Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, kesäkuuta 14, 2015

Ompelukoneen rippilahja

Ompelukoneeni täytti tässä keväällä 15 vuotta. Synttärilahjaksi en ehtinyt sille mitään tehdä, mutta olkoon tämä nyt sitten vaikka rippilahja, kun se sattui valmistumaan juuri tällaisena sunnuntaina, jolloin ainakin Oulussa melkein joka kirkossa on konfirmaatiomessu. Varsinaisestihan ompelukoneeni ei ole käynyt rippikoulua, mutta on se näiden 15 vuoden aikana kuullut niin monta kertaa sielunvihollisen eri nimityksiä, että eiköhän siinä ole sille kristinoppia kylliksi... ;)

Ompelukoneellanihan oli pienoinen vaatetusongelma:


Raukka on joutunut pärjäämään 15 vuotta samoissa kapaloissa, joissa se tuotiin kotiin laitokselta kodinkoneliikkeestä. Kyllähän tuossa ajassa kaikki tuppaavat vähän kasvamaan vaatteistaan ulos...


Tätä kapaloa on yritetty joskus jo parsiakin...


... mutta aika kehnolla tuloksella. Uudestaan se on vaan revennyt ja entistä pahemmin.


Nyt oli korkea aika heittää vanha suojus roskiin! (kyllä, meidän roskiksella on silmät...)

Tarvittiin siis uusi vaate vanhan kapalon tilalle:

Hiiret ompelemassa / ompelukoneen päällinen
Tehty ajalla: 26.5.-14.6.2015
Malli: Cross Stitcher 11/2010, Margaret Sherry: All that glitters (osa mallista) / päällisen malli kehitelty itse
Kangas: 14 ct pellava-aida
Langat: DMC Blanc, 155, 318, 321, 353, 420, 422, 434, 436, 437, 680, 738, 746, 3024, 3799, 3821, 3824, 3837
Pistot: Risti-, 3/4- ja jälkipistot
Koko: 76x34 pistoa, n. 15x11,5 cm / päällinen ompelukoneen päälle sopiva
Viimeistely: Ompelukoneen päällinen
Muuta: Päällisen kangas mustaa paksua verhoilukangasta 


Kyllähän uusi vaate ansaitsee myös vähän kirjailuja pintaansa! Tämä malli on peräisin Cross Stitcher 11/2010 -lehdestä, tai oikeastaan se on vain osa siinä olleesta Margaret Sherryn mallista. Kyseisen lehden olen jo laittanut kiertoon, mutta tästä ompelukoneen osuudesta olin napannut itselleni kopion, eli tarkoitukseni ei ole ollut missään vaiheessa sitä mallia kokonaan pistelläkään, vaan olin ajatellut siitä pelkästään tämän osuuden joskus tehdäkin. Nyt se pääsi mielestäni juuri oikeaan paikkaan! :)


Päällisen kangas löytyi kaapistani. Joskus olen tuon mustan (tai olisiko ennemminkin tummanharmaa?) verhoilukankaan löytänyt palalaarista ajatuksenani verhoilla työtuolin päällinen, mutta se jäi ajatukseksi, koska kuopus syntyi noin viikko tuon kankaan ostamisen jälkeen, ja se työtuolikin on jo päätynyt kaatopaikalle. Vanhan lasten kiikkutuolin istuinosan olen tällä kankaalla kyllä joskus myöhemmin verhoillut, mutta sitä oli jäänyt vielä sen verran, että siitä juuri ja juuri sai ompelukoneelle päällisen, kun vain vähän kikkailin.

Joku saattaa ihmetellä, kuinka minä näin tummaan väriin päädyin, mutta ompelukonehan on suurimman osan ajastaan kaapissa pois silmistä, niin siinä mielessä on ihan se ja sama, minkä värinen päällinen sillä on yllään. Tärkeintä on, että päällinen on riittävän tukevaa tekoa - ja sainpahan yhden ruman kankaan kaapistani käytettyä! :) (tai itse asiassa sehän päätyy takaisin siihen samaan kaappiin ja vielä samalle hyllyllekin, mutta vain ompelukoneen vaatteeksi muuntautuneena...)


Vanhassakin päällisessä oli aukko kantokahvalle (joskin se aukko oli siitä vuosien mittaan "hieman" laajentunut...), joten pitihän sellainen leikata tähän uuteenkin.

Minä ja 15-vuotias Huskystar toivottelemme kaikille oikein mukavia ompelu- ja muiden käsitöiden päiviä! :)

8 kommenttia:

 1. Vau, hieno. Tätyis varmaan munkin tehdä jotakin omalle koneelleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllähän tuo kone on nyt mukavampi ottaa esille, kun sillä on kiva suojuos yllään. Se resuinen lähinnä hävetti. ;)

   Poista
 2. Ihana! Minunkin ompelukoneeni taitaisi haluta tällaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Siitäpä vain sitten konetta vaatettamaan.

   Poista
 3. Tuossa katsastin, mitä kaikkea oletkaan tänä vuonna jo tehnyt ja tämä ihanuus pisti kommentoimaan, vielä näin jälkikäteenkin. Tuollaisesta kauniista suojasta olen haaveillut ja inspiraatiota odotellut. Mutta ei siis vielä mitään hätää, koska minun koneeni on miltei puolta nuorempi, niin vielähän tuo ehtii nutun saada:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitten, kun alkuperäinen suojus on tuossa kunnossa kuin minulla, niin kannattaa harkita uuden ompelemista...

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)