Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, lokakuuta 19, 2015

Lisää talvea ja muita vuodenaikoja

Ristipistotyöni viides ja viimeinen osa valmistuikin paljon nopeammin kuin neljä edeltäjäänsä. Ilmeisesti tässä talvisessa työssä oli vähemmän pisteltävää, ainakaan värinvaihtoja ei ollut niin paljon kuin noissa edellisissä.


Tältä näyttää se viimeinen sydän, jonka pistelin noiden edellisten alle. Tähänkin jouduin vaihtamaan valkoisen langan tilalle vaaleansinisen, jotta tuo teksti "Hiver" (suom. "Talvi") ja nuo lumihiutaleet tuosta edes hiukan erottuvat. Livenä erottuvat vähän paremmin, kuvattavanahan tämä on aika haasteellinen. Ja tarviiko noiden nyt niin kovin paljon erottuakaan, talvihan on tuollainen aika vaalea vuodenaika. :)

Tässä sitten koko ristipistotyö valmiina:

Saisons
Tehty ajalla: 15.7.-18.10.2015
Malli: Isabelle Vautier / Savoir-Faire Vailly: Cahier de Coeurs Calligraphies Saisons
Kangas: 25 ct Floba luonnonvärinen
Langat:DMC B5200, 316, 317, 321, 355, 415, 433, 434, 435, 437, 469, 471, 498, 554, 646, 648, 722, 725, 727, 729, 743, 754, 775, 778, 793, 800, 801, 809, 815, 844, 898, 921, 937, 986, 989, 3021, 3347, 3348, 3371, 3822, 3835, 3839, 3854 (43 väriä)
Pistot: Risti- ja jälkipistoja 1 säikeellä 1 langan yli
Koko: 82x444 pistoa
Viimeistely: Seinävaate 10x47 cm
Muuta: Vaihdoin osan mallin väreistä 


Olen jo esitellyt jokaisen vuodenajan täällä erikseen aiemmin sitä mukaa, kun ne ovat tuohon kankaalle ilmestyneet, mutta vielä kertauksen vuoksi pieni lähikatsaus. Tässä kuvassa kevät ja kesä.


Keskeltä seinävaatetta löytyvät kesä, syksy ja ensimmäinen talvikuva.


Ja alimpana molemmat talviset sydämet.


Naputtelin tämän jo seinälle siihen paikkaan, johon tämän olin kaavaillutkin. Aika monta ristipistotyötä tältäkin seinältä jo löytyy. 


Ja jos katsotte tarkkaan, niin tässä kuvassa näkyy toinenkin vuodenaikamalli samantyylisenä seinävaatteena. Tuolla raanun toisella puolen. :)


Ja vähän vielä joka kuvakulmasta kuvattuna tätä uusinta mallia. :) 

Kun edellisen kerran esittelin tätä työtä keskeneräisenä - silloinhan lähikuvassa oli tuo ensimmäinen talvipistely - niin sain hauskan kommentin, että on ihanan syksyinen ristipistotyö. :) Jännää sinänsä, että tämä näyttää syksyiseltä, kun tässä on kuitenkin kaikki vuodenajat edustettuina, ja vieläpä talvi kahteen kertaan. :) Mutta ehkä noissa kaikissa vuodenajoissa on vähän syksyisiä elementtejä: keväässä muuttolintuja (jotka muuttavat taas syksyllä takaisin etelään), kesässä auringonkukkia (jotka ovat ihan selkeästi minun mielestäni syksyn kukkia), syksy on tietysti syksy, ja kyllähän syksyllä jo saattaa olla vähän lunta tai ainakin pakkasta, joten mikseipä talvikuvatkin ole sitten syksyisiä. Sehän passaa minulle, syksyihmiselle! :)

Laitan tämän ristipistomallin nyt kiertoon, ja samalla muutakin ristipistoihin liittyvää myytävää Huuto.netiin. Tällaisia siellä olisi minulla tarjolla:

https://www.huuto.net/kohteet/ristipistopakkaus-uusi-vervacon-classic-illusions/381054093  https://www.huuto.net/kohteet/ristipistomalli-les-4-saisons-suunn-isabelle-vautier/381053940  https://www.huuto.net/kohteet/ristipistomalli-vuodenajat-suunn-isabelle-vautier/381053460

Kutakin kuvaa klikkaamalla pääset suoraan huuto.netiin kuvan esittämään kohteeseen. Tai voit kurkata kaikki kohteeni tästä linkistä. Jos sinulla ei ole huuto.net -tunnuksia, mutta olet näistä kiinnostunut, voit toki lähestyä minua asiasta sähköpostitse marska_77@yahoo.com

Edit: Vuodenaikamallit menivät kaupaksi, joten poistin niiden kuvista linkit kohteisiin. Taulun ristipistopakkaus on vielä huutiksessa myynnissä.

Talvi tekee tuloaan, ja minäkin aloitin viikko sitten talviuinnin, kun se avainkin talviuimareiden pukutiloihin on tullut hankittua. Ihanaa oli, ja olipa minulla siellä tällainen uintikaverikin:
 

Mukana ei sattunut olemaan muuta kameraa kuin työpuhelin, kun olin silloin suoraan töistä palaamassa. Videonkin kuvasin tästä komeasta kaverista, mutten ole osannut sitä vielä tietokoneelleni siirtää.

Tänään olisi tarkoitus käydä jälleen pulahtamassa Oulujoessa. Siellä alkaa vähitellen vesi olla sopivan lämpöistä, jotta uintikausi pääsee kunnolla alkamaan! :) Eilen kävin lasten kanssa Raksilan uimahallissa, ja tuntui, että uintireissu jäi jotenkin vajaaksi, kun siellä ei ole kylmäallasta, jossa voisi käydä itseään virkistämässä uinnin päätteeksi. Raatin uimahallissa kun olen tottunut siinä kylmäaltaassa aina käymään ennen kotiin lähtöä (enkä käy ikinä saunassa, vaan pikaisesti viileässä suihkussa, ja sitten menoksi!).

Hyvää syyslomaviikkoa kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Ihana. On ollut hienoa seurata tämän valmistumista. Malli on aivan upea ja lopputulos vielä upeampi. Tämä on samaa tasoa kuin se sarja käsityöaiheisia töitä, jonka valmistumista seurasin myös mielelläni. Harmi, kun itselle eivät nuo ristipistotyöt "sovi", mutta on kiva seurata jonkun onnistumisia näissäkin töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Minulle ristipistot ovat varmaan tällä hetkellä kaikkein läheisin käsityömuoto, niitä ainakin tulee tehtyä päivittäin, kun muut käsityöt saattavat välillä olla useammankin päivän tauolla.

   Poista
 2. Ihana kokonaisuus.
  Näissä ristipistotöissä tulee hienosti tunnelma esille :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)