Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, syyskuuta 18, 2015

Huarapiäskyjä ja kutovia ankkoja

En ole ornitologi enkä savolainen, mutta luulenpa bonganneeni muutaman huarapiäskyn tästä pistelystäni:


Viiden vuodenajan sarjasta on nyt myös kevät pisteltynä. Pääskyjä ja omenankukkia tuo pitänee sisällään.


Tältä näyttää tekele tässä vaiheessa, keskeneräinen on siis edelleen. Syksyn alapuolelle aloitan tänään talvimallia nro 1 ja sen alapuolelle tulee vielä toinenkin talvimalli. Siitä siis viisi vuodenaikaa. :)

Huarapiäskyjen lisäksi olen tehnyt tällä viikolla muitakin lintubongauksia, kun kotiimme lennähti eilen neulovia ankkoja! :)


Klikkaa kuvia, niin näet lukea tekstit! :)

Eilen siis tuli Aku Ankka Ekstra 12/2015, ja siinähän oli hauska tarina nimeltään Oikein, nurin. En skannaa tähän koko tarinaa, mutta nämä neuleaiheiset ruudut on ihan pakko saada jakaa teidän kanssanne. Energiansäästöteema oli tuossa tarinassa aiheena, ja Ankkalinnan naisethan hoksasivat, kuinka villapaitoja kutomalla ja käyttämällä säästää myös energiaa.

Tuon sivun jälkeen tapahtui tietysti muitakin juttuja, mutta välillä palattiin taas kertomaan, mitä naisten villapaitaprojektille kuuluu:


Tällä sivulla repesin tuolle Helmi-Neuleelle... :D Huomatkaa myös viimeisen kuvan Neiti Näpsän hieno kielikuva. :)


Mutta kuinkas kävikään, kun Ankkalinnan naisyhdistys voitti palkinnon parhaalla energiansäästöideallaan. Voittorahoilla ostetaan lisää lankaa...! :D Kuulostaako jotenkin tutulta? ;)

♪♪♪
Liti-liti, loti-loti, korvissani kuulen,
liti-liti, loti-loti, ainakin niin luulen,
ulkona sataa, liti-liti, loti-loti,
niin luulen. 

Liti-liti, loti-loti, vesipisaroita,
liti-liti, loti-loti, niin kuin sammakoita,
lätäkössä hyppii, liti-liti, loti-loti,
sammakoita.
♪♪♪
 
Alkuviikosta lauloin töissä lasten kanssa ihania sadelauluja, ja nehän tehosivat, kun saimme vihdoin viimein sadetta! :) On ihanaa pyöräillä ja kävellä sateessa - nyt tuntuu lopultakin oikealta syksyltä! ♥ Huumaannun sateen ja maahan pudonneiden märkien lehtien tuoksusta ja ihastelen kirkkaan keltaisena, oranssina ja punaisena hehkuvaa luontoa. Olisipa aina syksy! :)

Hurmaavia sadepäiviä - nyt ulos reippailemaan ja virkistymään! :)

8 kommenttia:

 1. Repesin myös tuolle Helmi-Neuleelle. Menisköhän läpi nimilautakunnassa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, ettei välttämättä mene. ;) Minulla on kyllä vähän kutina siitä, kuka tämän sarjakuvan on kääntänyt, eräs Aku Ankan kääntäjistä on nimittäin käsityöihminen itsekin. Sen verran on taidokkaita nuo kielikuvat, että täytyy olla alaan perehtynyt ihminen ollut kääntämässä. :) Saati sitten käsikirjoittamassa alkuperäiskielellä!

   Poista
 2. Ihana tuo kevät sydän pääskyineen. Mummoni aina sanoi "Pieäskyt pienet Jumalan linnut ne lauleloot", ja samoin kutsun miekin noita kevään tuojia.
  Hauskoja nuo Ankkalinnan tarinat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eikös yhdessä syyslaulussakin lauleta pääskyistä: "Hyvästi jääkää, nyt hyvät ystävät, maille vierahille nyt pääskyt lähtevät."

   Poista
 3. Sievä seinävaate on tulossa, vieläkö mahtuu seinälle?
  Ihana ankka-juttu, nuo on kivoja nuo tietyllä teemalla olevat tarinat.
  Ja syksy on kyllä mahtavaa aikaa, odotan oikein että kuukauden päästä kun aloitan uudessa työpaikassa, niin pääsen kulkemaan polkupyörällä työmatkat. Ja tänään päästiin haravoimaan meidän taksvärkkiläisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä meille mahtuu seinälle, paljon on vielä ankeaa valkoista seinää peitettävänä. Hyvä vaan, että saa väriä seinälle, vuokra-asunnossa kun ei viitsi alkaa noita seiniä maalaamaankaan kivemman värisiksi, kun pitäisi sitten poislähtiessä maalata taas takaisin valkoisiksi.

   Minähän kuljen töissä melkein siellä teidän kunnan rajalla täältä Oulujoen pohjoispuolelta, noin 13 km tulee työmatkaa yhteen suuntaan poljettavaksi. :) Haravoitavaa varmasti riittää, lehdet ovat pudonneet nyt tosi aikaisin, kun on ollut niin kuivaa tämä alkusyksy. Kiva, että pitkästä aikaa on satanut oikein kunnolla! :) Ja kyllä minä tänään nautin pyöräilystä tuulisessa säässäkin, niin myötä- kuin vastatuuleenkin polkiessa. :)

   Poista
 4. Kyllä tätä ideaa kannattais Suomen hallituksenkin lähteä ajamaan. :) Silkkaa säästöä! Etenkin se osuus, missä ostetaan lisää lankaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ja varsinkin, jos suositaan kotimaista villaa, se lisäisi työtä lampaankasvattajilla (ja voitaisiin perustaa lisää lammastiloja), syntyisi uusia kehräämöjä ja lankakauppoja. Mutta ennen kaikkea se energiansäästö, kun voisi laskea lämpötiloja niin kodeissa kuin työpaikoillakin. Ankkalinnalaiset ovat fiksuja!

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)