Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, marraskuuta 19, 2016

Anelmaisia unelmaisia kudelmaisia... ja lankaa!

Kun blogia ei tahdo ehtiä päivittää, niin kerralla pitää laittaa sitten vähän enemmän. :) Näin tälläkin kertaa. Luvassa on siis sekä lankaostoksia, valmistuneita että vähän suunnitelmiakin...


Aloitetaan ensin näiden lankojen tarinasta. Nämä on ostettu jo reilu kuukausi sitten lokakuussa tiettyyn tarkoitukseen...

Sain jossain vaiheessa alkusyksystä toiveen Anelmaiset-sukista. Sovin kuitenkin tilaajan kanssa, että jos hän vain malttaa pari vuotta odottaa, niin hän saa sellaiset lahjaksi täyttäessään pyöreitä vuosia. Hän lupasi odottaa. :) Tätä odotusaikaa pyysin siksi, etten siinä vaiheessa ollut ollenkaan varma, että ehtisin noita tekemään, toisekseen myös siksi, ettei minulla ollut Anelmaisten ohjetta. Viimein sain tiedon, että ohje löytyy Novita Sukkalehden (jota ei saa kirjastosta) lisäksi myös Novita Kevät 2016 -lehdestä. Monien ongelmien jälkeen onnistuin varaamaan tuon lehden kirjastosta, mutta kun lehti oli vielä kuljetuksessa, huomasin kuorokaverini neulovan Anelmaisia kuoron tauolla tuosta Sukkalehdestä. Joten kohta minulla olikin sitten ohjeita kaksin kappalein. :D Mikä ei sinänsä haittaa, koska noiden kahden lehden ohjeissa on hiukan eroa mallipiirroksissa!

Minun alkoi kuitenkin mieleni tehdä ensin Anelmaiset ihan itselleni, mikä oli sekin varsin hyvä ajatus, koska huomasin minun käsialallani sukista tulevan reilusti yli polven mittaiset, ja sukan terästäkin jouduin jättämään monta kerrosta pois ohjeeseen verrattuna. Eli tarvitsen selkeästi vielä paljon, paljon harjoitusta Anelmaisissa.

Minulta tilatut Anelmaiset tulevat olemaan harmaa-valko-vaaleanpunaisen sävyiset (sitten aikanaan), mutta omat harjoitus-Anelmaiseni tein noista ylläolevista langoista. Lopputulos on tällainen:

Anelmaiset
Tehty ajalla: 29.10.-11.11.2016
Malli: Anelmaiset Novita Kevät 2016 -lehden mukaan, suunnittelija Anelma Kervinen + omat muokkaukset
Lanka: Novita 7 veljestä keltainen (268), luonnonvalkoinen (010), pinkki (553), vihreä (394) ja Raita karkki (856)
Langankulutus: 274 g
Puikot: 3,5 mm + virkkuukoukku 4 mm
Koko: 38, ylipolvensukat
Muuta: Piti lyhentää varresta ja terästä ohjetta, ettei tulisi liian pitkät + tehdä varteen ja terään kavennuksia/vähemmän silmukoita.

Näistä siis tuli ylipolvensukat huolimatta siitä, että jätin varrestakin muutamia kerroksia pois, ja terästähän jouduin jättämään myös kerroksia, jotta sain näistä omaan 38 jalkaani sopivat. Sinänsä outoa, koska ohjekin on 38-kokoiselle jalalle. Jouduin myös tekemään varteen reilusti kavennuksia ja teränkin pienemmällä silmukkamäärällä, kun ohjeessa oli kertakaikkiaan ihan liikaa silmukoita. Siltikin nämä tuntuvat aika löysiltä jaloissani, nähtäväksi jää, pysyvätkö ylhäällä laisinkaan.

Värimaailmahan on muuten sama kuin siinä Novita Kevät 2016 -lehdessä, jonka siis lainasin kirjastosta, koska minullehan ei ole Novitaa tullut enää muutamaan vuoteen. Ainoa muutos ohjeen väritykseen oli, että vaihdoin harmaan tilalle pinkin. Mun väriset. :)

Kuluihan näihin lankaa varsin reippaasti ollakseen pienen naisen sukat, siis 274 grammaa. Mutta kun jokainen väri tuli korkkaamattomalta kerältä, niin niitä lankojahan vielä jäi ihan hurjasti yli. Päätinkin tehdä jotain sukkien kaveriksi:

Hame
Tehty ajalla: 10.-16.11.2016
Malli: Oma. Ideaa kukkiin ja pitsiraitaan otettu Anelmaiset-sukista.
Lanka: Novita 7 veljestä luonnonvalkoinen (010), keltainen (268), pinkki (553) ja vihreä (394)
Langankulutus: 297 g
Puikot: 3,5 mm + virkkuukoukku 4 mm
Koko: S (itselle), ympärys n. 90 cm, pituus 47 cm
Muuta: Tehty ihan ilman mitään suunnitelmaa! :)

Olen ollut vuodepotilaana tässä reilun viikon, ja sukkien valmistuttua kaipasin jotain aivotonta ajankulua, kun en jaksanut muuta kuin maata. Niinpä loin hameen ympärysmitan verran silmukoita ja aloin neuloa ihan ilman minkäänlaista ohjetta tai edes suunnitelmaa. Vaihdoin väriä ja mallikuviota silloin kun siltä tuntui, enkä miettinyt lopputulosta. No, siitä tuli sitten tällainen. :) Tässä on ensin helmassa pikkupalmikkojoustinta, sen jälkeen parin kirjoneulekerroksen jälkeen Anelmaisista tuttu pitsiraita, sitten tein tuollaista ruudukkoa nostetuilla silmukoilla. Välillä vähän perinteisempiä kirjoneulekuvioita, jotka vain ilman mallipiirrosta osasin tehdä. Sitten keksin tehdä rikottua helmineuletta, jonka jälkeentuumasin, osaisinkohan tehdä ulkomuistista nyppyjä... osasin. :) Vyötärön joustimeen tein taas palmikkoa, ja teinkin joustimen niin, että sitä oli aluksi vain edessä keskellä ja joka kerroksella se lisääntyi yhden 2o 2n verran molempiin suuntiin, kunnes lopulta joustinta oli koko hameen ympäri. Siis tulee tuollainen kärkikolmiokuvio etuosaan. Mikä ei tietenkään kuvassa näy kovin hyvin. Mutta juu, ihan lopuksi tein nyöriä varten aukot, virkkasin nyörin ja muutaman kukkasen koristeeksi. Tykkään! :)


Anelmaisten kanssa tätä hametta siis ajattelin käyttää. Vaikka hameesta puuttuu toki tuo Raita-lanka, joka on sukissa hallitseva. Siksi sukkien värimaailmakin näyttää vähän lämpimämmältä kuin hameessa, kun siinä on tuo Raita-langan oranssi matkassa. Mutta kyllä näitä voi yhdessä käyttää! :)


Sen verran oli kyllä tuo hame ollut jo ajatuksissani, että olin käynyt tässä kuun alussa hyödyntämässä Tokmannin 7 veljestarjouksen. Eli myös tämä silloin ostettu luonnonvalkoinen kului melkein kokonaan tuohon hameeseen niiden jämälankojen lisäksi. Samalla reissulla ostin myös lisää keltaista 7 veljestä sekä samaista Raita-lankaa, jota on Anelmaisissakin. Niistä on suunnitteilla neuletakki, johon myös säästin kaiken varalta sen sukista ylijääneen Raita-langan jämän, jos nämä ostetut eivät satu riittämään. Olen pitkään haaveillut keltaisesta neuletakista, mutta ihan yksiväristä keltaista en näemmä vieläkään saa, kun löysin vanhasta lehdestä mallin, jonka haluan näistä Raidoista ja keltaisista yhdessä toteuttaa.

Myös jonkin verran muutakin lankaa on osteltu loppuvuoden käsityöprojekteihin:


Tätä virkkauslankaa ostin Kuusamon Prismasta syyslomareissullamme. Näistä on suunnitelmissa pikkuruisia lahjoja talven kynnyksellä.


Dropsin alpakkatarjouksenkin käytin hyväkseni ja haaveissani on ehtiä saada näistä uusi juhlavampi jakku virkattua... öh, no, mielellään ennen ensi lauantaita. :D Minulla on ollut liki 10 vuotta Nallesta virkattu vähän "parempi" jakku, mutta se on alkanut mennä jo aika lailla paljon käytetyn näköiseksi, joten siksi minulla olisi akuutti tarve uudelle. Takakappale on tästä jo valmiina, ja se on hyvin nopeasti virkattavissa, kun vain olisi taas aikaa ja voimia tarttua toimeen. Mutta jos ei ennen lauantaita valmistu, niin hilpaistaan pippaloihin sitten vaikka Anelmaisissa ja unelmaisessa hameessa! ♥

Siinä taisi olla tällä kertaa kaikki...

... vaan eipä ollutkaan! :)

Kiitos kommenteista edellisen postauksen pohdintoihin! Blogillani on nyt olemassa myös Facebook-sivut, jonne pääset tästä linkistä suoraan, tai varmaankin myös ihan etsimällä "Heivatut Kudelmat" Facebookin haulla. Sinne tulee linkit uusista blogipäivityksistä sekä ehkä joskus jotain pientä ekstraakin. Olen myös nyt sairastellessani löytänyt neulepodcastit, joita en varmasti ikinä kaikkia ehdi katsoa ajan tasalle. Mutta kenties alan jossain vaiheessa itsekin kokeilla videon tekoa. Katsotaan... :)

Käykäähän tykkäämässä blogini Facebook-sivusta! :)

Mukavaa marraskuun jatkoa kaikille! :)

14 kommenttia:

 1. Wau, siinä ne nyt ovat sinun ekat Anelmaiset hameen kera! Toosi värikkäät minun tekemiini verrattuna. Minulla jotenkin jäi mieleen halu tehdä lisääkin näitä vaikka en oma-aloitteisesti tehnyt niitä ensimmäisiäkään. Saa nähdä. milloin seuraavat ovat puikoilla.
  Kävin jo heti tykkäämässä sivustasi FB:ssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää haluaisin tehdä näitä ihan kaikista maailman väreistä... siis en edes itselleni kaikkia, vaan vaikka lahjoiksi. :) Mut pitää ensin löytää sopiva puikkokoko tai vaihtaa vaikka ohuempaan lankaan, ettei kaikista tule tällaisia jättiläisiä.

   Kiitos tykkäyksestä! :)

   Poista
 2. Kauniit anelmaiset. pisti silmääni tuo tekoaika. Ei sinulla siihen kauaa mennyt. Ihania töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sukkiinhan meni parisen viikkoa, kun kävin töissä ja oli vielä koko viikko kuoroa kaikki illat töitten jälkeen, että ehdin vain jossain kokouksissa tms. tehdä. Hame sen sijaan syntyi sairauslomalla, että siinä ei kauaa mennyt, kun oli aikaa tehdä. Kiitos! :)

   Poista
 3. Kauniit anelmaiset! Malli on minullakin tekolistalla, mutta yleensä tulen näissä muotivirtauksissa muutaman vuoden takamatkalla, joten ehkä ensi tai seuraavana vuonna ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niin minäkin olen tästä muodista ihan jäljessä, kun en ole pariin vuoteen ostanut enkä tilannut käsityölehtiä. Vasta kun sain tilauksen Anelmaisista, niin heräsin, että ai mikäs malli se semmoinen... :) Luulen kyllä tekeväni näitä enemmänkin, täytyy oikeasti vielä treenata tuon käsialan kanssa, ennen kuin uskallan lahjaksi tehdä.

   Poista
 4. Hih, kommentoin juuri tuonne edelliseen tekstiin, mutta huomasin nyt täältä, että oletkin jo sivun perustanut 😊

  VastaaPoista
 5. Voi että miten kaunis hame. Oikein kaunistakin kauniimpi Ja niin ovat sukatkin.

  VastaaPoista
 6. IIIKKK...kuinka löysinkään tänne..ompa upeaa ..sekä sukat että hame ..hienoa !! :D. <3 <3

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)