Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, syyskuuta 20, 2015

Kakkio

Kun meidän kuopus oli pienempi, eikä osannut vielä sanoa ärrää, hän sanoi traktoria kakkioksi. Vielä senkin jälkeen, kun hän oppi ärrän sanomaan sujuvasti, hän ei edelleenkään suostunut sanomaan traktori, vaan sanoi aina kakkio. Ilmeisesti sana oli liian haastava, ja hän perfektionistina sanoo mieluummin ihan oman sanan kuin yrittää lausua oikean sanan, mutta epätäydellisesti. Kunnes eräänä syksyisenä iltana hän makasi pitkään hiljaa sohvalla, nousi yhtäkkiä istumaan ja huudahti: "TRAKTORI!" :)

Nämä sukat eivät tule kuopukselle, mutta kun näytin valmiita sukkia äsken hänelle, niin hän sanoi taas: "Kakkio." :) Vielä sentään muistaa vanhan sanansa, vaikka hän on jo puolet elämästään käyttänyt ihan oikeaa traktori-nimitystä.

Traktorisukat
Tehty ajalla: 18.-20.9.2015
Malli: Perussukat, traktorin kuva Novitaklubin ohjeista (suunnitellut Altocumulus)
Lanka: Novita Nalle Dylon-värjätty Jungle Green 26 (pohja luonnonvalkoinen 010), happovärjätty punainen (pohja valkoinen 011), meleerattu beige (061), kasvivärjätty piharatamo (pohja valkoinen 011, joak oli kertaalleen värjätty raparperinvarrella, mutta mennyt pilalle)
Langankulutus: 55 g
Puikot: 3 mm
Koko: 30
Muuta: Lahjaksi 


Aina vaan tätä vihreää lankaa riittää, ja tulee vielä riittämään pitkään... Kaapista löytyi sopivasti lankoja myös traktorin kirjomiseen, ja laitoin samantien samoja värejä myös sukanvarsiin raidoiksi. Hauskaa oli saada kulutettua yksi puolentoistametrin pätkä meleerattua beigeä kokonaisuudessaan pois noihin raitoihin ja kirjontaan, juuri ja juuri riitti! :)


Pikku hiljaa nuo langat vaan tuolta kaapista vähenevät, vaikka välillä tuntuu, ettei niistä keksisi enää mitään tekemistä. Vielä olisi hiukan vajaa neljä kiloa kulutettavana, mikä tarkoittaa sitä, ettei ainakaan tämän vuoden puolella tarvitse lähteä lankaostoksille, tuskin vielä ihan heti ensi vuoden alussakaan. Jämälankaideoita olisi kyllä vaikka kuinka, mutta pitäisi ensin keksiä, mitä tehdä niistä korkkaamattomista keristä. :D Ostokerillehän minulla on aina suunnitelmat olemassa, vaan noille väripadasta nousseille kummajaisille ei tahdo keksiä mitään käyttöä. Täytynee alkaa kutoa sukkia jemmaan ja jaella lahjoiksi tulevina vuosina. Nämä traktorisukat saan onneksi annettua pois jo tänä vuonna. :)

Reipasta uutta viikkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Kivat kakkiosukat ja tarina kuopuksesi kakkiosta se vasta mainio onkin. Meilläkin kuopuksella olivat R ja S pitkään hukassa, mutta esikoinen päästeli ne ihan selvästi jo alle 2v:na.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä esikoinen oppi ärrän vasta eskarissa, kuopus taasen oppi joskus 4-vuotiaana. Eli tuostakin on jo muutama vuosi aikaa, poikahan on nyt jo koululainen.

   Poista
 2. Hienot sukat. Meiltäkin löytyy yhdet kakkiosukat, joissa oli oikein peräkärrykin. Sun sukkatehtaasta tietenkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, muistan ne sukat. Unohdinkin mainita tuossa postauksessa, että alkuperäisessä ohjeessa oli tosiaan toisessa sukassa traktori ja toisessa peräkärry, mutta mää päätin tällä kertaa tehdä vaan pelkät traktorit kumpaankin sukkaan.

   Poista
 3. Hauskat sukat ja nuo lasten sanat on niin mainioita, meillä traktori oli rakkorii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lasten suusta kuulee kyllä välillä niin ihania sanoja, töissäkin kuulen lapsilta monenlaista. Kerran yksi lapsi pyysi "ankeesti", vaikka piti pyytää anteeksi. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)