Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2015

Päivä päivältä kohti valmista

Ristipistoblogeissa näkee usein edistyskuvia tekeillä olevista ristipistotöistä. Isommissa ristipistotöissä kestää usein viikkoja, kuukausia tai vuosia, joten niiden töiden edistymistä on ihan mukavaa katsella. Itsekin laitoin välillä blogiini "viikon pistot" -päivityksiä, mutta nyt olen kokenut ne tarpeettomiksi, kun teen lähinnä pienempiä ristipistotöitä, jotka valmistuvat suhteellisen lyhyessä ajassa.

Ajattelin nyt kuitenkin kokeilla ottaa ristipistotyön edistymisestä kuvan päivittäin, mutta koska en viitsi postata joka päivä kuvaa keskeneräisestä ristipistosta, esittelen edistymiseni vasta nyt ristipistotyön valmistuttua. Lukijatkaan eivät ehdi pitkästyä, kun voivat silmäillä 35 päivän edistymisen reilun minuutin mittaiselta videolta. Viihtyisää elokuvailtaa! ;)


Nyt siis tämä ristipistotyö on valmiina, ja pääsi seinälle sille varatulle paikalle:

Les 4 Saisons
Tehty ajalla: 10.6.-14.7.2015
Malli: Isabelle Haccourt Vautier: Les 4 Saisons
Kangas: 25 ct Floba luonnonväri
Langat: DMC 115
Pistot: Ristipistot yhdellä säikeellä yhden langan yli
Koko: 60x252 pistoa
Viimeistely: Seinävaate 7,5 x 28 cm
Muuta: Mallista poiketen pistelin kaikki vuodenajat allekkain, en "neliöksi". Tälle pikkuruiselle seinävaatteelle löytyi paikka olohuoneestamme.


Punaiset sävyt istuvatkin todella hyvin muuhun ympäristöön. Ja tuo paikka ikkunan ja raanun välissä on kuin tehty tälle miniraanulle. :)


Alkuperäinen malli ei suinkaan ollut ihan tällainen, millaiseksi minä sen toteutin. Tässä kuva suunnittelijan visiosta:


Minä kuitenkin tykkään, että nämä vuodenaikakuvot näyttävät kivemmilta, kun ne on sijoitettu allekkain. Alkuperäisessä mallissa on myös käytetty yksiväristä lankaa, mutta minusta tästä tuli eläväisempi, kun käytin liukuvärjäyttyä punaista. Makuasioita toki nämäkin. :)


Keväällä lintupariskunta kuhertelee ja suunnittelee pesän perustamista. Minun mielestäni tuo vasemmanpuoleinen on naaras ja oikeanpuoleinen uros. Eikös meillä naarailla ole yleensä vähän kirkkaammanväriset vaatteet? ;)


Kesällä liihottelevat perhoset ja pari tyttöstä tanssahtelee. Nyt kun tätä kirjoittaessani katselen tuota kuvaa, niin tulee mieleeni oma kokemukseni noin tunti sitten - olin nimittäin tanssimassa Pyhää Tanssia! :) Ihan sattumalta huomasin, että tässä aivan lähistöllä viiden minuutin kävelymatkan päässä on tänään iltapäivällä luvassa Pyhää Tanssia, ja koska minulla ei ollut mitään tärkeää tekemistä, niin päätin lähteä katsomaan, mistä on kyse. On noita järjestetty Oulussa ennenkin, mutta ovat olleet mukamas liian kaukana ja väärään aikaan. Nyt en voinut käyttää noista kumpaakaan tekosyynä, joten pakkohan sinne oli mennä. Se oli kyllä vähän samanlaista kuin nuo tanssivat tytöt tuossa kuvassa, varsinkin kun olimme ulkosalla. En kyllä muista nähneeni perhosia, mutta taisinkin keskittyä muuhun kuin ympäristön katselemiseen. :)


Syksy poikkeaa noista muista vuodenajoista sikäli, että tämä kuva ei olekaan symmetrinen, kuten kolme muuta. Kurrehan se siinä on keräämässä talvivarastoja. Tässä on paljon ihania sydämiä, kuten syksyssä kuuluu ollakin, onhan se vuodenajoista paras! ♥


Näistä kuvista talvi miellyttää jostain syystä silmääni eniten. En tiedä kyllä miksi, tässä ehkä on onnistunut tuo liukuvärjäyksen sijoittuminen parhaiten, tai muuten nuo kuviot ovat minun makuuni. Ja onhan toki talvi mitä ihanin vuodenaika! :)

Tämä ristipistomalli on siis Isa Vautierin suunnittelema, ja seuraavaksikin olen aloittamassa hänen suunnittelemiaan vuodenaikoja, joista tulee niin ikään seinävaate. Sitä en vielä tiedä, otanko siitä väliaikakuvia, vai esittelenkö työn vasta valmiina. Onko lukijoilla tämän suhteen toivomuksia? Kaipaatteko edistyskuvia vai pelkkiä valmiita töitä tänne blogiini?

Siihen seuraavaan pistelytyöhön tulee kyllä sitten peräti viisi vuodenaikaa, kun talvesta tulee peräti kaksi kuvaa! :) Toisaalta talvi on kyllä sen verran pitkä ja ihana, että se ansaitseekin useamman kuvan. Olen viime aikoina haaveillut talvesta niin usein, että olen alkanut jo huolestua, onko siitä tulossa uusi lempivuodenaikani... mitä syksy siitä mahtaa ajatella? No, onneksi syksy on pian, ehkä minä sitten viimein muistan, miksi sitä niin suunnattomasti rakastan, ja unohdan hetkeksi haaveet valkoisista hangista. ;)

Nautitaan näistä ihanan vilpoisista päivistä! :)

24 kommenttia:

 1. Ehdottomasti väliaika postauksia/kuvia :) on kiva seurailla ja nähdä miten työ edistyy vaikkakin edistyminen olisi ihan pientäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että väliaikatiedotkin kiinnostavat. :) Enemmänhän se vain on siitä kiinni, ehdinkö ja jaksanko niitä postata. Täytyy harkita, seuraavassa pistelytyössä ainakin voisi vaikka yhden vuodenajan kerrallaan esitellä sen valmistuessa, vaikka niistä tuleekin yksi kokonaisuus.

   Poista
 2. Hieno työ ja kiva, että teit ja jaoit videon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiva että tykkäsit videosta myös! :)

   Poista
 3. Kaunis seinävaate! Liukuvärjätty lankaa antaa työhön kivan säväyksen. Minäkin tykkäsin tuosta videosta. Lisää vaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi olla, etten taida ainakaan seuraavasta eli eilen aloittamastani ristipistosta tehdä videota, sen verran oli aina muistamista joka päivä ottaa uusi kuva. Mutta ehkä joskus taas, kun sille päälle satun. :)

   Poista
 4. Kauniin ristipistomallin olet löytänyt! Liukuvärjätty lanka sopii siihen mainiosti, elävöittää kivasti kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä malli on minulla ollut jo vuosia kaapissani odottamassa pistelyä. Minusta nuo liukuvärjätyt langat ovat ihan parhaita tällaisiin yhdellä värillä pisteltäviin töihin. Täytyy tosin olla hieman silmää arvioida, millaisiin malleihin ne sopivat, joskus liukuvärjätyillä voi tulla sekavankin näköistä pintaa, riippuen tietysti myös väristä. Esimerkiksi jos on isot kontrastit sävyjen välillä, niin lopputulos ei ole niin harmoninen. Tämä DMC:n punainen liukuvärjätty taitaa olla ihan parhaimmasta päästä liukuväreistä, tällä sävyllä onnistuu aina! :)

   Poista
 5. Ihanan työn olet taas pistellyt. Välipostaukset ovat myös kivoja ja tuo video oli tosi mukava!

  VastaaPoista
 6. Jälleen upea ristipistotyö. Miten ihmeessä näet tehdä noin pieniä pistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minua ei ikänäkö vielä vaivaa, kun olen likinäköinen, eli näen lähelle paremmin kuin kauas (miinuslasit siis). Joskus jos haluan nähdä todella tarkasti lähelle, esimerkiksi ristipistoja tehdessä, otan lasit pois! :) Näin kesäaikaan näen tehdäkin paremmin näitä pikkupistoja, kun valoa tulee sekä ikkunasta että kahdesta hyvätehoisesta lampusta, tosin näen kyllä talvellakin ihan pelkän sähkövalon avulla.

   Poista
 7. Toi ristipistovideo oli tosi kiva. Toimii sulla, kun teet valmiiks niin nopeasti.
  Ompelukonepussi on tosi ihana.
  Pörriäinen on hitaaksi kappaleeksi ihan vetävä. :) Se jäi jopa päähän soimaan näköjään. :)
  Testailin taas kommentointia. Mulle käy siis niin, että jos kommentoin ja laitan google valinnaks ja julkaise, niin se kysyy googlen kirjautumissalasanaa heti perään ( kuten muissakin blogeissa). Normaalisti en siis ole koko ajan kirjautuneena. Sit kun oon kirjautuneena, niin sinun blogissa se kirjoitettu kommentti katoaa ja pitää aloittaa kommentointi alusta. Muissa blogeissa en oo tähän törmänny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuttiorkesteri on kyllä tehnyt Pörriäisestä hyvän sovituksen. Harmi, että kommentointi tökkii blogissani, en tiedä mistä se johtuu. Itselläni vastaavia ongelmia on vain silloin, jos olen käynnistänyt tietokoneen uudelleen, koska silloin jostain syystä kirjaudun myös googlesta ulos (yleensä siis laitan vain tietokoneen valmiustilaan ja pysyn googleen kirjautuneena myöskin). Minulla yleensä näkyy kommentoidessa valmiiksi, että kommentoin nimellä MariJ (Google), ei tarvitse erikseen kirjautua. Ihmettelen kyllä, miksi sinulla on ongelmia vain minun blogissani, jos käytät google-tunnuksia myös muissa bloggerin blogeissa kommentoidessasi? Mutta tosiaankin, en aio noita kommentointiasetuksia muuttaa omassa blogissani, koska nimettömät kommentoinnit eivät tunnu mukavilta, vaikka olisivat kuinka ystävällisen sävyisiä, kyllä jokaisella täytyy olla rohkeutta kirjoittaa omalla nimellään. Toivottavasti tuo kommentointiongelma lakkaa sinun kohdallasi jossain vaiheessa tai keksit siihen jonkin ratkaisun!

   Poista
  2. No nyt menin taas samaan lankaan, vaikka tiesin.... Kirjotin pitkän jutun ja se katos julkastessa, kun en ollu kirjautunu ennen kirjottamista.
   Se meni siis jotenkin näin: henkilö, jolla ei oo blogger blogia, sillä ei oo sitä blogger -hahmoa, eli tunnistetta, vai oonko väärässä? En taida vaan tajuta. :) Mulla on joku hahmo, koska kuulun Virkkaus -rinkiin? Muista tunnistushahmoista en ees tiiä, koska mulla on Vuodatus -blogi. Halusin kirjottaa tästä, koska en oikeesti oo törmänny muissa google-tunnistautumista pyytävissä blogeissa siihen, että se teksti katoaa. Pärjään kyllä tällä, ei se menoa haittaa, kun vaan muistan käydä kirjautumassa ennen kirjottamista. :)

   Poista
  3. Ei tarvi olla bloggerin blogia, jotta voi olla tunnukset, riittää että on esim. sähköposti gmailissa tai käyttää muuten googlen palveluja. Esim. mulla on käytössä googlen kalenteri, google-docs jne. Gmail-sähköpostiosoite tulee automaattisesti, kun luo itselle google-tunnukset, minullakin sellainen on, vaikken sitä koskaan käytä. Mutta juu, kannattaa tosiaan ensin kirjautua googleen, sitten vasta kirjoittaa kommentti, koska muuten se häviää, niin minullakin häviää muissa blogeissa, jos en ole kirjautuneena. Tai sitten jos muistat asian vasta jälkikäteen ja olet jo kirjoittanut kommentin, niin maalaa se kirjoittamasi teksti ja paina Ctrl+C, sitten käy kirjautumassa googleen, palaa takaisin kommenttilaatikkoon ja paina Ctrl+V. Tadaa! Juuri kirjoittamasi kommentti ilmestyy takaisin! :) Minä käytän tuota aina jos on pienikin epäilys, että kommentti häviää jonnekin.

   Poista
  4. Maalaus tietenkin tuli mieleen vasta jälkijunassa, mutta yritän jatkossa muistaa. Yleensä mulla säilyy tekstit kirjautumisen jälkeenkin.
   Otinpahan vaan nyt esiin tällasen. Olenhan miä käyny täälä vuosia jo muutenkin, eihän tää nyt yhteen kommentointiin kaadu. :) Tosin viime aikoina on bloggailu jotenkin vähentyny. Ennen tuli laiteltua juttuja keskeneräsistäkin käsitöistä, Nyt jotenkin tuntuu, että pitää olla valmis työ, ennen kun sen viittii kuvata. Mulle on käyny usein niin, että kun olen laittanu keskeneräsen, niin se on jääny ikuisiksi ajoiksi kesken. :) Siitä on alkanu tulla ihan smurffin laki. :) Tätä myötä on vierailut toistenkin blogeissakin vähentyneet. Ja sitten loppu se blogilista, jota käytin. Vuodatuksessa on kyllä se uutisvirta, mut en oo oikein ottanu sitä omakseni, ehkä pitäis. Onneks blogivierailuja voi tehä ilman paineita pitemmänkin ajan päästä. :) Hyvää vointia sinulle. Ja mukavaa kesää (syksyä ootellessa. :) )

   Poista
  5. Mulla on vähän sama homma, että muu elämä on vienyt niin mukanaan, että käsityöt ovat jääneet vähemmälle ja sitä myöten bloggailukin. Ei jaksa enää laitella kaikenmaailman meemejä yms. blogiin, vaan vasta valmiista käsitöistä päivityksiä. Siksi kyselinkin toiveita lukijoilta, halutaanko tänne välillä keskeneräisistäkin töistä kuvia. Tietysti pitää bloggaajan itsensä olla myös halukas tekemään näitä välipäivityksiä... :) Toisten blogeissa olen vieraillut, mutta välillä meni monta kuukautta, että jaksoin vain silmäillä kuvia, saati että olisin kommentoinut. Nyt olen taas jopa lukenutkin kaikki blogitekstit ja pyrkinyt jättämään kommentin aina, jos vain jotakin kommentoitavaa keksin. Saa nähdä, miten käy blogielämälle, kun syksy koittaa - minulla se koittaa heti elokuun alussa, kun palaan rakkaalle työmaalleni aloittamaan syyskautta! ♥

   Poista
 8. Hei Mari! hienoa kun Pörriäinen lentää levyn kansien välistä ;) Onnea Sinulle ! Minusta kaikki rp.päivitykset on kivoja ja tykkään kyllä kovasti "edistymiskuvistakin ..Minusta Sinun työt ei ole pieniä ollenkaan vaansepä onkin makuasia ... Upea tuli Isa.V. vuodenajoista !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! :) Se on toki makuasia, mikä on pieni ristipistotyö, toki tämäkin on iso verrattuna esimerkiksi korttiin tai saksikoristeeseen. Mutta miellän "ison" ristipistotyön lähinnä isokokoiseksi tauluksi, jossa on paljon värinvaihtoja yms. Esimerkiksi monet tekevät HAED-malleja, jotka ovat oikeasti isoja töitä, suunnilleen miljoona kertaa miljoona pistoa... ;) Ne ovat jo sellaisia, että niistä kannattaa tehdä väliaikapäivityksiäkin. Toisaalta moni pistelee myös useampia töitä rinnakkain, silloin väliaikapäivitykset ovat tarpeen, koska valmista tulee harvemmin kuin jos pistelisi vain yhden työn kerrallaan.

   Poista
 9. Kaunis työ, minäkin tykkäsin enemmän allekkain olevista vuodenajoista. Ehkä ne on "enemmän järjestyksessä" tai jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On minulla olemassa yksi vuodenaikatyö seinälläni, jossa vuodenajat ovat neliönä eli kevät ja kesä ylärivissä ja syksy ja talvi alarivissä. Jostain syystä nuo vuodenajat pitää aina olla järjestyksessä kevät-kesä-syksy-talvi (no, niinhän on Vivaldin Vuodenajoissakin), vaikka yhdet vuodenaikapistelyt olen kyllä ripustanut seinälle järjestyksessä talvi-kevät-kesä-syksy, koska kyllähän se talvi on ensimmäisenä silloin, kun uusi vuosi alkaa. :) Mutta pääasia että ovat järjestyksessä eikä ihan sikinsokin. ;)

   Poista
 10. Kiva edistysmisvideo. Lopputulos on kaunis. Tuo dmc:n punainen liukuväri on kyllä parasta a-luokkaa :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)