Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, heinäkuuta 27, 2015

Toinenkin peitto

Ihanan vilpoisat ja hurmaavan sateen tuoksuiset ulkoilusäät ovat pitäneet minut koko kesän liikkeellä, eikä olisi kyllä yhtään huvittanut tehdä käsitöitä. Mutta koska olin ajatellut virkata kaksi peittoa kesäprojekteinani (oletuksena että kesä olisi ollut yhtä kamalan kuuma kuin vuosi sitten, jolloin ulos ei tee edes mieli lähteä, vaan istuu mieluummin sisällä virkkaamassa), niin päätin kuitenkin puolipakolla rykäistä tämän toisenkin peiton valmiiksi ennen syksyä - sehän kolkuttelee jo ovella! :) Ensimmäisen kesäprojektipeiton näittekin jo kuukausi sitten, ja tässä on se toinen:

Isoäidinneliöpeitto
Tehty ajalla: 2.-27.7.2015
Malli: Isoäidinneliö
Lanka: Novita Nalle kasvivärjätyt (kaikissa pohja valkoinen 011): Horsma, Horsmankukka, Lupiininkukka, Mesiangervo, Mesiangervo JL, Pietaryrtti, Pihlaja, Pihlaja JL, Porkkanannaatti, Porkkanannaatti JL, Porkkanannaatti JL2, Raparperinlehdet, Raparperinlehdet JL
Langankulutus: 1212 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: 123x162 cm
Muuta: Tarjotaan lahjaksi, jos kelpaa. 


Tämä peitto on tehty samalla periaatteella kuin edellinenkin, eli kuhunkin palaseen on käytetty lankaa niin paljon kuin 100 gramman kerästä on riittänyt, eli kukin palanen painaa hieman alle sen 100 grammaa. Kahtatoista eri kasvivärjättyä väriä olen tähän käyttänyt, ja kolmannellatoista värillä yhdistin palat ja virkkasin reunuksen.


Valitsin tähän peittoon näitä kaikkein kellertävimpiä lankojani, joten reunuskin on oikein kirkkaankeltainen. Pietaryrtistähän tuo väri on peräisin.


Tässä vielä tekstin kanssa kuva siitä, mistä mikäkin väri on saatu. Osa langoista on värjätty jälkiliemillä, siksi tuossa voi olla sama kasvi kahteen tai kolmeenkin kertaan, mutta sävyt ovat ihan erilaisia riippuen siitä onko kyse ensimmäisestä, toisesta vai kenties jopa kolmannesta värjäyksestä samalla liemellä.


Tarkoitukseni on antaa peitto lahjaksi, mutta lahjan antamiseen ei ole mitään erityistä syytä (ei siis ole synttäreitä, valmistujaisia tms.), kunhan nyt vain annan vähän samalla perusteella kun tein peiton äidillenikin. Muuten vaan. :) Täytyy vain odotella, että näen jossain vaiheessa näitä ihmisiä, joille tämän ajattelin antaa, siihen voi mennä huonossa lykyssä vielä puolikin vuotta, mutta kyllä tämä tuolla kaapissa säilyy... Mieluummin säilytän lankoja tässä muodossa kuin kerällä. ;)


Jotta sain peiton ennen syksyä valmiiksi, otin tavoitteekseni virkata neljä palasta viikossa. Kahdeksan palaa valmistuikin kahdessa viikossa, mutta loput neljä palaa veivät aika reilusti enemmän aikaa, ei siis voinut mistään loppukiristä todellakaan puhua. Syykin tähän löytyy, sillä päätin kaiken reippailuni ohessa aloittaa pari viikkoa sitten uuden harrastuksen, tai oikeastaan aloin elvyttää vanhaa lapsuuteni, nuoruuteni ja varhaisaikuisuuteni aikaista harrastusta. (Vihje: Liittyy kirjoittamiseen ja englannin- ja ruotsintaidon kohentamiseen...) Ja siihen on saanut kyllä uppoamaan aikaa. Ihanaa, kun intohimoa riittää nykyään niin moneen muuhunkin kuin käsitöihin - oikeastaan koukut ja puikot jäävät koko ajan vain enemmän taka-alalle. :)

Tänä aamuna kävin otattamassa toivottavasti viimeiset verikokeet tähän sairauteeni liittyen, ja sen kunniaksi päätin sitten pyörtyä näytteidenoton jälkeen! :D Kumma juttu, kun minua on näiden viimeisen kolmen vuoden aikana tökitty neulalla kymmeniä kertoja, niin että vasen kyynärtaipeenikin on pelkkää arpikudosta suonen kohdalta, enkä silti ole vielä karaistunut noihin pistoksiin! ;) Itse asiassa tämä oli kyllä ensimmäinen kerta yhdeksään vuoteen, kun minulla alkoi tehdä pahaa pistäessä. Ehkäpä kehoni halusi muistuttaa minua, että loistavasta voinnistani huolimatta olen yhä vielä viisi päivää täyspäiväisesti sairauslomalla ja senkin jälkeen vielä osasairauslomalla vuoden loppuun saakka. Että ei parane hötkyillä... :)

Mutta kyllä täällä vähän ollaan täpinöissä: viikon päästä teen comebackin työmaalle! ♥♥♥ Ja siitä se syksy sitten alkaa! :)

Ihanaa ja runsassateista viimeistä kesäviikkoa kaikille! :)

26 kommenttia:

 1. kaunis, harmoninen peite. Hienoa, että olet toipunut hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja on kyllä mahtavaa, kun on saanut "elämän takaisin". :)

   Poista
 2. Kaunis peitto!
  Voimia ja jaksamista arkeen. Hyvä kun aloitat työt osa-ajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi, minulla on kyllä voimia ja jaksamista yllin kyllin, en varmaan koskaan elämässäni ole ollut näin vahva kuin nyt! :) Pitää paikkansa sanonta, että se mikä ei tapa, vahvistaa. Osa-aikaisuus on aika yleinen tapa palata töihin pitkältä sairauslomalta, vaikka voimia voisi olla kokoaikaiseen työhönkin. Mutta jääpähän aikaa jatkaa vielä kuntoutumista, sekin on tärkeää! :)

   Poista
 3. <3 ihana peitto, ihana sinä. Harmi ettei enää nähdä töissä ainakaan niin usein kuin ennen.... No toivottavasti edes pääsiäisnäytelmän yms. päiväkodeille järjestettävissä jutuissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ai, sullakin on nykyään blogi. :)

   Poista
 4. Kaunis peitto. Mulla vielä omat värjäilyt odottaa, miksi haluavatkaan muuntautua. Ensi talven aikana ne on tarkoitus työstää vaan tuleetko niistä peittoa, takkia vai sukkaa ei vielä kukaan tiedä. Kiva lukea, että olet jo paremmassa voin missä, työ on ainakin itselleni niin tärkeä osa elämää, jotta on vaikea kuvitella mitä elämä olisi pitkään sairastellessa. Voimia siun syksyyn.

  VastaaPoista
 5. Kaunis peitto. Mulla vielä omat värjäilyt odottaa, miksi haluavatkaan muuntautua. Ensi talven aikana ne on tarkoitus työstää vaan tuleetko niistä peittoa, takkia vai sukkaa ei vielä kukaan tiedä. Kiva lukea, että olet jo paremmassa voin missä, työ on ainakin itselleni niin tärkeä osa elämää, jotta on vaikea kuvitella mitä elämä olisi pitkään sairastellessa. Voimia siun syksyyn.

  VastaaPoista
 6. Kaunis peitto. Mulla vielä omat värjäilyt odottaa, miksi haluavatkaan muuntautua. Ensi talven aikana ne on tarkoitus työstää vaan tuleetko niistä peittoa, takkia vai sukkaa ei vielä kukaan tiedä. Kiva lukea, että olet jo paremmassa voin missä, työ on ainakin itselleni niin tärkeä osa elämää, jotta on vaikea kuvitella mitä elämä olisi pitkään sairastellessa. Voimia siun syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli moneen kertaan sinun kommenttisi. :) Kiitos! Minullehan ei tarvitse erikseen voimia toivotella syksyyn, syksy itsessään on jo niin voimaannuttava ja energiaa pursuava, että jos minuun vielä ladataan lisää energiaa, niin alkaa olla jo ylikuumenemisvaara. ;) Syksyn alkaessa on kyllä niin mahtava tunne, kun sitä energiaa vaan yhtäkkiä on kaikkeen, kun tämä valoisuus ei vie kaikkea voimaa. Vaikka nytkin on jo intoa vaikka muille jakaa, niin kyllä sen virtapiikin vain joka vuosi huomaa suunnilleen tuosta elokuun puolivälistä marraskuun loppuun - silloin minua ei pidättele mikään! :D

   Poista
 7. Kaunis peitto, yksinkertaisen kaunis noinkin.

  VastaaPoista
 8. Ihanasti olet saanut näitä luonnonvärejä yhdisteltyä, kaunis peitto! Kätevä muuten tuo kuva, josta näkee mikä väri on milläkin syntynyt. Etenkin, kun näkee ne noin rinnakkain :)

  Ja ihana tosiaan lukea, että nyt näyttäisi olosi kohentuneen! Se on ihana se tunne jo pienenkin sairastamisen jälkeen, kun tuntee olevansa taas kunnossa. Sinulla se tunne on varmasti moninkertainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tänään tuli täyteen puoli vuotta kävelyä ilman keppiä, joten kyllä tässä voi kohta jo alkaa tuulettaa... odotellaan nyt eilisten labrojen tuloksia vielä, että mitä ne sanoo, mutta hyvältä vaikuttaa kaikin puolin. :)

   Poista
 9. Kaunis peitto.
  Ja oikein mukavaa syksyä sinulle.
  Voin vain kuvitella kuinka puhkut intoa. Eli onneksi aloitat osa-aikaisena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Intoa kyllä olisi niihin töihin vaikka kokoaikaisestikin, mutta toisaalta ihan mukavaa, että jää vielä aikaa näihin muihinkin innostuksen kohteisiin.

   Poista
 10. Olenpa iloinen puolestasi, kun olet toipunut noin hyvin, että aloitat työt! :) Siunausta ja voimia syksyyn! Vaikka nyt tuntuu, että voimia riittää, saattaa hyvinkin olla alussa rankkaa noin pitkän sairastamisen jälkeen.

  Peitto on muuten tosi hieno! :) Siinä ovat langat jalostuneet uuteen olomuotoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On tämä työhönpaluu ollut jo suunnitelmissa puolen vuoden ajan, jolloin laitettiin alustavasti tavoitteeksi palata elokuun alusta, kun meillä silloin käynnistyy toimintakausi. Aiemminkin olisin voinut vointini vuoksi palata työmaalle, mutta tämä oli järkevin ajankohta, etenkin kun vielä puoli vuotta sitten ei voitu mitenkään ennustaa, että paranen tällaista vauhtia. Mutta hyvä näin, on ollut riittävästi aikaa kohentaa kuntoa, sillä kyllähän sairausloma on tarkoitettu paitsi sairastamiseen myös sairaudesta toipumiseen. Ja kyllä tuo kuntoutuminen on käynyt ihan kokopäivätyöstä, sen verran vaativa "ohjelma" tässä on ollut meneillään.

   Poista
 11. Upea, aurikoinen peitto! Sehän on kuin kesään kääriytyisi :)
  Ihanaa että olet jo niin paljon tervehtynyt että pääset jo töihin. Olet tainnut odottaakin jo kovasti töihinpaluuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Öh, minä en pidä erityisenä kohteliaisuutena, jos peitostani sanotaan, että "on kuin kesään kääriytyisi" - sovitaanko, että tämä olisi pikemminkin syksyn ruskainen peitto, eli "on kuin syksyyn kääriytyisi"? :) Se kuulostaa niin paljon ihanammalta, onhan syksy kuitenkin vuodenajoista paras! :) Livenä nämä värit ovat ainakin enemmän syksyisiä kuin kesäisiä, onneksi! Töihinpaluuta olen odottanut kyllä koko sairauteni ajan. Ja tietysti muutenkin odotan syksyä niin hartaasti, kuten joka vuosi alan odottaa heti lumien sulattua... ;)

   Poista
 12. Ihanaa, että olet toipunut hyvin ja työ alkaa.
  Onpa todella ihana peitto. Käsinvärjätyt langat ovat todella kauniita ja värit sointuvat hyvin yhteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kasvivärjätyissä on aina se hyvä puoli, että ne sopivat toisiinsa, yhdisteli niitä miten hyvänsä.

   Poista
 13. Peitto on todella kaunis. Jotenkin tuli mielikuva mokkanahkapaloista, jotka on koottu yhteen; ehkä johtui värisävyistä. No, mielikuvansa kullakin :D Onnea töihinpaluulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eka kuvassa lattia kiiltelee peiton alla sen verran, että siitä voi tulla jonkinlainen mielikuva nahasta. Mutta kyllä tämä ihan villaa on. ;)

   Poista
 14. Tuo on ihanaa noissa kasveilla värjätyissä langoissa, että ne sopii niin hyvin yhteen ja lopputuloksena hieno peitto.
  Mahtaa sulla olla olo kuin ekaluokkalaisella, kun pääset takaisin töihin, hieno juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kasvivärjätyillä langoilla uskaltaa tosiaan tehdä melkein mitä tahansa, kun tietää lopputuloksen olevan taattu.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)