Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, toukokuuta 28, 2015

Mustelmansinipunainen unelma

Värjäys on ihanaa puuhaa, etenkin värjäyskursseilla, jossa saa läträtä ja lotrata mielin määrin ilman, että tarvitsee murehtia oman keittiön tai kylppärin sotkeutumisesta. Aika monta värjäyskurssia olen käynytkin, ja jokaisella kurssilla on aina vähän mopo karannut käsistä värjättävän materiaalin määrän suhteen. Toisaalta kursseillahan on tarkoitus oppia ja kokeilla kaikenlaista, joten on ihan luonnollista hyödyntää kurssiaika koko rahan edestä. Lopulta on kuitenkin edessä sellainen pikkuongelma, että kaappi pursuaa lankoja, joista ei ole hajuakaan, mitä niistä tekisi, eikä läheskään kaikkiin ole osunut sellainen värisävy, että niistä edes houkuttelisi tehdä mitään. Ja kun noilla kursseilla tulee värjättyä lähinnä vain pikkumääriä kerrallaan, niin ideat lankojen hyödyntämiseen alkavat käydä vähiin, kun ei kaikista voi aina sukkiakaan tehdä...

Toissasyksyn happovärjäyskurssin tuotoksista tiesin heti, että tietyt kolme vyyhtiä haluan käyttää samaan käsityöhön, koska ne vain tuntuivat sopivat toisiinsa. Osittain se johtunee siitä, että kaikissa oli pohjana Dropsin Fabel Moulinea, joka on siis jo valmiiksi "kaksiväristä" lankaa (meleerattu lienee oikea nimitys?). Mutta värisävyt eivät oikein olleet sitä, mitä olin ajatellut. Lilan langan sävy on ihan ok, petroolinsinisestä taisin yrittää turkoosia, mutta lopputulos oli haluttua tummempi. Vadelmanpunaisesta taisin haluta vadelmanpunaista, mutta enemmän kai tuo sävy muistuttaa punajuurilientä... Pitkään mietin, että tekisin noista itselleni yläosavaatteen, mutta kun sävyt eivät ole ihan sellaisia, joita voin käyttää kasvojeni lähellä, niin se ajatus ei oikein houkutellut. Lahjaneulettakaan en osannut noista hahmottaa, sillä värjäysten lopputulos on sen verran "taiteellinen", etten usko monellakaan löytyvän ymmärrystä noin epämääräisiä läiskittymiä kohtaan. ;) Lopulta päädyin pohtimaan alaosavaatteen tekemistä, mutta siinä arvelutti lähinnä se, löytyykö kaapistani yhteensopivia yläosia. Dropsin sivuilta löytämäni ihana malli sai minut viimein tarttumaan koukkuun ja virkkaamaan noista omituisista langoistani hameen. :)

Blue Dream -hame
Tehty ajalla: 16.-27.5.2015
Lanka: Blue Dream Mouline happovärjätyt lila (pohja luonnonvalkoinen/beige 800), petroolinsininen (pohja ruskea/valkoinen 801) ja vadelmanpunainen (pohja luonnonvalkoinen/beige 800)
Langankulutus: 221 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm ja 4,5 mm
Koko: M-koon ohjeella, tulos kokoa S
Muuta: Ihan kiva 


Dropsin ohjeessa tätä hametta nimitettiin "kesähameeksi". Minun mielikuvani kesähameesta on kyllä materiaaliltaan jotain muuta kuin villaa, mutta sitten muistin ohjeen olevan norjalainen, ja norjalaiset kun lähtevät etelään rantalomalle, niin hehän tulevat tänne Oulun Nallikariin. ;) Joten ehkä siellä Norjassa Jäämeren rannikolla kesähame on tosiaankin villainen. Itse miellän villahameet kuitenkin enemmän syys- ja talvihameiksi, joskin omalla kohdallani mietin tämän käytännöllisyyttä, sillä minähän poljen pyörällä joka paikkaan ympäri vuoden, eikä hame ole silloin välttämättä paras mahdollinen asuvalinta. Toisaalta olen kyllä joskus talvipakkasella käyttänyt villamekkoa niinkin, että olen pukenut vain sinne alle villa- ja toppahousut, ja riisunut päällimmäisiä housuja sitten sisätiloissa pois ja hame on jäänyt jäljelle edelleen sisällä käytettäväksi. Tällä hameella voisi olla käyttöä ainakin syksyisissä ja talvisissa juhlatilanteissa, joissa on tapana pukeutua vähän hillitympiin väreihin - juhlapaikalla täytyy joka tapauksessa vaihtaa pyöräilyvaatteet juhlavampiin sisävaatteisiin, niin kyllähän tällainen hame silloin kulkeutuu vaikka repussa. :)


Hameen taakse tuli napit - ohjeessa oli neljä nappia, mutta minun hameeseeni sopi paremmin viisi. Olin ajatellut tähän yksiä toisia nappeja, mutta kun ne napitetaan noiden pylväiden rakosiin (ei siis erillisiä napinläpejä), niin ne napithan olivat tähän ihan liian suuret. Tällaiset askartelupakkauksen napit sitten löysin tilalle omasta kaapistani. Näiden napittamisessa on kyllä melkoinen näprääminen, mikä ei tällaiselle hätähousulle (tai hätähameelle!) oikein sovellu, mutta kyllähän tuo hame menee päälleni ilman nappien aukomistakin, joten saan sen kiskottua tarvittaessa päälle ja pois parissa sekunnissa. :)


Ennen hameen aloittamista mieltäni painoi, mahtaako kaapistani löytyä tämän kanssa yhteensopivia vaatteita. Yläkuvissa hameen kanssa on lila t-paita, joka sopii värien puolesta tämän kanssa parhaiten. Talvista käyttöa ajatellen löysin myös lilan villapuseron, jonka alle puin turkoosin topin.


Vaikken onnistunutkaan saamaan yhdestä langasta turkoosia vaan siitä tuli petroolinsinistä, niin kyllä hame sopii myös turkoosin paidan ja sukkahousujen kanssa...


... ja ihmeesti se vain istuu myös sinisten vaatteiden seuraksi. Johtunee ehkä niistä sinisistä läiskistä, joita jostain syystä on sekä lilassa että turkoosissa langassa. Jollen väärin muista, niin läiskät tulivat siitä, kun kesken värjäyksen yritin lisätä väriä pataan tehdäkseni väristä vahvempaa, mutta sehän imeytyi samantien ensimmäiseen langankulmaan, joka tielle osui... Siksi siis langoista ja tästä hameestakin tuli vähän taiteellisia. ;)


Olin ihan varma, että tuo punajuuriliemenpunainen alkaa riidellä kaapistani löytyneiden kirkkaampien pinkkien vaatteiden kanssa...


... mutta sen verran taiteellisuutta tuossa punertavassakin langassa on, että se näemmä istuu vähän erisävyisten pinkkienkin kanssa yhteen.


Kun ottaa huomioon, kuinka paljon nuo langat ahdistivat kaapissani vyyhdillä ollessaan, niin siihen nähden tästä tuli ihan yllättävän kiva hame! :) Teoriassa tällä voisi olla jopa käyttöä, mutta aika näyttää, pääseekö se koskaan ylleni käytännössä. Pyöräilyyn tämä taitaa olla vähän liian kapoinen... ;)

Dropsin sivuilla hameen nimeksi oli laitettu Blue Dream eli Sininen Unelma. Oman hameeni väritys on kyllä enemmänkin Mustelmansinipunainen Unelma...

... ja mustelmista puheenollen:


Jos kuntosalin selkälaitteesta puuttuu pehmuste, niin ei välttämättä kannata tehdä sillä ainakaan kolmea täyttä sarjaa - etenkään, jos on tavallista herkempi saamaan mustelmia. Mutta näillä mennään! :D

Hameen kanssa poseeratessani mietin, mahtaakohan tänne blogiini ilmestyä jossain vaiheessa toisenkinlaisia "poseerauksia". Muutama päivä sitten nimittäin säikähdin käsivarteeni ilmestynyttä kovaa pahkuraa, ja vähältä piti, etten soittanut samantien hätänumeroon... kunnes tajusin sen olevan hauis. ;)

Sinipunaisenvioletinkikertävänkukertavankakertavia unelmia kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Ihana hame ja näkyy olevan yllättävän moniin sopiva!
  Ai et sain päivän parhaat naurut tosta hauistelusta, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Ihana hame, toivottavasti käytät sitä paljon, sääli jättää noin kaunis kaappiin! Aurinkoisia päiviä,
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllähän sitä muuten käyttäisi vaikka mitä vaatteita, jos vain olisi sopiva tilaisuus ja käytäntö sallii. Useimmiten kuitenkin on helpompi pukeutua vaatteisiin, jotka sallivat liikunnan, minä kun olen aina liikkeessä. :) Minä toivon mieluummin sateisia kuin aurinkoisia päiviä - kuravaatteissa on ihanaa pyöräillä! :)

   Poista
 3. Ompa ihana hame, sopii siulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sopiihan se onneksi, vaikka huomasin hädissäni tekeväni tiukempaa jälkeä kuin ohjeessa. Mutta sopii silti ja hyvä niin. :)

   Poista
 4. Sievä hame ja sopii tosi hyvin noiden punasävyisten yläosien kanssa.
  Kohta menee vaatekaapin sisältö uusiksi, kun ei lihakset mahdu vaatteisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No onneksi vaatekaapissa on aika paljon niitä vaatteita, jotka on ostettu siihen aikaan, kun lihasten paikalla on ollut läskistä. ;) Ja neuleista tuppaa muutenkin tulemaan aina liian löysiä, niin aina sieltä joku teltta varmasti päälle löytyy. Virkkuuvaatteista kyllä tulee sitten tiukempia kuin olen ajatellut... No, tuskinpa nuo lihakset tästä nyt ihan hirveästi kasvavat, kun tavoitteena on lähinnä kuntoutuminen työkykyiseksi ja lihaskunnon ylläpitäminen, ei suinkaan massan kasvatus. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)