Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 24, 2015

Syksyn väriloistoa

Yleensä kuvaan syksyisin luonnon väriloistoa. Tänä syksynä en ole räpsäissyt ainuttakaan luontokuvaa. Johtunee ehkä siitä, että minulla on nykyisin niin kova vauhti päällä, ettei siinä ehdi edes kaivamaan kameraa laukusta saati sitten pysähtymään kuvaamaan. Toisin oli vielä vuosi sitten, jolloin oli aikaa eikä ollut niinkään sitä vauhtia... Mutta hyvä näin, nautin syksystä eniten silloin kun saan liikkua luonnon keskellä, enkä vain katsella kuvia. Sitä paitsi onhan niitä vanhoja syksykuvia minulla vaikka kuinka paljon ihailtavana... ;)

Syksyn väriloistoa on kuitenkin havaittavissa valmistuneissa käsitöissä.

Kirjoneulesukat
Tehty ajalla: 4.-17.10.2015
Malli: Drops Kirjoneulesukat (malli 126-4)
Lanka: Cascade Yarns Heritage vihreä (5659) ja punakirjava (9801)
Langankulutus: 65 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: Silmukkamäärä 35/37-koon mukaan, terän pituus koko 38
Muuta: Kivat! 


Dropsilla / Garnstudiolla on aivan ihania, ilmaisia ohjeita, yksi niistä on nämä Kirjoneulesukat. Oli kyllä vaikeus päättää, mitkä sukat heidän ohjeistaan laittaisin puikoille, ja näihin lopulta päädyin.


Lankana on Cascade Yarns Heritagea, joka oli kyllä todella ihanaa neuloa ja sopii hyvin tähän kirjoneuleseen. Neuloin pienimmällä silmukkamäärällä, jonka pitäisi olla sopiva 35/37-kokoiseen jalkaan, mutta pituuden neuloin omaan 38 1/2 -kokoiseen jalkaani sopivaksi. Miksikähän muuten meillä ei myydä puolikkaita kengänkokoja? Kävin viikko sitten ostamassa itselleni uimakengät avantouintireissuja varten, ja 38-kokoiset kengät puristivat, mutta 39-kokoiset meinasivat tippua jalasta... Onneksi sukista saa tehtyä omaan jalkaan juuri sopivat! :) Kapeajalkaisena pitää välillä valita pienemmät silmukkamäärät, etteivät sukat ihan pyöri nilkoissa.


Vihreä ja punaoranssinkirjava sopivat kyllä kauniisti yhteen! :) Niin on värit syksyiset - ah! :)

Minullahan pitää olla sukat aina muuhun asuun sopivat, ja koska minulla ei satu olemaan mitään vihreä-oranssia vaatetta, niin jäljellejääneistä langoista (joita jäi enemmän kuin näihin sukkiin kului) piti sitten tekaista jotain sukkiin sopivaa asustetta:

Huivi + koru
Tehty ajalla: 17.-24.10.2015
Malli: Oma (yhdistetty Ruutu ja risti -huivia sekä simpukkakuviota), koru myös omasta päästä
Lanka: Cascade Yarns Heritage vihreä (5659) ja punakirjava (9801)
Langankulutus: 135 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Leveys 110 cm, korkeus 55 cm, korun halkaisija n. 5 cm
Muuta: Ihan kiva! 


Huivin tein ihan omalla mallilla. Aloitin tekemään Ruutu ja risti  -huivin mallilla (oma ohje), mutta kun vaihdoin väriä, alkoi tuntua siltä, että voisin vaihtaa myös mallivirkkausta. Niinpä virkkasin tuon punakirjavan osuuden simpukkakuviolla, jonka senkin kehittelin ihan omasta päästäni pimeässä elokuvateatterissa 3D-lasit päässäni... Vasta elokuvan jälkeen näin, millaista kuviota oli syntynyt, ja ihan kivahan tuosta tuli! :) Huiviin tarvitaan monesti jotain kiinnityssolkea, joten loppujämistä virkkasin sellaisenkin.


Huiviahan voi pitää sitten monella tavalla joko tällä tavalla kaulahuivina...


... tai hartiahuivina, joka tässä kuvassa on koitettu nakata vähän taiteellisemmin toiselle sivulle. :)


Tällaista ihanaa syksyn väriloistoa tällä kertaa! :)

Syyslomaviikko alkaa olla takanapäin, ja vaikka kuvittelin mukamas ehtiväni tekemään enemmän käsitöitä tällä viikolla, niin höps ja pöps! Onneksi (?) ensi viikolla on luvassa yksi pitkä ja taatusti ei-toiminnallinen koulutuspäivä, joten se todennäköisesti tietää vähän edistystä käsitöihinkin. Nuo sukatkin on pääasiassa kokouksissa neulottu, eläköön pitkät palaverit! :) No, syyslomaviikolla on tehty paljon muuta ihanaa, ei ole ehtinyt käsitöiden pariin juuri kaivatakaan. Lähinnä on tainnut mennä viikko soittaessa ja laulaessa, ihan niin kuin sitä ei saisi tehdä jo töissä tarpeeksi... ♪♫ Tänä syksynä on ollut niin mahtavaa huomata, että intohimoni ja rakkauteni musiikkiin ei ole laantunut laisinkaan, vaikka olen tehnyt sitä työkseni jo 18 vuotta. Päinvastoin, jonkinlaista rakkauden syvenemistä on tapahtunut tänä syksynä. Taitaa noilla sairasteluvuosilla ja paranemisellani olla osuutta siihenkin, kuten vähän joka asiaan viime aikoina.

Mutta huomenna vähän neulotaankin Neulekirkon merkeissä! :) Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille! :)


25 kommenttia:

 1. Ihanan väriset molemmat. Miekii oon nyt noista Cascaden langoista neulonu aikas paljon. Onko tuo Heritage sinulla sitä ohuempaa vai sitä Heritage 150, mikä on pikkusen paksumpi kuin se toinen? Totta se sitten on kun eräs tuttavani oli neulonut miesten sukat kirjavasta 150:stä ja sanoi menekiksi 80g. 70g vielä oli jäänyt vyyhdistä. Että aikas riittoisaa lankaa vaikka onkin tyyristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohuempaa tuo on, olisin toki maininnut, jos olisi ollut 150:stä. :)

   Poista
 2. Tosi sievät sukat ja huivi. Sulla mahtaakin olla paljon näitä asustekokonaisuuksia, kun melkein aina on samaan sävyyn muutakin kuin sukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, ja silti löytyy hirveä määrä "parittomia" sukkia, joille kyllä löytyy pari toiseen jalkaan, mutta ei sitten mitään muuta vaatetta, jonka kanssa niitä sukkia pitäisi. Jäävät sitten käyttämättä siitä syystä...

   Poista
 3. Niin on taas kauniit sukat sinulla. Minun ei tule tehtyä noin hienoja kun ei niitä pääsisi missään esittelemään kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voihan niitä pitää yösukkina ja esitellä vain puolisolle peiton alla... ;) Kyllä minullakin tällaiset lyhytvartiset sukat jäävät housunlahkeiden alle piiloon, hameiden kanssa tulee pidettyä vain polvisukkia (nilkkasukat näyttävät hölmöiltä hameen kanssa minun mielestäni). Työkenkinä käytän sandaaleita, että näkyisi edes vähän niitä sukkiakin. :)

   Poista
 4. Tyylikäs setti! Mallit kivat molemmissa ja väreistäkin tykkään. :)

  VastaaPoista
 5. Olin just sunnuntaina lukemassa blogiasi ku kännykkäni meni jummiin enkä saanu jätettyä kommenttia.
  Sä oot hurjan ahkera ollu tänä aikana ku oon teheny kaikkia muuta ku seurannu blogeja.
  Kauniit syksyiset sukat oot teheny.
  ♡ Mukavaa loppusyksyä sulle.

  VastaaPoista
 6. Olin just sunnuntaina lukemassa blogiasi ku kännykkäni meni jummiin enkä saanu jätettyä kommenttia.
  Sä oot hurjan ahkera ollu tänä aikana ku oon teheny kaikkia muuta ku seurannu blogeja.
  Kauniit syksyiset sukat oot teheny.
  ♡ Mukavaa loppusyksyä sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, oon tosiaan ollut ahkera, kun ei ole tahtonut jäädä aikaa laiskotteluun eli käsitöiden tekemiseen, minähän teen näitä vain laiskotellessani. On vain ollut niin valtavasti vauhtia, ettei ole paljon ehtinyt kutimia kädessä pitää.

   Poista
 7. Käytän snaoja, jotka ensimmäisenä tulivat mieleen: värikkäät, mutta seesteisen hillityt värit.
  3D lasit päässä ei voi sitä elokuvaa nähdäkään. Ei ihme, että keksit huivimallia... :) Sanoo nimimerkki kerran 3D -elokuvassa käynyt ja huonoin kokemuksin, eikä uusintaa ole tullut. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen usein käynyt katsomassa 3D-elokuvia ja joka kerta tehnyt käsitöitä - elokuvaa olen tietysti katsonut samalla. Minunhan ei tarvitse katsoa käsiini, jos teen käsitöitä, osaan tehdä käsitöitä pimeässäkin.

   Poista
  2. No tota en sentään osannu ees aavistaa! Ajattelin, että näit lasien kanssa jonkun vekkulin väriyhdistelmän, jonka sitten toteutit neuleessa. :)
   Hei! Kommentti ei kadonnut kirjautumisen myötä! Nyt hämmästyin tätäkin. :)

   Poista
  3. Ilmeisesti Blogger on saanut korjattua häiriönsä. Juu, mulla on tosiaan niin hyvä sormituntuma käsitöihin, että silmät ovat ihan turhat. ;) Olen joskus kutonut kokonaisen sukankin kantapäineen kärkikavennuksineen kaikkineen 3D-elokuvan aikana, elokuva kesti n. 3,5 tuntia... Ei tullut edes yhtään virhettä sukkaan! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)