Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, heinäkuuta 08, 2015

Pikku Pörriäinen :)

Tänä kesänä on ollut uutisia noista pörriäisistä. Ampiaisia on tavallista vähemmän viileiden säiden ansiosta, mehiläiset puolestaan tuhoutuvat ihmisten käyttämän rikkakasvintorjunta-aineen vuoksi. :( Vaikka pörriäiset eivät aina niin kivoja olekaan, niin niiden hävitessä loppuu kasvien pölyttäminen, ja sehän tietää tuhoa kaikelle muullekin elämälle. Toivotaan siis paljon lisää pörriäisiä maailmaan!

Pörriäisten lisääntymistä odotellessa voidaan kuunnella vaikka tätä biisiä:


Kävin hetki sitten ihailemassa Suden virkkaamia ampiaisia, siitä sitten muistui mieleen Pikku Pörriäinen -biisi, ja huvikseni googletin, mitä tietoa siitä netistä tällä hetkellä löytyy. Ja olin ihan innoissani, kun se löytyikin YouTubesta! :) Tuo on siis Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin versio kappaleesta, mutta siitä on tehty toinenkin levytys ja sovitus, jota ei tosin netistä löydy kuunneltavaksi, mutta tässä linkki levyyn. Jos nyt joku ihmettelee, että miksi minä tästä biisistä niin olen innostunut, niin voipi käydä kurkkaamassa YouTubesta tuon biisin alta tiedot säveltäjästä. ;) (klikkaa "näytä lisää", niin sieltä löytyy "composer"; tosin siinä pitäisi olla erikseen myös "lyrics", joka on sama henkilö... :) )

On ne pörriäiset ja muut möttiäiset onneksi lisääntymässä. Hiljattain minulle tuli julkaisulupapyyntö biisiin nimeltä "Öttimönkiäinen ja Sittisontiainen"... :D Ehkä siitäkin vielä kuullaan. Joku opiskeluaikoinani erään kurssin lopputyönä säveltämäni pupubiisikin löytyi kuulemma koulun arkistoista, ja siihenkin pyydettiin jokin aika sitten julkaisulupaa, mutta en nyt muista, koskiko se vain nuottia vai myös levytystä. En pysy näissä enää kärryillä, puputkin kun ovat niin kovia lisääntymään. ;)

Pörinää päivääsi! :)

6 kommenttia:

 1. Hei Mari. Kolmas kerta todensanoo kommentin kirjoittamisessa... Hyvä idea, taidan tehdä vielä ne kolme mekkoa, on sitten oma mekko jokaiselle viikonpäivälle. Yksi päälläni nyt ja on hyvä, taidan jättää ihan yökkäriksi. Tämä ompelu ei ole vahvin lajini mutta harjoitellen hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus nuo kommentit eivät tahdo millään mennä läpi, mutta hyvä kun jaksoit yrittää. :) Mukavaa, kun olet saanut ommeltua mieluisia mekkoja - ja niissähän on se hyvä puoli, että kun ne on t-paidoista tuunattuja, niin ei tarvitse ommella hihoja... minusta hihojen ompelu on vaikeinta ompelussa, siksi olenkin tehnyt vain hihattomia mekkoja viime aikoina. :)

   Poista
 2. Toivotaan että päästään vielä kuulemaan Öttimönkiäistä :)
  Se kylmä alkukesä on näkynyt täälläkin. Harmittaa kun kirsikka ja omena kukkivat todella kauniisti, mutta sato jää köyhäksi. Kukinta-aikaan kun puissa ei näkynyt kuin yksi hassu kimalainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säät ovat mitä ovat. Itse olen kyllä tykännyt valtavasti tämän kesän säistä, olen saanut hyvin nukuttua yöt (yleensä en kesäisin nuku juuri lainkaan kuumuuden vuoksi), ja päivisin on pystynyt ulkoilla ilman, että tuupertuu tien varteen. Eiköhän sitä satoakin tule.

   Poista
 3. Oikein mukava versio biisitäsi, tykkäsin! 😊

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)