Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, toukokuuta 06, 2015

Genesis

Alussa Jumala loi taivaan ja maan.


Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä. 


Jumala sanoi: "Tulkoon valo!" Ja valo tuli. Jumala näki, että valo oli hyvä. Jumala erotti valon pimeydestä, ja hän nimitti valon päiväksi, ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni ensimmäinen päivä. 


Jumala sanoi: "Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan." Jumala teki kannen ja erotti toiset vedet sen alapuolelle ja toiset sen yläpuolelle. Niin tapahtui, ja Jumala nimitti kannen taivaaksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni toinen päivä.

Jumala sanoi: "Kokoontukoot taivaankannen alapuolella olevat vedet yhteen paikkaan, niin että maan kamara tulee näkyviin." Ja niin tapahtui. Jumala nimitti kiinteän kamaran maaksi, ja sen paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän nimitti mereksi. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.


Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka maan päällä kantavat hedelmissään kukin lajinsa mukaista siementä." Ja niin tapahtui. Maa versoi vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita, jotka kantoivat hedelmissään kukin oman lajinsa mukaista siementä. Jumala näki, että niin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kolmas päivä.

Jumala sanoi: "Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia. Ne loistakoot taivaankannesta ja antakoot valoa maan päälle." Ja niin tapahtui. Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman hallitsemaan päivää ja pienemmän hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Hän asetti ne taivaankanteen loistamaan maan päälle, hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeydestä. Jumala näki, että niin oli hyvä. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni neljäs päivä.


Jumala sanoi: "Viliskööt vedet eläviä olentoja ja lennelkööt linnut ilmassa taivaankannen alla." Niin Jumala loi suuret meripedot ja kaikki muut elävät olennot, joita vedet vilisevät, sekä kaikki siivekkäiden lajit. Jumala näki, että niin oli hyvä. Hän siunasi ne sanoen: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä." Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni viides päivä.

Jumala sanoi: "Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikki karjaeläinten, pikkueläinten ja villieläinten lajit." Ja niin tapahtui. Jumala teki villieläimet, karjaeläimet ja erilaiset pikkueläimet, kaikki eläinten lajit. Ja Jumala näki, että niin oli hyvä.


Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu." Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu." Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne. Ja villieläimille ja taivaan linnuille ja kaikelle, mikä maan päällä elää ja liikkuu, minä annan ravinnoksi vihreät kasvit." Niin tapahtui. Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kuudes päivä.

Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen, ja seitsemäntenä päivänä hän lepäsi kaikesta työstään. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstään. Tämä on kertomus siitä, kuinka taivas ja maa saivat alkunsa silloin kun ne luotiin.

(1. Moos. 1: 1-31, 1. Moos. 2: 1-4)

Luomispussit 2 kpl
Tehty ajalla: 4.-5.5.2015
Kangas: Kuutta erikuosista puuvillaa
Koko: 23x23 cm
Muuta: Toinen itselle, toinen töihin.

Luomispussin ohje löytyy Hääräämöstä, ja hyvä ohje onkin, sillä itse en edelleenkään tajua, kuinka on mahdollista aina vaan kääntää uusi kuva pussista esille. En tajua, vaikka tein näitä pusseja peräti kaksi kappaletta. ;) Toisen pidän itse, toisen annoin tänään esimiehelleni, kun palaveerasimme hänen ja parin muun pomon ja kahden työterveyshuollon edustajan kanssa. Työpaikalla ei vielä luomispussia ollutkaan, mutta nyt on. :) Vielä jäi materiaalia kahteen pussiin, joten vähän lupailin surautella töihin pari luomispussia lisääkin, kun tässä nyt vielä on muutama kuukausi ylimääräistä aikaa ja intoa - sen jälkeen on pelkästään intoa. ;)

Ihan "surauttamalla" nämä eivät valmistuneet, sillä tekeminen vaati tarkkuutta ja ennen kaikkea kysyi koneen lujuutta. Ja niinhän siinä kävi, että kun jälkimmäisestä pussista oli enää 5 cm ompelematta, niin katkesihan se ompelukoneen neulakin viimein! Siitä onkin monta vuotta, kun viimeksi on neula katkennut, mutta en nyt tietysti ole ihan mahdottomasti ommellutkaan. Koneen alkuaikoina tuntui, että neulaa sai olla koko ajan vaihtamassa, mutta johtuiko se sitten ompelijan kokemattomuudesta vai alkuinnostuksen ompelupuuskasta, sitä en tiedä.

Ohje on kuitenkin perusperiaatteeltaan helppo, vaikka tarkkuutta vaatiikin ja vie sen vuoksi suhteellisen paljon aikaa. Suosittelen kokeilemaan! :) Kankaat löytyivät muuten aikoinaan PeeKaasta. Muistaakseni toissasyksynä ne ostin - vai oliko peräti sitä edellisenä? - mutta vasta nyt uskaltauduin pussit ompelemaan.

Näillä mennään syksyä kohden... :)

20 kommenttia:

 1. Siis aivan ihana. Pitääköhän minunkin?

  VastaaPoista
 2. Minullakin on tuo luomispussi ja muutama muukin Raamatunaiheinen pussi. Itse en osaisi tehdä, mutta monet ovat koittaneet saada selville miten se tehdään, kun olen opetuksessa niitä käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeitten mukaan kyllä osaa tehdä, mutta ei se tekotapa pussia pyörittelemällä selviä, vaikka se lopulta onkin äärimmäisen yksinkertainen. Mietin minäkin, voisiko noita pusseja tehdä muistakin aiheista, mutta ongelma taitaa olla löytää sopivia kankaita.

   Poista
  2. Tälleen tulevana muotoilijana ratkaisisin ongelman luovasti: itse painamalla, maalaamalla tai piirtämällä saisi juuri sellaisia pusseja kuin haluaisi. Olettaen, että osaa piirtää haluamansa aiheet ja ei ole ostolakossa. Tai PA.

   Poista
  3. No näinhän se toki on. Toistaiseksi kuitenkin minulle riittää tämä luomispussi, johan siinä lapsetkin kyllästyisivät, jos tädillä olisi joka kertomukseen aina vaan uusi pussi. ;) Vaihtelua siis rekvisiitan käyttöönkin. Ja vaihtelua tuo tämä pussikin, sillä useimmiten luomiskertomuksen havainnollistajana toimivat lelukaapista löytyneet eläinhahmot sekä alastomiksi riisutut Barbie ja Ken... ;)

   Poista
 3. Hieno pussi! Mie tein ensimmäiseen luomispussiini kuvat applikoimalla. Sillein saisi tehtyä muitakin kertomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiitos vinkistä! Minä en ole tuota applikointia harrastanut, siinä pitäisi olla vissiin jotain tukikankaitakin tms., jotka on mulle ihan hepreaa. Eikä onnistu ainakaan nyt, kun en aio ostaa tänä vuonna uusia käsityömateriaaleja lainkaan. ;)

   Poista
  2. Applikointi on nykyään helppoa kaksipuolisen silitettävän liimakankaan avulla.

   Poista
  3. Juu, tällaista olen lukenut, kun olen asiasta tietoa etsinyt, mutta se vaatisi sellaisen liimakankaan ostamista, ja minulla on kukkaronnyörit lukittuina. ;)

   Poista
  4. Mie en ole käyttänyt tukikangasta. Puuvillakankaan applikoiminen puuvillakankaalle on helppoa ilmankin.

   Poista
  5. Ok. No itseasiassa en ole kauheasti tuosta applikoinnista edes kiinnostunut, minulle tässä pussissa oli riittävästi haastetta ihan valmiiksi kuvioitujen kankaittenkin kanssa. ;)

   Poista
 4. Aivan uusi juttu mulle. Hieno idea ja lopputulos! On varmasti kivaa, kun voi ajatuksia suunnata jo ensi syksyyn ja työjuttuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli mullekin uusi juttu, kunnes eräässä seuraamassani käsityöblogissa tähän törmäsin ja siellä oli linkki tuohon ohjeeseen. Kyllä tässä päiviä lasketaan elokuun ja syksyn alkuun... :) Varsinkin, kun töihinpaluusta päätettiin virallisesti keskiviikkona, tähän saakkahan se on ollut lähinnä suunnitelmana omassa päässä ja alustavasti siitä eri tahojen kanssa keskusteltu.

   Poista
 5. Mahtava idea ja hienosti olet sen toteuttanut!
  Ja onnea työhönpaluupäätöksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Parastahan tietysti on, että työkyky on palautunut sen verran, että pystyn töihin palaamaan, lähinnä tässä on pitänyt sopia siitä, että milloin ja missä muodossa näin alkajaisiksi, sairauslomaa kun on sen verran monta vuotta tässä taustalla.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)