Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 31, 2015

Lokakuun raporttia ja marraskuun suunnitelmia

Lempikuukauteni lokakuu alkaa vedellä viimeisiään. Ihana on ollut tämäkin lokakuu, kuten lokakuu aina on. Ollaan saatu nauttia jo pakkaspäivistäkin ja aloitella talviuintiharrastusta, vaikka vielä vesi virtaakin sulana. Mutta kyllä se tästä pian avantouinniksi muuttuu. :) Syksyistä energiaa on riittänyt vaikka millä mitalla, ja kun saatiin kellotkin taas oikeaan aikaan, niin tästä se energiapommi vasta räjähtääkin! :)

Touhua siellä, touhua täällä on kuukausi pitänyt sisällään. Onneksi on ollut muutamia maratonpalavereja ja yksi pitkä koulutuspäivä sekä neulekirkko, niin on vähän tullut tehtyä käsitöitäkin kaiken tohinan keskellä. Tosin neulekirkon ja koulutuspäivän aikaansaannoksia ei vielä voi lokakuun valmistuneisiin laskea...


Lokakuussa valmistuivat:

 • 2.10. Vellamo-sukat (neuloen), langankulutus 91 g
 • 4.10. Ketjusilmukkahuivi + koru (virkaten), langankulutus 35 g
 • 17.10. Kirjoneulesukat (neuloen), langankulutus 65 g
 • 18.10. Saisons (ristipistellen)
 • 24.10. Huivi + koru (virkaten), langankulutus 135 g

Lokakuun langankulutus on 326 grammaa, joka jää taas ihan sinne tämän vuoden pohjalukemien tuntumaan; elokuussa kulutin kaksi grammaa vähemmän ja helmikuussa ei kulunut lankaa laisinkaan. Tänä syksynä langankulutuslukemat ovat jääneet kaikki tuohon 300-400 gramman välimaastoon. Katsotaan, tuleeko siihen marraskuussa muutosta...

Lanka- tai käsityötarvikeostoksilla en edelleenkään ole käynyt koko vuonna. En edes osallistunut Oulun Kädentaitomessuille, koska mitäpä sinne tunkemaan, jos ei ole aikomusta edes ostaa mitään. Sen sijaan lankaostostaulukkoon tuli tässä kuussa lankaostoksia -100 grammaa, eli lahjoitin 100 grammaa lankaa pois neulekirkon lankakolehtiin. Tällaisesta itseni värjäämästä Vanhalan Lammastilan villalangasta raaskin luopua, tämä ei lopulta minua niin kauheasti puhutellut:


Ristipistoilun saralla tuli tässä kuussa pitkästä aikaa valmista, edellinen valmistunut ristipistotyö olikin heinäkuulta. Olen toki koko syksyn ajan onnistunut pistelemään joka päivä noin tunnin verran, mutta isommat työt ottavat oman aikansa valmistuakseen. Uuttakin pistelyä on nyt työn alla. Minullahan on olemassa to do -lista ristipistotöille, mutta nyt työn alla olevan pistelyn nappasin to do -listan ulkopuolelta, vaikkakin toki oman kaappini ehtymättömästä ristipistovarastosta. ;) Eipä noilla ristipistomalleilla ole parasta ennen -päivää, joten niitä voi pistellä ihan siinä järjestyksessä kuin itsestä hyvältä tuntuu. Toivottavasti näemme tuon ristipistotyön valmiina jo marraskuussa, vaikka mistään ihan pikkuriikkisestä pistelystä ei olekaan kyse.

Neuleiden ja virkkuiden puolella on valmistunut viime kuukausina vain pienempiä käsitöitä, mikä on tietysti osasyy noihin minimaalisiin langankulutuslukemiin. Minähän olen kuitenkin aina ollut enemmän suurempien käsitöiden, erityisesti neulepuseroiden suuri ystävä. Rajallinen vaatekaappitila on kuitenkin laittanut rajat myös puseroiden neulomiselle. Nyt laitoin lokakuun loppupuolella pitkästä aika puikoille puseroneuleen (johon oli langat ostettu jo yli vuosi sitten), ja sen myötä myös käsityöinnostus on alkanut palailla takaisin. Voi siis hyvin olla mahdollista, että valmis pusero voidaan esitellä täällä jo marraskuun alkupuolella. Saa nähdä, laitanko vielä toisenkin puseron puikoille marraskuussa, vai tikuttelenko loppukuun sukkia... Ainakin yhden omat ja yhdet hyväntekeväisyyssukat on suunnitteilla marraskuun puolella.

Mahtavaa marraskuuta kaikille - nautitaan tästä ihanasta, pimeästä syksystä! ♥♥♥

2 kommenttia:

 1. Neulekirkon kolehti on tainnut olla poikkeuksellisen värikäs tavallisiin kolehteihin verrattuina.Minä tulin pitkästä aikaa tänne postauksia lukemaan ja monenlaista valmista olikin tullut. Näin muuten tässä jokin aika sitten livenä ne sun kutomat hirvisukat ja -pipon:) Hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se aika värikäs ja näkyi olevan myös hieman raskas viedä alttarille siunattavaksi. Oli kuitenkin ihanaa nähdä, että langat siunattiin siinä missä rahakolehtikin. Ja myös siunattiin kastesukat, joita vapaaehtoiset ovat neuloneet lahjoitettavaksi seurakunnan juhlavuonna kaikille kastettaville. Niitähän tarvitaan tämänkokoisessa seurakunnassa melkoinen määrä! (muistaakseni ollaan yksi Suomen suurimmista seurakunnista) Mukana oli myös isompia sukkia, koska myös aikuiset kastettavat tai sylivauvaa isommat lapset saavat kastesukkansa.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)