Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, marraskuuta 09, 2016

Tulevaisuuspohdintoja

Olen miettinyt tämän syksyn aikana tätä blogini tulevaisuutta.

Olisi mukavaa jatkaa käsitöiden esittelyä netissä jollakin tavalla, vaikka käsitöiden määrä onkin vähentynyt ja tulee varmasti vähenemään tai pysymään tällaisella aika matalalla tasolla.

Mutta onko neuleblogit jo vähän pois suosiosta? Blogit päivittyvät nykyään harvakseltaan, ja mahtaako tätäkään blogia enää kovin moni lukea?

Mietin blogin siirtämistä jotenkin Facebookiin, koska sinne osaisin näppärästi siirtää kuvia puhelimelta. Blogiin en osaa, tai en jaksa opetella. Minusta netin käyttö puhelimella on kovin työlästä, toisaalta myös kuvien siirto kamerasta nettiin on myös aika työlästä.

Jos teen Heivatuille Kudelmille oman Facebook-sivun, niin pitääkö minun kirjautua eri tunnuksilla niille sivuille / luoda uudet tunnukset, vai voinko päivittää niitä sivuja ihan niillä tunnuksilla, millä yleensäkin siellä pyörin? En vain haluaisi omaa nimeäni sinne ainakaan näkyville, koska blogisivustani tulisi julkinen, mutta itse en halua olla "julkisuuden henkilö", siis niin, että sekä etu- että sukunimeni olisi tiedossa. Ja jos sen sivun luo, niin miten sen saa määriteltyä henkilökohtaiseksi blogiksi? Sivua luodessa kun löytyy vaihtoehtoja mm. yritys, yhteisö, julkisuuden henkilö, aate jne., mutten löydä blogi-vaihtoehtoa.

Sitten olen huomannut, että neulepodcastit ovat nyt "se juttu". Voisin itsekin siirtyä podcastaamaan ja laittaa videon vaikka tänne blogiin, mahdolliselle blogin FB-sivulle ja miksei Youtubeenkin. Mutta milläpä sen videon kuvaisi? Tietokoneen webbikamera on ihan ok, mutta se ei ota ääntä juuri ollenkaan. Kännykkäkamera olisi toinen vaihtoehto. Mitään editointijuttuja mulla ei ole, joten ei niistä podcasteista mitään laatutavaraa kyllä tulisi. :D

Tällaisia mietteitä... Saa heittää ideoita ja apuja kommentteihin! :)

Kiitos! ♥

20 kommenttia:

 1. Itse olen blogin kannalla. En edes kuuluu facebookin eikä minulla ole mitään kiinnostusta sitä kohtaan. En tiedä, ehkä blogien lukeminen on vähentynyt. Mielestäni blogit ovat yleensä perusteellisempia ja sisällöltään "rikkaampia" kuin face tai instagram tai joku muu vastaava, johon kyllä laitetaan hirveästi materiaalia - se on nopea ja kätevä ja juuri siksi pinnallisempaa ja hetkellisempää.
  Jos siis jatkat bloggaailua, minä ainakin olen lukijana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! :) Voisinhan toki tehdä blogilleni FB-sivutkin niin, että linkkaisin sinne aina uuden päivityksen. Ja jos päätän kokeilla podcastia, niin video tulisi tänne blogiinkin. Ehkä. Jos osaan. :)

   Poista
 2. Haluaisim kyllä kuulla käsitöistäsi jotain kautta. Minulle niin FB kuin blogi ovat ok, myös podcasteja tulee katsottua aika paljon. Eli minusta tärkeintä, että jatkat päivityksiä jossain kanavassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! :) Mukavaa, että päivityksille on kysyntää.

   Poista
 3. Täälläkin yksi blogi lukija ilmoittautuu. Itselläkin on hieman ongelmia päivitellä blogia kun aika ei tunnu enää elämässä riittävän.
  Moni blogaaja pitää myös instagram tiliä ja sieltä voi kyllä linkata kuvia blogin puolelle, mutta jossain vaiheessa se blogi jää heillä vähemmälle päivitykselle.
  Itsekin mietin tätä vaihtoehtoa, mutta haluan muokata laittamiani kuvia enemmän kuin Instagram sallii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mää en oo oikein "löytänyt" tuota Instagramia, mulla ei oo siis siellä tiliä, ja jonkin verran oon käynyt siellä julkisia tilejä kattomassa, mut ei se tunnu mun mielestä sellaselta paikalta, jossa kertoisi käsitöistään. Eikö siellä kummiskin ole aika rajalliset mahdollisuudet kertoilla kuvasta? Blogi on siinä mielessä kätevämpi, kun tänne voi lätistä ihan mitä lystää niin pitkästi kuin asiaa riittää. Siinä mielessä oon myös Facebookia pitänyt huonompana vaihtoehtona, kun siellä ei voi laittaa samalla tavalla kuvia tekstien väliin kuin täällä. Mutta toisaalta, sinne tulee sit omalle seinälle ladattua helposti joku käsityön kuva ja mainittua, että tällaisen taas tekaisin. Tosin mun kavereitani tuskin edes kiinnostaa sen enempää mun käsityöt, että mistä langasta ja millä puikoilla ja mikä malli ja mitä muokkauksia jne. :)

   Poista
 4. Vähän tässä olen myös pohdiskellut samaa. Toisaalta tykkään enemmän näistä blogeista, kun Facebookista. Vaikea päätös se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolensa molemmissa. Facebookista vois tavoittaa taas lukijoita eri tavalla, mut voishan sinne linkata sit blogipäivitykset. Ja kovasti mua kutkuttais se podcastaaminenkin, jos vain tietäisin, miten se teknisesti tapahtuu. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 5. Minä tykkään blogata ja vaikka se ei ole enää niin
  muodissa. Kävijämäärät ovat vähän tippuneet mutta mitä se haittaa. Eihän sillä ainakaan minulle mitäään väliä..(joskus ehkä oli) Se riittää kun parhaat käsityökaverit ja ystävät käyvät lukemassa ja välillä jotain vähän kommetoivatkin. En halua muuttaa blogiani Faceen. Facessa kuulun mmuutamaan käsityöryhmään ja käyn joksus katselemassa siellä ideoita ja uusi tuulia..Luen mielelläni blogeja vaikka olen usein laiska kommentoimaan. . Erittäin harvoin laitan faceen ryhmiin mitään omia käditöitäni ja yhä harvemmin. Olen huomannut joillakin on blogi sitten samat kuvat Pinteretissa ja mahdollisesti Raverlyssä ja vielä Facessakin. Vaikka olen eläkkeella niin minulla ei ole aikaa eikä kiiinostustaakaan sellaseen mutta oma blogi on mulle tärkeä ja sitä on kiva kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! Minä pohdin muita vaihtoehtoja myös siksi, että bloggaaminen ei tunnu enää niin mielekkäältä, tai se tuntuu jollakin tavalla työläältä myös. Ei ole enää sellaista "paloa" blogata kuin joskus aiemmin. Saatan saada käsitöitä valmiiksi tai ostaa lankaa tai mitä tahansa, mistä olisin ennen samantien kiitänyt bloggaamaan, nyt saattaa venyä viikkoja, ennen kuin viitsin siitä blogata, enkä aina kaikesta muista edes ottaa kuvia... Tulisiko sitä sitten enemmän päivitettyä Facen puolella tai tehtyä videoblogia/podcastia? Pitäisi kokeilla. Ravelryä en ole vieläkään kokenut omakseni, vaikka tunnukset sinne on, mutta mitään en ole ikinä sinne itse laittanut.

   Poista
 6. Mulla on postaukset ei oo enää niin pitkiä kuin joskus ovat olleet ja siksi en koe bloginpitoa enää niin työläänä. Kirjoitan vain tärkeimmät tiedot käsitöitä ja piristykseksi vaikka kuvan kissastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taas työläintä on saada otettua kuva ja siirrettyä se koneelle... Se taas ei ole yhtään työlästä esim. FB-päivityksissä, kun kuvan voi räpätä kameralla, siirtää suoraan päivitykseen ja kirjoittaa yhden lauseen. Blogipäivitystä en edes yritä kännykällä, koska sillä ei viitsi tosiaan kirjoittaa yhtä lausetta pidempään. Aiemmin blogi oli jonkinlainen henkireikä, mutta nyt tuntuu, että tästä on mielekkyys pois. Mulla on nytkin pitkä lista, mistä pitäisi blogata, kun vain viitsisi. :)

   Poista
  2. Höh, siis FB-päivityksissä kuvan voi tietenkin räpätä KÄNNYKÄLLÄ. :D Ajatus ei ollut mukana kirjoittaessa tota edellistä...

   Niin, ja tosiaan, mulla on pitkä lista, mistä oon aatellu blogata, mut oon varmaan hukannut sen listankin. :D

   Poista
  3. Mullaki oli blogi joskus vaikeina aikoinan eräänlainen henkireikä. Nykyisin on asiat sen varran kivasti , että saan hengittää vapaasti.:) Kuvien muokkaus on mukavaa ja menee yhdeksän vuoden bloggaamisen jälkeen rutiinilla!

   Poista
  4. Tuleehan mullakin kohta 11 vuotta täyteen bloggaamista. Ei vaan enää oo samalla tavalla aikaa blogata kuin aiemmin. Kun elämän rutiinit muuttuu, niin siinä kääntyy päälaelleen kaikki. Siksi mietinkin, mikä voisi olla uudenlainen rutiini tähän käsitöiden tallentamiseen. Videobloggaus onnistuisi nyt senkin vuoksi, että siihen olisi muiden olosuhteiden puolesta aivan eri mahdollisuudet kuin aiemmin. Eli ainakin olisi rauha tehdä videoita kotona - paitsi etten ikinä ole kotona. :D Monta viikkoa menee välillä niin, että hädin tuskin käyn edes nukkumassa täällä. Sen sijaan jotain FB:ta voi päivittää vaikka ruokatauolla töissä, tai räppäistä kivan kuvan lenkillä ja näpytellä teksti siihen kävellessä. Sitä siis tarkoitin "työläydellä", että kun pitäisi ehtiä joskus istua koneen ääressä 5 minuuttia, että saisi ne kuvat koneelle. Mahdoton vaatimus. ;)

   Poista
  5. Niinpä..nykyisinhän on vaikka mitä mahdollisuuksia ja jokainen tekee niinkuin parhaaksi katsoo ja mitä ehtii kiireiltään ehtii. Mulla elämän ihan tasaisen rauhallista ja onnellista ja asettunut uomiinsa. :) Minähän lopetin kolme vuotta sitte blogin puoleksi vuodeksi mutta palasin kuvioihin uuden blogin kanssa vähän matalammalla profiililla. Jos jätät tämän blogisi niin tervetuloa talkaisin , jos siltä tuntuu ja toivon kaikkea hyvää elämääsi!

   Poista
 7. Minäkin olen miettinyt blogin tulevaisuutta. Omani on vielä vuodatuksen puolella ja mietin saisiko se enemmän lukijoita bloggerin puolella - ja sitten sitä että onko blogi vain muita vai itseäni varten. Käytän instagrammia jo keskeneräisten esittelyyn, joten olisiko siirtyminen sinne parempi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsis, mulla oli jäänyt huomaamatta tämä kommentti, siitä ei ollut tullut sähköpostiin ilmoitusta, kuten tavallisesti! Mä en oo instagrammia opetellut käyttämään, en tiedä olisiko se kätevämpi. Blogiin on tietyllä tavalla tottunut, mutta jotenkin haluaisi myös tehdä asiat "helpommin"...

   Poista
 8. Minä tykkään lukea blogeja, ja olen yrittänyt omaa blogia taas kirjoitella vähän aktiivisemmin, vaikka välissä oli pitkä tauko. Mutta ei se Facebookin sivu siinä rinnalla ole yhtään huono vaihtoehto, ja ehdottomasti tulen seuraamaan jos sellaisen perustat. Ja tosiaan sivua luodessa ei tarvitse toisia tunnuksia, vaan ihan omilla tunnuksilla sen ylläpito tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! :) FB-sivu onkin jo luotu. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)