Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, toukokuuta 31, 2015

Toukokuun raporttia ja kesäkuun suunnitelmia

Tohinatoukokuu on takanapäin - huh! Päällimmäisenä mieleeni jäi toukokuusta paitsi tuo valtaisa tohina, myös lukuisat kyyneleet. Tippa on ollut silmässä enimmäkseen haikeudesta, kun yksi elämänvaihe meidän perheessä on lopullisesti takana, ja monenlaisin juhlallisuuksin on saateltu ja siunattu pienimmäistämme syksyiselle koulutielle. On myös vuodatettu ihan surunkin kyyneleitä rakkaan läheisen poismenon johdosta, mutta saatu viettää myös monia ilon hetkiä ja iloisia juhliakin. Iloa on tuottanut myös ihanan viileät ja raikkaat sadepäivät - niitä lisää paljon, kiitos! :) Ja tietysti suurella innolla ja jännityksellä odotettu syksyä...! ♥

Taas kerran ihmettelen suuresti, missä välissä olen muka ehtinyt käsitöitäkin tekemään, mutta ilmeisesti niitä on tullut tehtyä ihan huomaamatta...


Toukokuussa valmistuivat:

 • 5.5. Luomispussit 2 kpl (ommellen)
 • 8.5. Hot Sunset -sukat (neuloen), langankulutus 139 g
 • 10.5. Coeurs Monogrammes: M (ristipistellen)
 • 12.5. Junasukat (neuloen), langankulutus 29 g
 • 14.5. Pellavaliivi (ommellen)
 • 15.5. Pellavamekko (ommellen)
 • 16.5. Siksak-myssy (neuloen), langankulutus 23 g
 • 21.5. Profession de foi (ristipistellen)
 • 26.5. Musical ABC / Penaali (ristpistellen ja ommellen)
 • 28.5. Blue Dream -hame (virkaten), langankulutus 221 g

Vaikka valmistuneiden käsitöiden määrä on ihan kiitettävä, niiden joukossa ei ole kovin montaa neule- tai virkkuutyötä. Siksi langankulutuskin jäi tässä kuussa vain 412 grammaan. Kauas taakse ovat ilmeisesti jääneet ne ajat, jolloin tasatahtiin kulutin lankaa sellaiset 1,5 kiloa kuukaudessa; tämän vuoden keskikulutuskin jää reilusti alle kilon kuukautta kohti. Luonnollisestikaan en ole myöskään toukokuussa ostanut lankaa enkä mitään muutakaan käsityömateriaalia. Luulen kuitenkin, että joutunen kesäkuussa ostamaan yhden dokan ristipistolankaa, yksi tarvitsemani väri alkaa uhkaavasti loppua...

Ristipistoilu on jatkunut tasaiseen tahtiin, ja jälleen on peräti kolme ristipistotyötä valmistunut kuukaudessa, niistä tosin yksi on hyvin pieni ja valmistui parissa illassa. Kesäkuussa on luvassa ristipistoilussa ainakin yksi valmis käyttöesine, johon tulee sekä ristipistoja että ompelua. Ompeluinnostuksen (lue: minulla on nyt tilaa ompelukoneelle) myötä on syntynyt paljon uusia ideoita ristipistotöiden viimeistelyyn, ja onkin tullut tehtyä sellaisiakin ristipistomalleja, joita ei ole ollut edes to do -listalla, kuten nyt kaikki nämä kolme toukokuussa valmistunutta. Luulen kuitenkin, että kesäkuussa alan pistellä taas sellaistakin mallia, jonka olen to do -listalleni vuoden alussa kirjannut. Ainakin se odottaa kankaineen ja lankoineen vuoroaan minun ristipistoprojektilaukussani; siihen laukkuun on hyvä pakata valmiiksi jo seuraavakin ristipistotyö valmiiksi, sillä kun tekeillä oleva valmistuu aikanaan, niin ei ole kiva lähteä kesken äänikirjan kuuntelun etsiskelemään kaapista lisää pisteltävää. Etenkään, jos ei ole hajuakaan, mitä seuraavaksi pistelisi, saati että olisi kankaat leikattuina ja langat etsittyinä. Parasta siis vähän ennakoida tulevaa tässäkin asiassa. :)

Ompelukonekin päässee kesäkuussa vielä hommiin ainakin tuon yhden ristipistotyön viimeistelyn osalta. Pari luomispussia lisää olisi myös tarkoitus ommella ennen syksyä, mutta katsotaan nyt, teenkö ne kesä- vai heinäkuussa. Sen jälkeen taitavatkin akuuteimmat ompeluhommat olla tällä erää ommeltuina. :)

Lankojen tuhoaminen taitaa keskittyä nyt parin vuoden takaisiin kasvivärjäilyihin. Tässä ihan toukokuun lopulla tuli taas eteen tilanne, että ei ollut mitään käsityötä kesken ja piti äkkiä aamulla napata jotain käsilaukkuun mukaan, joten sieppasin yhden kasvivärjätyn kerän ja aloin virkata tilkkua. Sen jälkeen on tullut vielä istuttua 800 km tien päällä matkalla ylioppilasjuhliin ja takaisin, jonka aikana ehdin jo muutaman kasvivärjätyn kerän muotoilla tilkuiksi nekin. Ajattelinkin, että tilkkupeittoprojekti voisi olla hyvä "kesäkäsityö", koska tilkkuvirkkuut on helppo ottaa vähän sinne sun tänne mukaan, eikä ole kuitenkaan niin kuuma työstettävä kuin ne aiemmin virkkaamani kasvivärjätyt peitot, jotka virkkasin yhtenä kappaleena. Saa nähdä, joko kesäkuussa blogissa nähdään ensimmäinen peitto valmiina; ainakaan tuollaisia eilisen kaltaisia virkkuumaratoneja ei ole enää (onneksi!) luvassa. ;) Virkkuiden välissä voisin kutaista yhdet sukat kaveriksi toukokuussa virkkaamalleni hameelle. Sen suurempia suunnitelmia ei taida tällä haavaa lankarintamalla ollakaan.

Toukokuu loppuu, mutta tohina ei, sillä ainakin kalenterin mukaan sitä on luvassa vielä viikoiksi eteenpäinkin. Mutta hyvä niin, sillä nämä pari kuukautta ennen sitä hartaasti odotettua syksyä menevät toivottavasti nopeammin, kun on paljon tekemistä. :) Saa nähdä, jääkö edes aikaa laiskotteluun eli käsitöiden tekemiseen, mutta käsityöt nyt eivät ole elämän tärkeysjärjestyksessä lähelläkään kärkisijoja. ;) Tehdään silloin kuin ehditään ja huvittaa.

Keskimääräisen keljua, kelmeän ketterää ja kehittymättömän ketsupitonta kesäkuuta kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Upea määrä ihania töitä on siellä taas valmistunut, vaikka langankulutus ei olekaan marimainen. :) Kaikki käsityöt ovat yhtä arvokkaita ja tuovat meille tekijöille hyvää mieltä. Niin ainakin minä ajattelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mitä se "marimaisuus" sitten onkaan - ihminen ja elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti, en minä ainakaan ajattele niin, että harrastusten pitäisi pysyä samoina tai samanlaisina läpi elämän. On minun elämässäni aiemminkin ollut pitkiäkin kausia, jolloin käsityöt ovat olleet huomattavasti vähäisempiäkin kuin nykyisin, ne ajanjaksot eivät vain ole sattuneet tähän reilun 9 vuoden blogijaksolle - paitsi vuonna 2008 en tainnut tehdä käsitöitä tämänkään vertaa, vaikka blogia päivitinkin (kuopus oli silloin vauva). Tällä hetkellä minulla on niin paljon muitakin harrastuksia tai aktiviteettejä, jotka tuottavat enemmän hyvää mieltä kuin käsityöt, ja mielelläni annan niille nyt aikaa.

   Poista
  2. Sillä marimaisella langankulutuksella tarkoitin niitä huippulukemia, joita sinulla oli joku vuosi sitten. Ja siis ihan positiivisella mielellä. Muistan, kun ihailin niitä määriäsi, jotka olivat paljon isommat kuin omani. En voinut olla vertaamatta, vaikka en minä ole kokenut tarvetta kilpailla sinun tai kenenkään muunkaan kanssa. Olen muuten seurannut blogiasi jo silloin, kun kuopuksesi oli vauva.

   Poista
  3. Ymmärsin kyllä, mitä tarkoitit. :) Itse olen vain pohtinut paljon sitä, että blogin kautta lukijat saavat kirjoittajasta tietynlaisen mielikuvan, joka voisi minun kohdallani olla sitä "marimaisuutta", vaikka olen paljon muutakin kuin se pieni siivu elämästäni, jonka jaan tässä blogissani. Monella voi olla edelleen se mielikuva, että Heivattujen Kudelmien Mari neuloo useita kiloja kuukaudessa ja shoppailee vielä isompia määriä lankaa, vaikka tilanne on ollut toisenlainen jo pitkään. :) Pitkään olet sinäkin kyllä blogini lukija ollut - meidän vauva menee nyt syksyllä kouluun! :)

   Poista
 2. Olet saanut paljon aikaiseksi! Tuo virkattu hame on aivan huippu, itse asiassa tekee kovasti mieliä virkata-värkätä itsellenikin samanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen huomannut, että monesti sitä ehtii enemmän harrastaakin, kun on muuta tohinaa enemmän; pitää suorastaan raivata kalenteriin itselle tilaa harrastuksille. Rauhallisempina aikoina ei saa tehtyä käsitöitäkään, kun sitä vain ajattelee, että onpa tässä aikaa vaikka pelata tietokoneella, kun ei tarvi tänään mennä mihinkään, ja sitten siinä vierähtääkin koko päivä... Hameen ohjehan löytyy netistä ilmaiseksi, joten siitä vaan värkkäämään! :)

   Poista
 3. Elämä ilman ketsuppia onnistuu ihan loistavasti.:)
  Hienoja ommeltuja mekkoja oot tehny. Värikuviointi oli kiva.
  Tykkäsin myös ristipistotöistä, jotka oli liitetty käyttöesineisiin, etenkin kalenterinkansista.
  Hameessa mukava malli ja minusta toi tummemman punanen sopi sen kanssa parhaiten.
  Hirveät mustelmat. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Mustelmat ovat jo entiset, nopeasti ne kyllä paraneekin, kun nopeasti tulevat. Mullahan tulee pikkumustelmia käsivarsiin ihan jo siitä, että käytän virkattua puuvillatakkia - illalla kun ottaa neuleen pois, niin käsivarsiin on jäänyt mustelmina neuleen pitsikuviointi... ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)