Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 30, 2015

Syyskuun raporttia ja lokakuun suunnitelmia

Vuoden paras hetki on juuri nyt! :) Syksy on puolivälissä: kaksi syksyistä, ihanaa kuukautta takana, kaksi vielä ihanampaa syyskuukautta vielä edessä. Minulle ainakin tämä syys-lokakuun taite on joka vuosi syksyn parhainta aikaa, ja tietysti samalla koko vuoden parasta aikaa, onhan syksy vuodenajoista kaunein ja innoittavin! :) Toistan varmaan itseäni ties kuinka monetta kertaa, mutta on se vain joka vuosi niin mahtavaa huomata tämä valtava energisyys, joka iskee syksyisin! Tänä vuonna se korostuu entisestään, kun takana on monta sairasteluvuotta, jolloin ei ole edes syksyisin pystynyt päästämään energiaansa valloilleen. Nyt on aivan toisin, ja näyttää vähän siltä, että olen tässä energianpuuskassani päättänyt tehdä kaiken, mistä olen ikinä elämäni aikana haaveillut. Kannattaa tarttua tilaisuuteen, sillä sairasteluvuodet opettivat, ettei ole ihan itsestäänselvyys, että niitä "sitku"-aikoja koskaan tulee. Niinpä tämä syyskuukin on ollut niin täynnä menemisiä ja tulemisia, valtaisaa tarmokkuutta, intoa, intohimoa, iloa, ihmetystä, kiitollisuutta - ja kaiken keskellä tietysti myös syksyn ihastelua! :)

Käsitöihinkin on riittänyt toki intoa, mutta luonnollisesti aikaa niille on vähän vähemmän kuin ennen. Eikä se haittaa minua lainkaan. Käsitöille oli riittävästi aikaa sairastellessa, nyt on kaiken muun vuoro.Syyskuussa valmistuivat:

 • 2.9. Säärystimet + kämmekkäät (neuloen ja virkaten), langankulutus 93 g
 • 6.9. Pitsiraitasukat (neuloen), langankulutus 86 g
 • 10.9. Kännypussi (virkaten), langankulutus 21 g
 • 18.9. Perussukat (neuloen), langankulutus 107 g
 • 20.9. Traktorisukat (neuloen), langankulutus 55 g

Syyskuun langankulutus jäi 362 grammaan, mikä on kolmanneksi pienin langankulutus tänä vuonna. Helmikuussa langankulutus jäi nollaan ja elokuussa jonkin verran pienemmäksi kuin nyt syyskuussa. Ihan selvästi tämä syksyn alku on vaikuttanut neulomiseen siten, että energiani ohjautuu nyt kaikkeen muuhun. Lankaostoksiakaan en ole edes ajatellut saati sitten toteuttanut. Lokakuussa tuleekin tasan vuosi siitä, kun viimeksi olen ostanut lankaa tai mitään muutakaan käsityömateriaalia. Ei ole edes tehnyt tiukkaa olla vuotta ostolakossa, ja varmasti jatkan ostolakkoa ylikin vuoden, ainakaan en pääse sitä rikkomaan käsityömessuilla, kun en ole sinne ajatellut tällä kertaa edes mennä. Sen sijaan muiden kuin käsityötavaroiden ostolakkoa voisi alkaa pikkuhiljaa nyt hellittää, kun ei tarvitse enää säästää sairauden hoitoa varten niin paljon. Vaateostoksille nyt ei ole sinänsä mitään hinkua, mutta ihan valtava palo olisi tehdä muutama soitinhankinta... ihan kuin niitä ei tässä talossa jo olisi tarpeeksi! :) Mutta eihän soittimia voi koskaan olla liikaa, eihän? ;) (ja minä voin aina perustella niitä hankintoja sillä, että tarvitsen niitä töissä...)

Ristipistoja olen onnistunut yhäkin tekemään päivittäin, mitä pidän jo suurena ihmeenä, sillä niin paljon olen nykyisin iltaisinkin menossa, että alkaa jo jokailtainen ristipisto/äänikirjarutiini siitä kärsiä. Mutta pistelen niinä päivinä sitten johonkin muuhun aikaan päivästä. Valmista ei ole tullut syyskuussa muutoin kuin että yksi osa viisiosaisesta pistelystä on valmistunut kuukauden aikana, mutta sitä ei lasketa valmiiksi ennen kuin kaikki viisi ovat valmiina. Lokakuussa toivottavasti valmistuu noista lopuista osista vähintään toinen, lopullinen valmistuminen saattaa koko pistelytyössä mennä marraskuun puolelle. Katsotaan.

Lokakuu alkanee todennäköisesti valmiin työn esittelyllä, sillä luultavimmin syyskuussa aloitetusta sukkaparista jää lokakuun puolelle ainostaan viimeistelyhommat, sen verran loppusuoralla jo ollaan. Mutta menevät siis lokakuun valmistuneisiin. Suunnitteilla on myös jotain huivintapaista saman sukkkaparin jämälangoista. Yhdet sukat ovat myös vielä sukkalistallani, niiden jälkeen taidan aloitella jompaa kumpaa puseroprojektiani, joihin minulla on langat varattuina. Onkin tosi pitkä aika siitä, kun viimeksi olen puseron neulonut, vieläköhän muistan, miten se tapahtuu...? Jännä juttu sinänsä, koska aiemminhan minä neuloin pääasiassa vain puseroita ja muita isompia vaatteita, nyt on niiden kohdalla tullut totaalinen stoppi. Mikä kyllä johtuu ihan siitä, että vaatekaappiani ei voi enää suurentaa. ;) Mutta eiköhän noissa riitä sitten lokakuuksi neulottavaa ja virkattavaa, sen suurempia suunnitelmia ei taida olla tarpeen tehdä.

Saa nähdä, mitä ihanaa lokakuu tuo tullessaan! Luultavasti vain lisää energiaa ja ihania asioita, syksyisiä raikkaita päiviä ja lempeän hämäriä iltoja kynttilän - tai pyöränlampun - valossa. ;) Minä olen ottanut nyt pyöräilykaverikseni erään Johann Sebastianin, minulla kun ei ole autostereoita, joissa voisin luukuttaa musiikkia, niin kuljetan "pyörästereoita" taskussani. :) Hyvin taittuu työmatkat Bachin tahdissa, ja puolen vuoden päästä luultavasti osaan Johannes-passion vaikka unissani. Soi se jo nytkin taukoamattomana korvamatona päässäni, vaikka ei korvista edes roikkuisi johtoja sinne taskuun. ;) Jos näette Oulussa pyöräilijän, joka laulaa pyöräillessään jotain saksankielistä alttostemmaa, niin se olen minä...

Loistavaa lokakuuta kaikille! :) Lokakuu on lempikuukauteni!

 

2 kommenttia:

 1. Voi valtava miten ahkera olet ollut! Ja niin hienoja teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä on: olen ollut niin ahkera, ettei ole jäänyt paljon aikaa käsitöille. Käsitöitähän teen vain laiskotellessani, eikä laiskottelulle ole paljon jäänyt viime kuukausina aikaa. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa... :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)