Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, huhtikuuta 30, 2015

Huhtikuun raporttia ja toukokuun suunnitelmia

Niin se huhtikuukin mennä vilahti melkoisessa vilskeessä. Niin paljon on ollut touhua, ettei aina uskoisi itseään yhä sairauslomalaiseksi - kuntoutuminen käy todellakin kokopäivätyöstä! Jossain vaiheessa kuukautta piti iskeä jarrutkin päälle, kun vauhti alkoi tuntua vähän liikaa kropassa. Toisaalta fysioterapeutti, jonka kanssa tapasimme tässä kuussa usemmankin kerran, vakuutti olevan ihan normaalia, että kun kunto kasvaa kohisten, niin samalla myös unentarvekin lisääntyy. Olen kuin pikkulapsi, joka vain liikkuu, syö ja nukkuu. Ja välillä ehtii ihan pikkuisen leikkiä. ;)

Ja mitäs niillä leikkikaluilla onkaan tässä kuussa saatu aikaiseksi...


Huhtikuussa valmistuivat:

 • 3.4. Kerttu-sukat (neuloen), langankulutus 102 g
 • 5.4. Parittelevat hirvet -pipo (neuloen), langankulutus 42 g
 • 7.4. Couleur d'Etoile: Suzel (ristipistellen)
 • 13.4. Onnittelukortti (ristipistellen)
 • 13.4. Yo-kortti (ristipistellen)
 • 14.4. Saksikotelo ja saksikoriste (käsin ommellen)
 • 20.4. Couleur d'Etoile: Les Lettres de Plume E / Kassi (ristipistellen ja ommellen)
 • 20.4. Kirjoneulesukat (neuloen), langankulutus 107 g
 • 26.4. Tilkkupeitto (ommellen)
 • 27.4. Herrasmiehen harmaat -sukat (neuloen), langankulutus 126 g

Lankaa kului huhtikuussa vain 377 grammaa, mikä on tasan 2000 grammaa vähemmän kuin maaliskuussa. Toisaalta tämäkään ei ole vielä edes koko alkuvuoden pohjalukema, sillä helmikuussa langankulutus oli tasan nolla. Ei siis ihan tasaisesti tuo langankulutus kulje nykyään, kun välillä tehdään isompia ja välillä pienempiä juttuja.

Lankaostosten lukema on huhtikuussa -450 grammaa, toisin sanoen lankaa en ole ostanut edelleenkään koko vuonna, mutta lahjoitin arpavoittona omista varastoistani 450 grammaa, joten en laske sitä neulottuihin lankoihin, vaan ostoksiin miinusmerkkisenä. Outo systeemi, mutta en minä sitä muullakaan tavoin osaa taulukoihini merkitä niin, että ohjelma osaisi laskea lankamäärät oikein. ;)

Nyt, kun kolmasosa tätä vuotta on kulunut, mainittakoon myös, etten ole tähän mennessä ostanut koko vuonna yhtään minkäänlaista käsityötarviketta! Jopa tilkkupeittoon löytyi sattumalta juuri sopivankokoinen vanulevy täytteeksi; sitä olin ostanut joskus aikoinaan ihan siltä varalta, jos ristipistotöiden viimeistelyyn tarvitsen. Siitä oli leikattukin paloja pois, mutta kummallisesti siinä oli jäljellä pituutta juuri peittoon sopivasti. Viimeksi olen siis lankaa ostanut yli puoli vuotta sitten viime lokakuussa, ja edellisestä käsityötavarastakin tulee kohta puoli vuotta, kun ostin muistaakseni marraskuussa tuohon samaiseen peittoon tarvittavan kankaan ja värjäysaineet. Myöskään käsityölehtiä tai -kirjoja en ole ostanut, muutaman mallin olen netistä tulostanut, jos olen samantien sillä mallilla neuleen aloittanut. Toivottavasti tällä linjalla jatketaan vielä pitkään! :)

Ristipistotöitä taisi valmistua huhtikuussa peräti neljä kappaletta, joista tosin kaksi on vähän pienempää. Kun sain nuo tilkkupeittoon tulleet Couleur d'Etoilen mallit pisteltyä, pitikin hetken aikaa miettiä, mitä seuraavaksi pistelisi, mutta pari korttipistelyä pieninä välitöinä antoi sen verran miettimis- ja valmisteluaikaa, että ehdin siinä välissä leikata ja huolitella kankaat taas useampaankin tulevaan ristipistotyöhön. Pisteltävää riittää siis taas joksikin aikaa ilman, että tarvitsee hirveästi päätään vaivata, mitä tekisi seuraavaksi. :)

Ompelukonekin pääsi tässä kuussa hommiin lähinnä noissa ristipistotöiden viimeistely- ja valmistelutouhuissa. Ja tulinpa yllättäneeksi itseni ompelemalla pitkästä aikaa myös käsin, siis muutakin kuin ristipistojuttuja. Ompelusuunnitelmia on vielä, ja vaikka kone on tällä hetkellä kaapissa lepäämässä, niin enköhän kaiva sen toukokuussa uudestaan esille.

Toukokuun neulesuunnitelmat ovat vähän avoimena, sillä tällä hetkellä nuo langat eivät oikein houkuttele. Toisaalta minulla on kyllä aina jokin neule tai virkkuu kesken, joten täytynee noistakin keksiä jotain. Onhan niille niitä suunnitelmia olemassa ja ylös kirjattuna, kun vain innostuisi niitä toteuttamaan. Joskus se innostus syntyy vasta pikkuhiljaa työn edetessä. Ehkä kudon toukokuussa sukkia, kenties työstän jotain vaatetta - tai aloittaisinko peitonvirkkuuta?

Ajatukset ovat kyllä jo lähestyvässä syksyssä, ja monet käsityösuunnitelmat varsinkin ompelun ja ristipistoilun saralla ovat ihan sillä suunnalla. Eikä syksyn alkuun enää olekaan kuin kolme kuukautta. :)

Toukokuu aloitetaan kuitenkin perinteisesti puhtain lasein, sillä toukokuun ensimmäinen päivä on minun jokavuotinen ikkunanpesupäiväni. Tänä vuonna se osuu kuitenkin perjantaille eli viikkosiivouspäivälle, joten aikaistan ikkunanpesua päivällä pesaisemalla ne tänään torstai-iltana. Saa sitten perjantaina keskittyä rauhassa muuhun siivoukseen. :)

Touhukasta toukokuun alkua sinullekin!

6 kommenttia:

 1. Jatkan tuon ristipistopeiton ihailua!
  Hyvä tapa käyttää ristipistoja. "Pistot" ovat esillä ja mitä tärkeitä: käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä ne käyttöesineet ovat kuitenkin lopulta parhaimpia, koristeille kun ei tahdo enää löytyä tilaa. ;)

   Poista
 2. Voi vitsit tuo pipo:D Naurattaa vieläkin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkä varmaan arvaa, kelle ajattelin sen antaa. ;)

   Poista
  2. Juu en...:D Oon jo päättänyt, että vaadin sen nähtäväksi livenä jonain kauniina aamuna, kunhan sankari ensin sen saa.

   Poista
  3. Heh. :D Saa nähdä, kehtaako sankari tuota ikinä päähänsä pistää. Hirvimehtälle ei ainakaan kannata laittaa, kun on noin maaston värinen.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)