Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 04, 2015

Neiot Vellamon venyvi

Lokakuun alkajaisiksi on valmistunut pientä asustetta sekä ala- että yläpäähän. Kurkistetaan ensin sinne alas eli jalkoihin:

Vellamo-sukat
Tehty ajalla: 20.9.-2.10.2015
Malli: Ulla 03/09
Suunnittelija: Taina Anttila
 Lanka: Drops Fabel happovärjätty sininen (pohja luonnonvalkoinen 100) ja happovärjätty vadelma-koralli (pohja luonnonvalkoinen 100)
 Langankulutus: 91 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 38
Muuta: Jalkaterä tehty pienemmällä silmukkamäärällä, varsi pidempi kuin ohjeessa ja varressa pohjemuotoilut 


Nämä Vellamo-sukat aloitettiin varpaista. Muutenhan nämä ovat tavalliset raitasukat, mutta jalkaterään tuli tällainen kirjoneuleraita...


... ja hieman toisenlainen kirjoneuleraita varteen. Muokkasin kuitenkin ohjetta sen verran, että tein jalkaterän vain 56 silmukalla, kun ohjeessa oli 64 silmukkaa. Minun jalkaani riittää 56 silmukkaa, kun teen ohuella sukkalangalla 2,5 mm puikoilla. Mutta koska tuo varren kirjoneule oli 16 silmukalla jaollinen, tein varteen pohjemuotoilut, jolloin sain lisättyä vähitellen silmukkamäärän kirjoneuleelle sopivaksi. Varsista tuli myös huomattavasti ohjeen sukanvarsia pidemmät, ja siitä huolimatta lankaa jäi reilusti yli.


Sukkamalli oli todella kiva tehdä, mutta kirjoneule ei ollut ihan paras mahdollinen neulottava koulutuspäivän aikana. No, meillä kyllä oli niin toiminnallinen koulutuspäivä, ettei siinä paljon ehtinyt neuloakaan. :)


Lankana käytin itse värjäämääni Dropsin Fabelia. Sukkien jälkeen sitä jäi vielä yli reippaasti, joten ajattelin samantien käyttää sen loppuun johonkin toiseen neuleeseen. Tykkään siitä, että sukat sointuvat muuhun vaatetukseen, joten siitä sain idean tehdä samoilla langoilla sitä muuta vaatetusta, joiden kanssa sukat sopivat käytettäväksi...

Ketjusilmukkahuivi + koru
Tehty ajalla: 2.-4.10.2015
Malli: Ulla 01/08, koru omasta päästä
Suunnittelija: Raijis, koru omasta päästä
Lanka: Drops Fabel happovärjätty sininen (pohja luonnonvalkoinen 100) ja happovärjätty vadelma-koralli (pohja luonnonvalkoinen 100)
Langankulutus: 35 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: n. 95x13 cm, korun halkaisija 7 cm
Muuta: Kiva tuli! 


Tähänkin löytyi ohje Ullasta, kuten noihin sukkiinkin, malli on nimeltään Ketjusilmukkahuivi. Tähän upposi mukavasti sukista ylijääneet langat, ja lopuista virkkasin vielä korun pitämään huivia paikoillaan. Huivinhan voi sitten kiepauttaa kaulaansa hyvinkin monella eri tavalla.


Ja näin minulla on yhtenäinen asu, jossa sekä ala- että yläpää sointuvat toisiinsa. :) Ei aina tarvitse tehdä puseroa ja sukkia samasta langasta, joskus voi yhtenäisyyden luoda toisellakin tavalla.

Ihania syyspäiviä kaikille! :)

12 kommenttia:

 1. Minäkin olen haaveillut Vellamot tekeväni. Tuo ketjusilmukkahuivi minulla on jo äitini tekemänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat mallit ovat kyllä kivoja. Vellamot ovat olleet minullakin listalla ties kuinka monta vuotta, nyt löytyi siihen sopivat langat.

   Poista
 2. Kyllä kauniit asusteet lokakuun alkuun. Kivat sukat ja nuo erikoiset raidat juuri ovat niihin hyvä lisä. Huivi on kaunis kiinnityskukkasineen.

  VastaaPoista
 3. Oikein nätit molemmat! Mielenkiintoinen tuo huivimalli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, huivimalli on tosi hauska, se virkataan pitkittäin, ja päihin jää tuollaiset hauskat hapsut. :) Hyvin on huivi roikkunut kaulassani tämän viikon.

   Poista
 4. Polvisukat on multa yhä tekemättä, loppuu kesken kärsivällisyys.
  Kauniit sukat kyllä ja kuvioraita on kiva yksityiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla taas polvisukat on suosikit, tykkään neuloa pitkiä varsia.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)