Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 08, 2015

Tempauksen ensimmäinen

PHHT-haaste on ollut käynnissä jo 2,5 viikkoa, ja nyt viimein itsekin sain ensimmäisen haastetyöni valmiiksi. :)

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 4.-8.3.2015
Lanka: Austermann Step 6 Irish Rainbow Colours sateenkaari (624), Novita Nalle kirkas liila (757)
Langankulutus: 83 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan 


Nuttuun upposi jämät Austermann Step 6 -langasta, joka vilahtelee myös blogini otsikkokuvassa. :) Käytin nuo jämät tarkasti loppuun, itse asiassa jouduin tekemään 26 silmukkaa vielä toisella langalla, jonka sävy kutakuinkin upposi tähän värimaailmaan. Kuvissa ne eri langalla tehdyt silmukat jäivätkin taustapuolelle. Loput nutusta on tehty liilalla Nallella. Nuttuja olisi tarkoitus tehdä lisääkin vielä PHHT-haasteen aikana, vielähän on aikaa nelisen viikkoa kaikenlaisiin hyväntekeväisyyskäsitöihin - ja tietysti sen jälkeenkin voi jatkaan ilman haastelemisia.

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Jos sinulta on mennyt PHHT-haaste ohi, voit käydä lukemassa lisää joko klikkaamalla ylläolevaa kuvaa tai tätä linkkiä. Muistutan myös haasteeseen osallistuvia, että käyttehän ilmoittamassa PHHT-haasteen postaukseen, kun olette saaneet hyväntekeväisyyskäsityönne valmiiksi. Voit toki ilmoittaa vaikka haasteajan loppupuolella kerralla kaikki käsityösi, jos et halua jokaista yksitellen ilmoitella. Tarkoitus on lopuksi tehdä kooste, montako hyväntekeväisyyskäsityötä olemme yhdessä saaneet aikaan. Välttämättä en kaikkien blogeista noita haasteeseen osallistuneita töitä hoksaa bongata, joten siksi toivon teidän itse niistä minulle kertovan. :) Niitä kuvia olisi myös mukavaa saada loppukoosteeseen, joten jos kuvaasi saa käyttää, niin kerrothan siitä samalla, kun ilmoitat käsityösi tempaukseen mukaan! Kuvia ei tarvitse erikseen lähetellä sähköpostiin tms. (paitsi jos sinulla ei ole blogia), koska saan ne napattua jokaisen blogistakin, jos siihen on vain kuvaajan lupa.

Kiva, kun olette jo nyt osallistuneet haasteeseen niin aktiivisesti - vieläkin on mahdollisuus tulla mukaan! :)


Etiopianuttu valmistui sopivasti näin naistenpäivänä muistuttamaan siitä, että kaikilla maailman naisilla ei ole asiat ihan yhtä hyvin kuin meillä täällä Suomessa. Moni nutun tekijä ajattelee varmasti ensisijaisesti pieniä vauvoja nuttuja neuloessaan, mutta nuttu on myös suunnattoman suuri lahja vauvan äidille! Yksi nuttujen tarkoitus on houkutella Etiopian äidit synnyttämään sairaalaan, josta hänen vauvansa saa lämpimän nutun kotiin vietäväksi. Näin saadaan taattua yhä useammalle naiselle turvallinen synnytys, jopa säästytään äidin tai lapsen synnytyskuolemalta! Muistetaan siis myös Etiopian naisia nuttuja neuloessamme, varsinkin näin naistenpäivänä! :)

Onpa hienoa, 
että kenenkään
 ei tarvitse odottaa hetkeäkään 
voidakseen tehdä maailmasta parempaa.

- Anne Frank - 

Ihanaa naistenpäivän iltaa kaikille! :) Toivotellaan myös lumista uutta talviviikkoa - minulla taitaakin viikko alkaa varsin lennokkaasti! :)

6 kommenttia:

 1. Hyvää naistenpäivän iltaa Sinulle! Ja huikeaa, hyvää ja turvallista lentomatkaa! :) Ehkä voit lennellessä myös tikutella? Sitä en tiedä, saako lentäessä pistellä neulalla.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jännitystä on piisannut, kun norjalaiset alkoivat lakkoilemaan, mutta eiköhän tässä ilmaan päästä ja ehtii tunnissa jonkin verran virkatakin puisella koukulla. Neulan jätän suosiolla kotiin, luulevat pian, että aion käydä tuikkimassa sillä lentäjää peppuun. ;) Ties, vaikka alkaisi sekin lentäjä lakkoon neulan piston pelossa...

   Poista
 2. Ihanan pirtee nuttu.
  Tottakai saat kuvia käyttää, en oo konneelle kerinny ni nyt vasta vastaan.
  Mukavvaa naistenpäivän ilttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiitos myös kuvaluvasta!

   Poista
 3. Kiva idea käyttää Stepin jämiä nuttuun! :) Pitääpä minunkin katsastaa omani, jos ne vaikka riittäisivät nuttuun. Minulla valmistuu hitaasti PHHT-juttuja, mutta en ole unohtanut. Onneksi on vielä aikaa mukavasti.
  Mukavaa lennokkuutta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo oli siis Step 6 -lankaa, ei sitä ohutta sukkalankaa vaan paksumpaa, suunnilleen jotain Nallen ja 7 veljeksen välimaastosta.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)