa odottamaan heidän tuloaan 25.12.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... vai miten se nyt meni. :)

2 kommenttia:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)