Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 28, 2015

Herrasmiehen vihreät

Ullan arkistoista löytyy Herrasmiehen harmaat -sukat. Mutta koska minä toteutin ne itsevärjäämästäni vihreästä langasta, ne taitavat olla nyt Herrasmiehen vihreät.

Herrasmiehen harmaat -sukat
Tehty ajalla: 20.-27.4.2015
Suunnittelija: Satu Metsola
Lanka: Novita Nalle Dylon-värjätty Jungle Green 26 (pohja luonnovalkoinen 010)
Langankulutus: 126 g
Puikot: 3 mm
Koko: 43
Muuta: Piti mennä lahjaksi, mutta saattavat mennä sittenkin hyväntekeväisyyteen.


Nämä sukat oli tarkoitus antaa lahjaksi, mutta kun jälkimmäinen sukka oli jo puolessa välissä jalkaterää menossa, kuulinkin ettei kyseisiä juhlia tulekaan ainakaan siinä muodossa ja silloin, kun asiasta olin edellisen kerran tiedon saanut. Luultavasti välikäsien kautta kulkenut tieto oli muuntunut matkalla, kenties tällaisia suunnitelmia ei alunperin ole edes ollut. Oikeastaan ihan hyvä näin, sillä sukkia tehdessäni koko ajan oli sellainen tuntu, että mahtaako näistä edes tulla ajatellulle saajalle sopivat ja mieluisat. Voi siis hyvinkin olla, että sukat päätyvät lopulta hyväntekeväisyyteen, jollei lähipiiristä satu löytymään sukkiin sopivia jalkoja sitä ennen. Kuvauksessa käytetyt apujalathan ovat näihin sukkiin liian pienet, ja tuskinpa noiden omien poikienkaan koivet koskaan saavuttavat huimaa 43 numeroa, me kun emme ole mitään isokenkäisiä. ;)


Itsevärjättyjen lankojen neulominen on aina yhtä jännitystä, kun ei tiedä, miten ne mahtavat läiskittyä. Kuvaaminen on myös haastavaa, siksi näitäkin on koitettu kuvata niin salamalla kuin ilmankin. Jotain tuollaista epämääräistä läiskäraitaa näihin ilmestyi. Omasta mielestäni näistä tuli ihan kivat, ja mallineulekin sopii hyvin tällaiseen epämääräiseen värimaailmaan. Kuopuksen mielestä väri on ruma. ;) (ainoa rehellinen kommentti, jonka perheenjäseniltä näistä sain)


Lankakaappia penkoessani ei tahdo enää tulla vastaan muuta kuin noita itsevärjättyjä, joista en oikein tiedä, mille niiden kanssa alkaisi. Hyvin usein sieltä väripadasta tahtoo nousta jotain muuta kuin oma visio oli, niin kävi tämänkin langan kanssa aikoinaan, kun menin värjäämään tätä peräti 800 grammaa haaveillen kirkkaanvihreästä puserosta itselleni. No, ei tullut kirkkaanvihreää, vaan tällaista epämääräistä havumetsää. Kaipa nuo väripadan tuotoksetkin pitää neuleiksi muokata, kun vain tietäisi, mihin ne valmiit tekeleet saa lopulta työnnettyä. Paljon ihaniakin värejä olen toki saanut värjäyspuuhissa aikaan, mutta jos omasta kaapista ei löydy mitään niiden kanssa yhteensopivaa vaatetta, niin ei niistä viitsi oikein itsellekään alkaa mitään tekemään. Hirvee kriisi. ;) No, onneksi maailmassa riittää sukantarvitsijoita, joille ei ole niin värillä väliä!

Värillistä viikonjatkoa sinulle! :)

4 kommenttia:

 1. Minusta mainio sävy miestensukkiin! Ja raidoitus on onnistunut. Jos väri tuntuu vieraalta, sen voi vaikka yhdistää muihin väreihin raita-tai kirjoneulesukissa/neuleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä minä olen niitä väriyhdistelmiäkin miettinyt, mutta siitä huolimatta ei löydy mitään yhteensopivaa kaapista joidenkin lankojen kohdalla. Ja minä kun olen tarkka värien tismalleen oikeasta sävystä, ei riitä, että on vähän sinne päin. ;)

   Poista
 2. Kauniit sukat. Kiitos kun toit mieleen tämän mallin. Hallintokappalaisemme on jäämässä eläkkeelle ja olen aina työstä pois jääville työtovereille neulonut villasukat.
  Minulla olisi luultavasti sopiva regia lankakin tuolla jemmassa.
  Kauniisti asettuu sinun värjäyksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kyllä ihan hyvä malli miehen sukkiin, ne tahtovat olla harvassa. Värit meinasivat toisessa sukassa läiskittyä rumasti, kun neuloin sitä ilmeisesti vähän rennommalla otteella kuin ensimmäistä, mutta kun purin sukanvartta ja aloitin uudestaan tiukemmalla käsialalla, niin sekin läiskittyi samalla tavalla kuin ensimmäinen.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)