Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, toukokuuta 08, 2015

Kuuma auringonlasku

Aika usein käy niin, että vaikka käsityöhön olisi olemassa malli, niin lopputuloksesta tulee ihan erilainen kuin alkuperäisessä ohjeessa. Tällä kertaa oma versioni poikkeaa kyllä alkuperäisestä hyvin paljon, juuri ja juuri jotain samaa on tunnistettavissa.

Hot Sunset -sukat
Tehty ajalla: 27.4.-8.5.2015
 Lanka: Novita Pikkusisko happovärjätty vihreä (pohja luonnonvalkoinen 010), Kool Aid -värjätty Tropical Punch + Piña Pineapple (pohja luonnonvalkoinen 010)
Langankulutus: 139 g
Puikot: 2,5 mm ja 3 mm
Koko: 38/39, varren pituus 55 cm
Muuta: Olis saanu olla enämpi keltasta, mutta näillä mennään!


Alkuperäisissä sukissa (Drops Hot Sunset) oli varren pituus 15 cm, omissani peräti 55 cm. Hupsista! ;)

Pitkiin varsiin on toki syynsä. Ensinnäkään lyhytvartisilla sukilla ei ole mitään virkaa, minun sukissani minimipituus on 25 cm, mutta mieluummin pitemmät. Suurempi syy on kuitenkin tuossa langassa, joka on yllättäen itsevärjättyä. Tai siis molemmat langat ovat, sekä tuo puna-oranssi-keltainen raitalanka että kuviovärinä toimiva vihreä. Raitalankaa värjätessäni ajattelin tekeväni liukuvärjättyä lankaa, mutta näin jälkiviisaana täytyy todeta, että ehkä yksi väriosuus olisi voinut olla vähän lyhyempi, jotta värit olisivat toistuneet vähän useammin. Siksi täytyi tehdä noista varsista noinkin pitkät, että värit asettuisivat kivasti. Lanka vaan osoittautui turhankin riittoisaksi...


Olisin toivonut, että keltainen väri olisi toistunut vielä uudestaan sukan terässä, mutta terän kärkeen ehti tulla juuri ja juuri vain muutama kerros oranssia. Sukkien varsista olisi siis pitänyt tehdä vieläkin pidemmät! Minun makuuni nämä ovat nyt vähän liian punaiset, ja kerään jäi pelkkää oranssia ja keltaista jäljelle.

Värjäyksen tein aikoinaan niin, että värjäsin samanaikaisesti kaksi 50 gramman kerää, ja raidoituksen suunnittelin vielä siten, että molemmat sukat saattoi neuloa eri kerältä, ja kun kumpikin kerä alkoi samasta värikohdasta, niin raidat osuivat silmukalleen yksiin molemmissa sukissa. Olisi ehkä vain pitänyt silloin hoksata värjätä se aloittava pää keltaisella, niin olisin saanut näistä kivemmat, mutta luultavasti minulla oli silloin punainen vaihe menossa, lanka kun on värjätty jo toissa syksynä.

Mutta näillä mennään! :)


Sukanneulonnassa kantapää on ehdottomasti suosikkini, rakastan kantalapun neulomista ja kantapään kääntämistä! Mutta näissä sukissa se olikin kaikkein viheliäisin vaihe, sillä kaksiväristä kantapäätä oli hivenen kenkkumainen neuloa. Eikä siitä saanut mitenkään poimittua silmukoita siististi, toisin kuin yksivärisessä kantapäässä se onnistuu kohtalaisen helposti. Katsoin Dropsin mallisukkien kuvaa, ja kylläpä niissäkin näyttää olevan yhtä rumasti poimitut silmukat kantalapun reunassa, joten ei ole norjalainenkaan onnistunut siinä tehtävässä täydellisesti. ;)


Eilen torstaina alkuillasta taisin ääneen pohdiskella, milloinhan kalenterista löytyisi sellainen rako, että ehtisin siivota parvekkeen. Hetken kuluttua ihmettelin, mihin kummaan meidän kuopus on kadonnut. Parvekkeelta kuului kolinaa, ja siellähän meidän eskarilainen heilui harjan kanssa siivoten parvekkeen ihan joka kolkkaa myöten. Lopputulos oli aivan täydellisen siisti, paitsi ehkä ne harjatut pölyt ja roskat olisi voinut sijoittaa muualle kuin työntämällä ne sadevesiputkeen... ;) Joka tapauksessa parveke on nyt kuopuksen toimesta siivottu, ja sain hakea tänä aamuna parvekkeen maton varastosta. On kyllä vähän turhaa sisustaa parveketta, kun ei sitä meillä käytetä muuhun kuin perjantaisin vuodevaatteiden ja muiden kodintekstiilien puisteluun sekä satunnaisesti blogikuvien ottamiseen, mutta onhan noita blogikuvia toki mukavampi käydä napsimassa, kun ei tarvitse paljaalla betonilla tepastella. :)

Vaikka sukkien nimi on Hot Sunset eli "Kuuma auringonlasku", niin tänä iltana ei kovin kuumaa auringonlaskua nähdä. Tätä tekstiä kirjoittaessani oli nimittäin vuoden ensimmäinen ukkonen, ja vettä tuli kuin sieltä kuuluisasta Esterin takalistosta! Ihanaa - tällaisia sateita ja ukkosia vaan joka päivä syksyyn saakka, niin meikätyttö tykkää! ♥♥♥

Suloisen sateista viikonloppua! :)

 

14 kommenttia:

 1. Todella upeat ovat nämä sukat:) Ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 2. Edelleenkin saan ihailla kauniita käsitöitäsi, aivan ihanat sukat. Olet ahkera ja taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Viime aikoina olenkin ollut tosi ahkerana, koska käsitöitä on valmistunut niin vähän ja hitaasti - minä kun teen käsitöitä vain laiskotellessani. :) Mitä ahkerampi olen, sitä vähemmän käsitöitä, ja mitä enemmän käsitöitä, sitä laiskempi olen ollut.

   Poista
 3. Kauniit sukat ja minusta tuollaiset "pitkät raidat" on mukavaa vaihtelua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse olisin tykännyt hieman lyhyemmistä raidoista, mutta tämähän oli vasta kokeilua värjäyksen saralla. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)